Страница 56 от 99 ПърваПърва ... 646545556575866 ... ПоследноПоследно
Резултати от 826 до 840 от общо 1485
Like Tree550Одобрявам

Отдавна не сме коментирали църкви и религии

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България
    Мнения
    7,161
    #826

    Отговор: Отдавна не сме коментирали църкви и религии

    Ето ги и фанатичните атеисти, чиято нетолерантност е от същия вид като нетолерантността на религиозните фанатици и произлиза от същия източник. Атеистите са като роби, които все още усещат тежестта на веригите си, вериги, които те са отхвърлили след мъчителна борба. Атеистите са същества, които поради злобата си срещу традиционната религия – т. нар. “опиум за народите” – не могат да изтърпят музиката на небесните сфери. Но Чудото на природата не става по-малко поради факта, че едни или други хора са неспособни да го схванат чрез стандартите на човешките цели и човешките нрави. Аз виждам образа, но моето въображение не може да ми нарисува художника на този образ. Виждам часовника, но не мога да си представя часовникаря. Човешкият ум не е в състояние да си представи четирите измерения. Как може тогава да си представи Бога, пред Когото хилядите години и хилядите измерения са като едно? В своето въображение аз съм свободен да рисувам като художник. Въображението е по-важно от знанието. Знанието ограничава. Въображението обхваща целия свят. Когато си дадете сметка, колко далече е стигнало човечеството след пещерната ера, силата на въображението се усеща в пълен мащаб. Това, което имаме сега, е достигнато с помощта на въображението на нашите предци. Това, което ще бъде в бъдеще. Ще бъде построено с помощта на нашето въображение.

    Ваш Алберт

  2.  
     
  3. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #827

    Отговор: Отдавна не сме коментирали църкви и религии

    иво, аз не бързам да получа отговори. не си ги измислям, само и само за да не остане празно място в мирогледа ми

    аз чакам

    --------------

    чудесен цитат, tomorrow, като моят objection е само един:

    Как може тогава да си представи Бога, пред Когото хилядите години и хилядите измерения са като едно?
    тук се приема за доказано, че бог съществува. аз се осмелявам да оспоря твърдение без доказателства

    нима не е това начинът, по който коперник, галилей и хари хес не запълват празнините в човешкото познание, развенчавайки мита за бог малко по малко?
    или ок, не развенчавайки, а изтласквайки нуждата от неговото съществуване малко по-далеч?
    MitkoS одобрява това.

  4. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,827
    #828

    Отговор: Отдавна не сме коментирали църкви и религии

    Цитат Първоначално публикувано от Jack Krauser Виж публикацията
    Атеистите да не влизат така остро с бутонките, защото на повечето фундаментални въпроси официалната наука все още няма отговор и още нищо не се знае кое как е.

    Примерно все още никой на планетата Земя не може да каже какво представлява материята и откъде се появила.
    Значи щом няма отговор на някой въпрос от науката, следва заключението, че белобрад старец от небето е създал света.
    Защо трябва да се мъчат да строят колайдер като всичко вече е обяснено в Книгата.

  5. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2011
    Мнения
    1,171
    #829

    Отговор: Отдавна не сме коментирали църкви и религии

    Аз си мислех , че обсъждаме църкви и религии , а Вие намесвате в спора бог .
    Бог може да има , може и да няма , но църквите и религиите ги има. В повечето случаи са създадени , за да налагат определени норми на ред , морал и поведение от управляващите към стадото. И в повечето случаи искат да им се плаща за това. И то здраво . Още от времето на първите шамани ( вероятно осъзнали се тарикати ) , които са разбрали , че вместо да ходят да се трудят е по-лесно да се обявят за връзка между божествата и хората и да продават тази връзка. Искаш добър улов , реколта , успех , късмет - плащаш. От дарове и църковни данъци до продажба на индулгенции. Няма значение какво престъпление към човечеството си извършил , ако се покаеш ( и платиш) ти се опрощава. Ако не слушаш и не плащаш - отиваш в ада. Важното е да почиташ нашия бог.Не напразно почти навсякъде има стиковане на политика и религия. Кое е първото , е като въпроса за кокошката и яйцето. И в момента религиозните водачи и техните глашатаи са в основата на всички конфликти и войни по света - както винаги до сега в историята му. Всеки си е хванал един бог , обявил се е за негов говорител и си върти далаверите. Затова съм против религиите и свещениците - защото нямат нищо общо с идеята за бог. Те просто продават идеята за бог.
    MitkoS, Kx, hristoslav2 и 1 други харесват това.

  6. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012
    Мнения
    5,735
    #830

    Отговор: Отдавна не сме коментирали църкви и религии

    Цитат Първоначално публикувано от ivodivo Виж публикацията




    Има 2 пътя към Бога - вяра и наука... Може би в науката сме новородено на няколко секунди живот - има много да растем и да се учим!

    А може и да сме в симулация на реалност както в матрицата - Бог е програмиста...
    Казаното от баба Ванга е много интересно. Когато бях малък смътно си спомням, че гледах едно интервю с феномена Вера Кочовска по "Всяка Неделя". Кеворк Кеворкян и беше задал въпроса, виждала ли е Христос, и тя пак каза нещо такова, че не е могла да види нищо от ярка, заслепяваща светлина, само сандалите на краката му успяла да види, които били като направени от мед.(Доколкото си спомням, ако не ме лъже паметта) За съжаление сега не мога да го открия никъде това интервю, а тя говореше много интересни неща.

    "Кочовска: Адът е тук, на земята


    Взривът на космическата совалка над градчето Палестина беше предупреждение

    - Вера, какво им липсва на хората, за да са щастливи?
    - Не искам от хората да са много добри, а поне малко, за да се издигнат духовно. Злобата обаче ги съсипва, а гладът е лош съветник. Човечеството забрави Бога и Той се отвърна от него... Господ му изпрати своя Син, но хората Го разпнаха... Христос изкупи греховете ни, но ние натрупахме нови, по-страшни... В момента човекът е туморът, раковата клетка на земята...

    - Но, Вера, човекът е създаден по Божи образ и подобие...
    - Знам го по-добре от теб! Бях 12-годишна, когато се случи. Блъсна ме камион. Отскочих от тялото си и видях до мен два ангела. Те ми сложиха железни обувки на нозете, хванаха ме под мишниците и полетяхме нагоре. Земята под мен се смали, а там, долу, остана тялото ми, шофьорът бай Илия, който ме удари, лекарският екип, колата на Бърза помощ. Аз се озовах в храм, приличащ на амфитеатър. Пред мен стоеше Бог, но виждах само сандалите на нозете му. Останалото беше ярка, заслепяваща светлина. Около него стояха 42-ма "старейшини". Тук, горе, се случи метаморфозата с мен. Попитах - а къде е адът и тогава те ми посочиха земята. Адът е тук, миличка. Няма зло, което да остава ненаказано. Но злото стана много. И тази война в Ирак... Предупреждавах ги. Това е земята, родила най-старата човешка цивилизация. Древният Вавилон! Срещу такава земя не се тръгва с оръжие. Та тя е жива, пази информацията за миналите събития. Защо, мислиш, се взриви американската космическа совалка и то над градче, наречено Палестина? За предупреждение, което никой не разбра или не пожела да разбере. Видях взрива преди още да е станал,... както видях и срутването на кулите-близнаци в Ню Йорк още през 1996 г., и самолета, ударил Пентагона... (На 1 февруари 2003 г. в пресата излиза интервю на Вера Кочовска, която заявява, че САЩ ще получат предупреждение Отгоре да не започват война срещу Ирак. По думите й предупреждението ще дойде с гръм, ще разтърси Америка и ще се види от целия свят. Същия ден американската космическа совалка "Колумбия" се взривява над градчето Палестина и екипажът загива. - б.а.)


    - Ванга също не е успявала да предотвратява трагедиите...
    - За някои неща не се говори, моето момиче! - гласът на Кочовска е пресипнал и рязък - но аз зная всичко!
    - Когато човек е обречен, явява ли се архангел Михаил?
    - Да. В блестящи доспехи. Застава до главата на обречения.
    - Виждаш ли назад в миналото? Христос, например?
    - Да, виждам как го разпъват, как страда... Точно като във филма "Страстите Христови"...
    - Нима си успяла да го гледаш?
    - Аз съм го гледала още 12-годишна. С очите си видях мъките Христови. Но кой се смили над него? А беше Божи син. Дори Пилат Понтийски го разбра, но нямаше сила да спре екзекуцията, защото тълпата търсеше хляб и зрелища. Страданието е част от живота на човека. Често невинни изпиват до край горчивата чаша на страданието, за да изкупят греховете на други, както е направил и самият Исус. Чрез смъртта си на кръста той е изкупил греховете на човечеството.
    - А Орфей виждаш ли? Ванга го е "виждала" в окъсана одежда, с кал по ръцете...
    - Туниката му е ушита от листата на дърво (иранското божество Митра е изобразявано с туника от листа - б.а.), преметната е през едното му рамо, а ръцете и краката му са изранени. Лицето му е бледо. Днес Теодосий Спасов носи духа на Орфей.
    - Според мои изчисления той е бил съвременник на Мойсей. Учил ли е наистина в Египет? Знаел ли е за Кивота на Завета и десетте Божии заповеди?
    - Да, точно така е било. Знаел е Божия закон.
    - Бесовете не влизат ли в контакт с теб? Не те ли измъчват?
    - О, те са легион! Населяват пространството между небето и земята. Често обсебват и хора. Сатаната също приема човешки облик.


    - А защо казваш, че гръбнакът ти е като на делфин?
    - Така ми го "направиха", усмихва се Вера и вдига рамене. - Докато бях "горе". Вади рентгенова снимка на гръбнака си и ми я показва. Не разбирам нищо от медицина, но снимка на гръбначен стълб съм виждала. От пръв поглед си личи, че нейният не прилича на "човешки" гръбнак. По-скоро напомня на питон. Кочовска ми обяснява (с медицински термини), че ликворът на гръбначния й мозък е близък по състав с този на делфините. Прави ми впечатление също, че на снимките той е прозрачен, сякаш направен от стъкло."

  7. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я
    Мнения
    6,170
    #831

    Отговор: Отдавна не сме коментирали църкви и религии

    Джак ,как се казва Господ?

  8.  
     
  9. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #832

    Отговор: Отдавна не сме коментирали църкви и религии

    сакън, такъв въпрос не се задава, защото ако бъдат изказани/изписани всички, ще дойде краят на света

    или поне така се говори в няколко религии

  10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    1,268
    #833
    Цитат Първоначално публикувано от FearMe Виж публикацията
    ...

    не, mgos, не си свалям нивото, а се опитвам с n-ти пример да покажа мирогледа на атеистите - че ние обясняваме всичко, което не знаем, с недостатъчни знания, а това, което знаем, го знаем в резултат на факти от реалността, а не със заключения от Gedankenexperiment
    Би ли формулирал твоето значение на думата ”атеист”?

  11. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,189
    #834

    Отговор: Отдавна не сме коментирали църкви и религии

    Цитат Първоначално публикувано от avast3 Виж публикацията
    Би ли формулирал твоето значение на думата ”атеист”?
    Атеистите (и аз включително) сме като фригидните жени и не можем да видим/усетим светлината.

    Вярващите не се надувайте много, щото първата версия на тоя мой пост беше
    "атеистите са като мъжете, които са обречени никога да не разберат колко е силен женския оргазъм".

    Странно защо съм склонен да приема, че жените изпитват неща, които аз не мога
    и ми е трудно да свикна че има хора "усещащи светлината", която аз не мога да усетя.
    Този пост е редактиран от MitkoS; 26-06-18 в 23:09.

  12. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #835

    Отговор: Отдавна не сме коментирали църкви и религии

    ще ме извиняваш, но този аргумент е по-подходящ да излезе от устата на религиозен човек, защото в него се приема априори, че светлина (бог) съществува

    атеистите са хора, които ще приемат съществуването на светлината (бог) апостериори, което предполага нейното фактическо доказване като реален обект

    светлината (бог) може да си съществува колкото си иска като мисловен конструкт, но до момента на нейното физическо проявление в реалния свят, тя си остава само Gedankenexperiment, който доказан или не в ума на провеждащия го, не може и не трябва да има влияние върху действителността

  13. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,189
    #836

    Отговор: Отдавна не сме коментирали църкви и религии

    Това в предишния ми пост беше някакъв опит за шега.

    Но така или иначе, съм готов да приема, че другите хора могат да имат усещания, каквито аз нямам.
    Това не значи, че директно приемам съществуване на бог, а че приемам че друг човек може да изпита нещо което аз не съм - например никога не съм пушил марихуана и никога не съм взимал наркотици.

    Също така, се сещам, че психиатричните проблеми могат да са такъв тип усещане - докато не ти се случи, то не вярваш че съществуват.
    Имам един приятел, който редовно обясняваше на жените около него че са мамини лигли, щото например изпитват страх в тъмното или пък изпитват страх да излязат от вкъщи. Докато накрая стана на 45 и го тресна някаква паника свързана със сънна апнея, та му се наложи да потърси психиатрична помощ.
    Това са негови думи:
    "аз си мислех, че са лигли, а то си било заболяване и то много гадно."

    Та така, възможно е някои хора да "виждат/усещат светлината", но аз със сигурност не съм от тях в досегашния си живот.

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    1,268
    #837

    Отговор: Отдавна не сме коментирали църкви и религии

    Според тълковния речник на думите в българския език и според мен самия, аз съм атеист, но според ФиърМи по-скоро се числя към идолопоклонниците. Вярвам в съществуването на нещо, което обикновено хората наричат ”космически разум”. Нито съм го виждал, нито чувал тоя разум, даже и не съм го помирисвал. Имам си своите основания да вярвам в нещо имагинерно, което не разбирам и чието съществуване не мога да докажа по никакъв научен начин. Вариантите са два: или имам нужда от специализирана медицинска помощ или пък може и да има нещо, което мозъците ни са твърде малки за да разберат.

  16. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,189
    #838

    Отговор: Отдавна не сме коментирали църкви и религии

    ПЕТА КНИГА МОИСЕЕВА – ВТОРОЗАКОНИЕ 5, 7 – 22
    ...
    а седмият ден е събота на Господа, твоя Бог: не върши (в него) никаква работа, ни ти, ни син ти, ни дъщеря ти, ни робът ти, ни робинята ти, ни волът ти, ни оселът ти, нито някой твой добитък, нито пришълецът ти, който е у тебе, за да си почине робът ти и робинята ти (и оселът ти), както и ти

    --------------------------------

    Мдааа, робите трябва да си почиват, така казва християнството (ранното).

    ... А аз заблудения години наред си мислех, че е казвало "Робите да бъдат освободени на момента !" .

  17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    1,268
    #839
    Цитат Първоначално публикувано от MitkoS Виж публикацията
    ПЕТА КНИГА МОИСЕЕВА – ВТОРОЗАКОНИЕ 5, 7 – 22
    ...
    а седмият ден е събота на Господа, твоя Бог: не върши (в него) никаква работа, ни ти, ни син ти, ни дъщеря ти, ни робът ти, ни робинята ти, ни волът ти, ни оселът ти, нито някой твой добитък, нито пришълецът ти, който е у тебе, за да си почине робът ти и робинята ти (и оселът ти), както и ти

    --------------------------------

    Мдааа, робите трябва да си почиват, така казва християнството (ранното).

    ... А аз заблудения години наред си мислех, че е казвало "Робите да бъдат освободени на момента !" .
    Чи, къ? Трябва да си гъвкав, за да достигне словото божие до всички уши. Човекът е така устроен: чува и възприема това, което му харесва.

  18. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България
    Мнения
    7,161
    #840

    Отговор: Отдавна не сме коментирали църкви и религии

    Гледам....и пришълците не е пропуснал ....да си почиват...в седмия ден никакви битки с хищниците

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 56 от 99 ПърваПърва ... 646545556575866 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отговори: 15
    Последно: 26-04-11, 15:17
  2. Asus- отдавна не са това което бяха !
    От Mr.TECHNO във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 11
    Последно: 17-04-07, 11:10
  3. Отдавна не сме се събирали в София
    От Sunny във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 59
    Последно: 27-08-03, 08:59

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе