иихаааа!
дойдохме си на думата. значи изследваме дълбочината на балканското патриархално средновековно подтисничество в светлината на женската еманципация от 21 век?
чудесен материал за статия!
за съжаление има едно логическо противоречие - равнопоставеността на жените, в резултат на което не би трябвало да се гледа на секса като на експлоатация, тотално противоречи на позицията ти "мрънкам, защото съм наранена"
значи или приемаш, че сексът е експлоатация, ти си низвергнатият пол и си жертва, следователно нямаш основание на съчувствие, или си равна на мъжете и както ти си зарязвала гаджетата си, така и те имат право да те зарязват
(или там каквато е хипотетичната теза, която разработваш)
освен това е изключително плоска манипулация да вменяваш на другите тези, които не са изразявали
в твоя стил на задаване на въпроси аз ще те попитам следното, като чакам отговор в точни времеви единици:
"Баща ти кога за първи път прави секс с теб, за да си развила такава форма на мъжемразство?"
Нищо не изследвам. Исках да споделя нещо и насреща си получих както подкрепа, така и огромна доза мъжко комплексарство. Вторите чакаха удобен момент, в който да понамачкат представител на женския пол. Нещо, от което имах "огромна нужда". Благодаря, довършихте ме, вече можете да се махнете от моята тема
Хайде да оставим темата на мира, за да може госпожицата и потенциални форумни психолози да комуникират.
Между другото моята дъщеря (на скоро се дипломира магистър-фармацевт) и тя така се съсипа от реване 1 месец (не яде почти нищо 1 седмица, искаше да напуска работа), защото мухъла, с който точно щяха да заживеят заедно в отделно жилище я остави, след като бяха заедно 3г. .В този период той (завършил е някаква икономика) беше (с малки изключения) постоянно без работа и след като си намери такава, реши че тя вече му пречела да спортува в свободното си време. Така че, колкото и да съм скептичен, не изключвам подобна реална драма и в конкретния случай. Но няма как някой да очаква да няма всякакви реакции в публичен форум и то основно "мъжки с техническо естество". Това не са затворени чат стаи, с достъп само на удобни потребители.
И защо ? Защото на теб така ти харесва. Искаш да живееш с тая мисъл, за да си почешаш мъжкото его
- - - - - - - - - -
Ами няма логика да дойдеш тук, само, за да се изплюеш. Къде мога да помоля да я заключат ? Не искам да съм жертва на комплексирани изроди "мъже"
Честно да ти кажа, отдавна има доста жени с добри лични доходи, отдадени на професия и бизнес, не си падащи никак по домакинска работа и семейни задължения, с его по нищо не отстъпващо на "мъжкото". Поне това виждам в моите кръгове на познати. По нищо не отстъпват на "комплексираните изроди-мъже".
Времето лекува всичко. Всеки трябва да си научи житейските уроци сам. Да, клишета са, но има истина в тях.
И какво от това ? Винаги ще се появи някой господин, който да им каже "Ти си жена, значи не струваш"
То и на мен ми се случи на "дърти" години да ми кажат, че не изкарвам достатъчно пари, язък ми било за акъла и дипломите, че мъжете си водили жените еди къде си, че живеели в еди какви си жилища - обобщено "не струваш". Това кой как ще те "нарече" май вече не е обвързано с пола.
Чакай сега, на борба между половете ли се обърна дискусията. Нещо няма общо с любовна драма и отчаяние. Както жени може да са изоставени, така и мъже. Нищо общо няма с комплекси и изроди-мъже потискащи и малтретиращи жените.
Аз не ги разбирам тези работи. Имал съм предмет в следването ми "психиатрия", а не "психология". Социологията пък хептен ми е далечна...
Този пост е редактиран от VanDan; 04-12-19 в 14:49.
Както и да е. Благодаря ти за мнението и споделената история. И аз се чувствам така, както дъщеря ти се е чувствала. Сега търся как бих могла да заключа или изтрия тази тема или може би модератор трябва да го направи
Моята дъщеря се съвзе. Отделно, че не е говорила за самоубийство. И не писа по форуми на всеослушание. Имаше си мен като баща и майка си (особено нея за събеседник). Да, има чувствителни хора, които много трудно преодоляват някои житейски несгоди, особено от емоционален характер.
И отново да повторя - хоби или домашен любимец е супер идея за подобни периоди. Успех - независимо дали с проучване или с лични драми.