Страница 70 от 100 ПърваПърва ... 2060686970717280 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,036 до 1,050 от общо 1497
Like Tree551Одобрявам

Отдавна не сме коментирали църкви и религии

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Отговор: Отдавна не сме коментирали църкви и религии

Не разбирам защо го мешите това IQ в темата... stainway, за да ползваш някаква мярка, трябва да знаеш какво означава. Наясно ли си какво представлява този индекс? Вместо да ми повтаряш заучени фразички и да цитираш Википедия, замисли се над следните въпроси: Некадърен инженер, дали ще изкара на този тест по-висок резултат от добър художник или от блестящ готвач? Ако го извадиш по-голям /индекса/ от този на Айнщайн, но продаваш краствици на пазара, това прави ли те по някакъв начин по-умен или по-полезен? И какво описва този индекс, освен умението ти в търговията със зарзават и предразположеността ти към атеизъм?

П.С. Караш ме да смятам, че доста подценяваш IQ-то на събеседниците си или надценяваш значително своето.

2.  

3. Kx
    Kx е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jan 2008

След като никой не успя да даде дефиниция какво е Бог, за какво говорим/спорим, че загубих нишката.
    sad sack, svetlio1 и stainway харесват това.

4. Member Аватара на sad sack
    Тук е от
    Apr 2008
    Живее в
    Earth, Solar System, Milky Way, Laniakea

Имам два въпроса към агресивният поддръжник на божественото сътворение Джак

1.Това ли е научното ти доказателстово, че живота не може да се създаде без божия намеса ?

2. Ти наистина ли вярваш, че си създаден по образ и подобие божие ?

5. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от Kx Виж публикацията
    След като никой не успя да даде дефиниция какво е Бог, за какво говорим/спорим, че загубих нишката.
    И какво излиза... не знаете какво е Бог, но сте убедени че го няма.
    Jack Krauser одобрява това.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Цитат Първоначално публикувано от Kasap Виж публикацията
    И какво излиза... не знаете какво е Бог, но сте убедени че го няма.
    То, долу-горе като с представата за човешкия интелект, както ти загатна по-горе.

7. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага

Не разбирам защо го мешите това IQ в темата... stainway, за да ползваш някаква мярка, трябва да знаеш какво означава. Наясно ли си какво представлява този индекс? Вместо да ми повтаряш заучени фразички и да цитираш Википедия, замисли се над следните въпроси: Некадърен инженер, дали ще изкара на този тест по-висок резултат от добър художник или от блестящ готвач? Ако го извадиш по-голям /индекса/ от този на Айнщайн, но продаваш краствици на пазара, това прави ли те по някакъв начин по-умен или по-полезен? И какво описва този индекс, освен умението ти в търговията със зарзават и предразположеността ти към атеизъм?

П.С. Караш ме да смятам, че доста подценяваш IQ-то на събеседниците си или надценяваш значително своето.
    Ами намеси се IQ, когато се появи мнение, че няма доказателство за участието на мозъка в мисловния процес...Това ме накара да се замисля-не бях преди това и ми стана интересно.
    Напълно съм наясно какво представлява индекса - просто потърсих корелация между IQ и вяра в религията.
    Процентът на атеистите е по-висок при хора с по-висок IQ, което по никакъв начин не означава, че из между тях няма и вярващи, както и обратното.
    Разбира се тестовете не са перфектни и могат да се дискутира, но се правят много отдавна (първата световна война в САЩ в армията и така до сега ) и има натрупани достатъчно данни за сравнение.
    От друга страна-няма измислен по-добър начин за подобно тестване, така че се използва като индикатор. Тук се прави и в училищата-в началото, и преди гимназия (средно образование).
    Не разбирам как се стига до толкова бързи изводи (за краставичари и Айнщайн) .Все пак има по-голям процент учени с висок IQ, отколкото продавачи на краставици и обратното
    Освен това не приемам внушения ,че подценявам IQ на събеседниците или пък надценявам собственото. Никъде и никога не съм изказал подобно мнение и мисля, че на няколко пъти изразих моето искрено уважение към хората, които вярват.

Колкото до Уикипедия или друг линк-предпочитам всеки да прочете, осмисли, анализира и направи извод за себе си, отколкото да го убеждавам със собствените си "заучени фразички".
    Съжалявам ако съм "подразнил" някого-опитвам се никога да не давам оценки на други участници в дискусията. Ако не съм съгласен с нещо-опитвам се да го заявя с аргументи и без личностни характеристики.
    П. П. Полагал съм два пъти подобен тест тук (Assessment) не по собствено желание ,а защото се изисква в университета, за кандидатстване за работа и т. н. Не решава проблема с интелекта на човек, но дава насока дали става или не .Останалото е работа и ежедневно усъвършенстване.
    Дали ще се подходи интелектуално или интуитивно към даден проблем е право на всеки.
    Този пост е редактиран от stainway; 07-09-18 в 22:01.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

A какво пречи към проблем да се похожда интуитивно и с необходимия интелект. Мисля, че интелекта не само се придобива, а има и вродена компонента..
    stainway одобрява това.

10. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага

Предполагам, че едното надделява над другото... И дори да подходиш интуитивно, рано или късно се налага да го анализираш, съпоставиш, оцениш...
    Поне моето светоусещане е така устроено. В крайна сметка е право на избор, а не задължение.
    Този пост е редактиран от stainway; 08-09-18 в 02:03.

11. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от stainway Виж публикацията
    Напълно съм наясно какво представлява индекса - просто потърсих корелация между IQ и вяра в религията.
    Процентът на атеистите е по-висок при хора с по-висок IQ

Тези ти твърдения са напълно спекулативни. Какво е IQ-то на Далай Лама, за да го сравним с това на Хокинг...
    Много по-вероятно е да намериш корелация с ръста или цвета на кожата.

П.С. От това, че повечето учени са интелигентни, не следва че повечето интелигентни са учени.
    Този пост е редактиран от Kasap; 08-09-18 в 02:19.

12. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Аз пък понеже не съм скромен като stainway, директно обявявам, че в дискусията има хора, които никога не са замервали собственото си IQ.
    И второ (по-важното) - ако вземат та го направят, ще останат силно учудени от това което са очаквали и това какъв е резултата ... ама учудването няма да е приятна изненада.
    ivodivo одобрява това.

13. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от MitkoS Виж публикацията
    Аз пък понеже не съм скромен като stainway, директно обявявам, че в дискусията има хора, които никога не са замервали собственото си IQ.
    И какво от това...? Най-големия глупец, който се е докоснал до Бога, има по-голямо право да участва в дискусията от някой, който си го мери по 3 пъти дневно. Този коефициент е лишен от трансцендентално приложение и не мога да разбера защо го тикате в дискусията.
    Този пост е редактиран от Kasap; 08-09-18 в 02:50.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага

Тези ти твърдения са напълно спекулативни. Какво е IQ-то на Далай Лама, за да го сравним с това на Хокинг...
    Ако бъде така добър да го публикува -може лесно да се сравни. А иначе прочети малко от всекидневните мисли на Далай Лама, които той си споделя по Twiter :
    https://mobile.twitter.com/DalaiLama...88013249691648
    "What we need today are universal values based not on faith but on scientific findings, common experience and common sense."
    Аз изчетох половин година и ми заприлича на китайски ресторант с fortune cookies
    Но човека вярва в науката и просто иска малко повече доброта и емпатия у хората.

П.П. Това също ми допада:
    https://mobile.twitter.com/DalaiLama...33955045974016
    Този пост е редактиран от stainway; 08-09-18 в 03:16.

16. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от stainway Виж публикацията
    "What we need today are universal values based not on faith but on scientific findings, common experience and common sense."
    За да са универсални, те трябва да са базирани на една вяра. Което звучи много опасно, дори да е изречено от Далай Лама, докато всичко останало (вкючая здравия разум) е нещо, което може да послужи за опорна точка...

17. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага

Този коефициент е лишен от трансцендентално приложение и не мога да разбера защо го тикате в дискусията.
    Ами точно, защото няма трансцедентално приложение се посочва. И няма по-добро измислено-затова се прилага. Иначе трябва да се ровим из трансцеденталната психология, медитация и т.н., а аз нямам такива интереси

П.П. Спорете си с Далай Лама по Twiter - аз само го цитирах, защото на няколко пъти го споменаваш и си помислих, че се интересуваш от мнението му.
    Удобно пропускаш ...based not on faith but on scientific findings...
    Този пост е редактиран от stainway; 08-09-18 в 03:43.

18. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

И какво от това...? Най-големия глупец, който се е докоснал до Бога, има по-голямо право да участва в дискусията от някой, който си го мери по 3 пъти дневно. Този коефициент е лишен от трансцендентално приложение и не мога да разбера защо го тикате в дискусията.
    Тези твои думи ме подсещат за последната кандидат-президентска кампания, при която в една от телевизиите бяха поканили кандидат президентите да измерят собственото си IQ.
    Естествено имаше очевидни разочарования от собствените резултати, с изключение на Митьо пищова - неговия резултат беше IQ=90 и това никак не го впечатли, щото той си нямаше представа за какво е мерило в днешно време тази мерна единица и имаше видимо скептична оценка за нея.

А иначе аз намешах IQ в темата (някой попита), във връзка с онзи французин с голямото количество ликворна течност в черепа - неговото ниско IQ показва, че няма как да се твърди, че човека не е увреден "в главата". Но като гледам как се разви дискусията и още колко външна информация беше посочена по отношение на връзката между IQ и религиите, то добре че го вмъкнах.
    Този пост е редактиран от MitkoS; 08-09-18 в 10:48.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 70 от 100 ПърваПърва ... 2060686970717280 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 15
    Последно: 26-04-11, 16:17
  2. Asus- отдавна не са това което бяха !
    От Mr.TECHNO във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 11
    Последно: 17-04-07, 12:10
  3. Отдавна не сме се събирали в София
    От Sunny във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 59
    Последно: 27-08-03, 09:59

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе