цък
радиовълните в ефира не са "образ" по дефиниция
те са преносител на информация, която при нужните условия (наличие на телевизор и ток), могат да станат образ
образ е подредената информация в очите, интерпретирана от мозъка
това ми е на мен "проблемът" - че не приемам съществуването на "образ" извън условията, нужни за проявлението му
информацията е структурно подредена материя или вълна
реализирането на информацията през структурата (предмета), която да я "съживи", води до феномена "образ"
не съм виждал и не намирам начин, по който образи да се носят по въздуха, затова отричам съществуването на "образ" per se !
съзнание - да
душа - не
----------------
(докато съм писал)
lupus, бройката на душите, ако приемем, че има някакъв резервоар, от който се взимат и инсталират в тялото, безкрайна ли е? използвнаите рециклират ли се? има ли прераждане? ако да - форматират ли се при връщане в резервоара? ако се форматират - коректно ли е да кажем, че са същите и има прераждане?
ако изобщо има резервоар и прераждане, какво става с концепцията за добро/зло, награждавано/наказвано в рая/ада? какъв е смисълът в религиозността тогава, след като добросъвестността в следването на религиозните норми е безсмислена заради връщането в басейна?
някъде ми се върти в ъгълчето на спомените някаква статистика за броя живи хора сега и умрели досега. май сега имаше повече живи, отколкото досега умрели. ерго - басейнът се е изчерпил и сега има хора без души или как?