1. Задаваш си въпрос.
2. Проверяваш наличната информация(която е достъпна) и формулираш хипотеза.
3. Тестваш хипотезата експериментално.
4. Правиш заключение на база на получените данни и го споделяш с научната общост.
Очевидно, методологията ти има известни недостатъци при изучаване на душата.![]()
Само вижте физиономиите на атеистите, ако някой ги накара чрез научният подход да докажат, че са произлезли от маймуна. Реакциите им са недвусмислени - мозъците им зациклят и отказват да работятПочват да мигат на парцали и да се почесват там където не ги сърби 10:50
:
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 11-05-16 в 01:09.
Я ме цитирай някъде, където твърдя подобно нещо... Но ти разбира се, си готов да ми докажеш обратното?
П.С. Впрочем, науката занимаваща се с изучаване на "фантазии" се нарича психология. От казаното по-горе разбирам, че не вярваш и в нея? Или наистина не си внимавал в училище...
Ясене,
По твоята методика, ако трябва да разкажеш някому какъв човек е бил твой току що починал приятел сигурно ще му направиш пълна аутопсия и ще излезеш с заключението: "Ами добър човек беше, ама нямаше душа. При аутопсията такава не беше намерена."
Очевидно, когато са преподавали за човешката психология, интелект, за човешките общества и т.н. ти не само не си влизал в часовете, ами не си бил и в двора на гимназията.
А я ти ме цитирай къде твърдя че си казал това.Щом така казваш, явно си специалист. От това което аз знам пдихологията е наука която изучава умствените процеси.
- - - - - - - - - -
Пропуснал си точка 1 и 2 от методологията ми. Какъв е въпроса, каква информац си събрал и каква е хипотезата ти?
Не съм! Ама като дойдем на т.3 по твоята методология какъв извод правим?
Крайната цел на развитието на всяка една цивилизация е превръщането и в Бог, със всички атрибути на това понятие. За изминалите 13-15 милиарда години все една цивилизация ще е съумяла да достигне този абсолют на развитие. Ето защо Бог съществува.
Ти нямаш, аз имам и прилагам твоята методика за решаването му. Резултата е, че твоя приятел не е имал душа, защото не си я намерил при аутопсията. А душата е това, което прави от купчината месо, кокали и карантия от теб човек. Предполагам следващия ти въпрос ще е "какво е човек?"