Въображението е велико нещо...
Въображението е велико нещо...
а възможно ли е всесилният бог да създаде камък, който дори той не може да повдигне?
ако ще си дрънкаме врели-некипели, аз също го мога...
въпросът ми беше как се вписва във ВАШИТЕ религиозни рамки автобусната катастрофа, предхождана от отдаване на почит към същия този бог, който е отнел живота на отдалите му почит?
Не делата, а вярата спасява душата.
Това,че са му отдали почит,може да се разгледа под различни ъгли:
Може тази почит да е закъсняла или НЕ искрена.Зависи какъв живот са живяли преди катастрофата,колко пъти са наранили,обидили,а защо не и убили (коте или куче и т.н.)Въпроси много.Може да е наказание,да са си заслужили съдбата.Нали всеки трябва да си плаща за сторените по рано злини.
Ето и друга версия: Има легенди,че понякога плащаш греховете на родител.Ако си много съгрешил,то смърта е много леко наказание.За това губиш детето (примерно) и оставаш на този свят да го жалиш (един вид да се мъчиш).Та може тези хора да са загинали и за наказание на някой и т.н.
То по тази логика със свещичките,може да правиш каквото си искаш и всякакви злини и .....После отиваш в манастира палиш свещичка ,"зануляваш грехомера" и пак от начало.
Не не така неможе,всеки трябва да понесе наказание за стореното зло.
И не е нужно да палиш всеки ден свещ за да си добре.Тя почитта към Бог е от вътре.Не трябва да се парадира,злоупотребява с вярата,без значение в какво вярваш.
Абе вие сериозно ли?
Станала е злополука, голяма трагедия....
Какъв Бог какви 5 лева?
Този пост е редактиран от Kasap; 29-08-18 в 19:51.
Не може ли да го приемем като злополука?
Да - трагично е!
но това се случва
дали има виновни - ще се разбере
но някакви богове да се намесват е ... неуместно
Фийр настоява да разгледаме случая в контекста на божествена намеса. Защо да не го направим...
Бог няма работа в това, у нас виновен е винаги шофьора, освен в случаите когато е шофьор на моторна шейна....
Този пост е редактиран от MitkoS; 30-08-18 в 17:38.
На мен ми е непонятно, атеистите като не вярват в съществуването на свръх-естествени сили, защо постоянно се врат в теми за религия да дават акъл?
джаки, ако прочетеш НАИСТИНА внимателно, ама тъй, ползвайки мозъчната кора, а не онази примитивната част от мозъка, която още се страхува от тъмното, с изненада ще установиш, че аз не искам да ДАВАМ, а да ПОЛУЧА акъл по отношение на религията
и понеже съм дълбоко убеден, че съм не по-малко интелигентен от религиозните персони тук, отново ще помоля да не позовават на моята ограниченост на интелектуалния капацитет, след като те са достатъчно неограничени, за да са по-сведущи по темата от мен
И защо търсиш свръх-естествена сила в трагедията при Своге?
По новините казаха, че автобусът е стар и не е имал колани. След като е излязал от пътното платно се е преобърнал няколко пъти по склона при падането и хората като не са били с колани са изхвърчали и автобусът ги е смачкал.
По същия начин както загинаха хората, когато се обърна автобусът на магистрала Тракия през април месец тази година.
Още тогава коментирахме, че трябва да се приеме закон, който да задължи превозвачите да инсталират задължително колани в автобусите, но мухльовците в парламента предпочитат да си четат вестниците на работното място, или да се препират за глупости вместо да приемат закон спасяващ човешки животи.
Тоя закон за задължителните колани уж щяха да го приемат още през 2017 година и до сега смотаняците нищо не са направили.
https://nova.bg/news/view/2017/11/20...жителни
Чак сега, след два автобуса с жертви най-накрая щели до го приемат този закон нашите тиквеници. След дъжд качулка!
https://www.bgonair.bg/sutreshen-blo...e-v-avtobusite
След инцидента край Своге: Задължителни колани за пътниците в автобусите
Прочети още на: https://www.bgonair.bg/sutreshen-blo...e-v-avtobusite
Ако хората в автобуса са били с колани може би щяха да оцелеят...
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 31-08-18 в 01:27.
Джак, нещо не ми е ок, пак се решават проблеми отзад напред... да завържем всяка баба търкаляща се по склона с колани за седалката и да спим спокойно, да ги облечем и с бронежилетки, наколенки и двупосочна коремно-гръбна персонална въздушна възглавница със задължитено вграден пакет за първа помощ пък боклуците да продължават да строят пътища убийци и да усвояват едни пари по хоризонтала и вертикала....не така....не очаквам боклуците в парламента, както и 30 години научените да тарикатеят строители на пътища и магистрали да се събудят утре като достойни хора. Само една надправителствена, частна, независима агенция от кадърни и доказани пътни специалисти, например финансирана от всички застрахователи, с големи правомощия и законово добре подплатена да проследява всеки етап от строителството на пътищата и да не допуска да влезе в експлоатация нищо, което не е достатъчно добре проектирано, обезопасено и построено и никакво плащане към изпълнители докато всичко това не бъде изпълнено....
Може да видиш какво става с жената отдясно, която си е махнала колана и си рови в телефона.
Вероятността някой да оцелее без колан при ПТП е малка. Дори при лек удар ускорението надминава няколко g, Тяло с тегло 70 килограма в момента на удара все едно става 140кг, 210кг или повече, нито с ръце, нито с крака може да се задържиш при такова ускорение...
Всъщност, сега прочетох в новините... според оцеляла жена в катастрофата е имало колани в автобуса, но не са ги били сложили.
Доста противоречива информация излезе през последните дни. Ако е така, искам да се извиня на мухльовците в парламента - вината не е тяхна.
Ако е имало колани в автобуса и не са ги сложили, тогава за мен вината си е на хората в автобуса, които са подценили ситуацията и са постъпили безотговорно към собствения си живот.
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 31-08-18 в 01:27.