Нещо ми убягва вашия съвременен български ! (на FearMe и на Kasap, затова е в мн.ч.)
Нещо повече - вашия разказ на съвременен български не съвпада с християнската митология.
Първо да кажа, че съм любопитен/любознателен, гледал съм филми и съм чел приказки, така че ИМАМ ВЪОБРАЖЕНИЕ (въображение, не вяра !), за да мога да си представя въображаемо как една душа напуска едно тяло. Нещо повече, мога да си представя и как се връща !
Само че в християнската митология е записано, че тялото е изчезнало. Това май е единствения факт, а оттук насетне в същата митология почват разни тълкувания на този факт, за да се стигне до глагола "възкркръствам" без повече обяснения по въпроса с изчезването на тялото, т.е. "разчитайте на въображението си".
Само че моето въображение е много силно и с лекота мога да нахвърлям много версии за изчезването на тялото - най-елементарната е "дошли са двама шегаджии, отнесли са тялото нанякъде и на другия ден на пазара са съчинили и пуснали най-успешния двухилядолетен виц в който са включили нов глагол".