Днес и аз се сблъсках с един Виваком абсурд. На 26 този месец ми изтичзат договорите на три телефонни номера. Решавам да отида в офис и да ги подновя. Предварително в My Vivacom виждам че имам оферти за преподписване при същите условия само планове, план с телефон, планове с други ценови рамки и условия. В офиса ми съобщават радостно, че мога да ги преподпиша с по 1лв на месец горница и консултанта почва да ме навива за телевизия, и други оферти. Учтиво му припомних че идвам само да преподпиша при същите условия. Не можело, не му излизал такъв план. Не ми се спореше, хора чакаха и се прибрах. Влизам в My Vivacom и добавям първия номер за възобновяване на договора при същите условия. Дотук добре, добавям и втория номер и изненада. Трябвало да приключа с първия. Ок, казвам си, един по един ще ги пускам щом не може и трите в кошницата. Пускам първия, всичко ок, потвърждение на e-mail и т.н. Започвам поръчката на втория и ......съобщение че докато не приключи обработката на първия план не можело втори. Това се случва тази сутрин. Разговори със 123, все едно говоря с папагали-роботи, ще предадем на техослужването. Тази вечер получавам SMS, че договора е предаден на куриер. Решавам че на този етап на обработката ще ми позволи да пусна заявка за втория номер. Да, ама не, същото съобщение. Пак нервен разговор със 123 и оттам някаква шепнеща дихателка даже не може да ми каже кога се смята за завършена поръчката за да мога да направя нова. Предполагам чак когато подпиша. Пълен абсурд. Започвам да се притеснявам че чисто физически нещата няма да се случат до 26.03. Три договора, три куриера, бах го това online улеснение. Абсолютна недомислица. Ами ако на всичките ми телефони изтичаше тогава договора? За едно толкова елементарно нещо нерви и разправии. Пуснах им и една форма с жалба. Ще видя как ще се развият нещата.