Смешно ти е защото не си се сблъсквал с идиотията и вредността на "вярата". Дали ще е в бог, хомеопатията или някоя друга идиотия, няма никакво значение.
И шегата изисква поне някакъв намек за нея, когато се предава в писмен вид. Няма лице което да проверя или интонация която да ми подскаже.
Ясен, сблъсквал съм се с религиозна простотия, за теб предполагах, че четеш постовете ми, както и останалите активни в темата и за това прецених, че не е нужно да "уточнявам" с емотикони. Както и да е, аз уважавам мнението и на двете страни в спора и освен "неразбран" майтап не бих си позволил друго- например, просташки нападки
само ще помоля без лични нападки, за да не се налага да влизам в роля, която гледам да избягвам... ОК?
Не си схванал основното - Бог не е някакво материално същество и да се редят на опашка при него- той е светлина. любов, хармония и т.н. Навсякъде около нас е но той дава и свобода на решенията ни но до някъде! Целта е да се усъвършенстват душите ни! Злото не е от Сатаната или поне не от такъв какъвто най-вероятно го мислиш! По скоро е наречие... Злото е липса на добро или е от нас живите същества които не следваме разума а се поддаваме и избираме лесния път на живот ощетявайки, наранявайки другите себеподобни. Лъжем, крадем, убиваме за да ни е добре на нас - това е човешкото Зло не е от Бог и после ще си плащаме за всяка грешна стъпка и пропуска да усъвършенстваме душата си...
- - - - - - - - - -
Предполагам няма значение религията ти - важно е доброто което се върши визирайки спасението на душата ти! Самите религии принципно би трябвало да насочват хората към добро да им показват пътя - но всеки знае, че не винаги е било за добро...
За разкаянието може и да има смисъл но само ако е искрено и го осъзнаваш... Това си най-яркото доказателство за усъвършенстване...
Иво, казано е - „Не хвърляй бисери на свине!“, а си имаме и поговорка : „Глупаво е да поиш свине с кладенчова вода!“.
Този пост е редактиран от blue1; 18-05-16 в 10:22.
Ей, хора, мен ме хваща срам да ви чета, пък вие как ги и пишете тия неща - не знам...
P.S. Разумът ми все още се бунтува и отказва да повярва, че тая тема е истинска.
P.P.S. И не, нямам намерение да участвам в дискусията. Достатъчно смислени бяха изписани и въобще не бяха взети под внимание, така че няма смисъл.
За да има нормален дебат, за да има полезност от темите, не трябва да се разчита само на самосъзнанието на участниците, нужно е да има и качествен водещ, който да пресича абсолютно всички изяви на груб тон. Уви, тук такъв водещ липсва.
etg поста ти е двусмислен! Искаш или не искаш току що се включи. Не разбирам срама ти. Но се сещам за едно парче на Марио