Първоначално публикувано от
MitkoS Истинските самоубийци не дават публична информация, че обмислят самоубийство. Става въпрос за хората изпаднали в депресия. Това са хора които не изпитват никакви емоции и всичко им е безразлично.
Истинските самоубийци най-много две неща да ги вълнуват и то за много кратко:
- как най-малко да наранят близките си - ако вкъщи има деца, то не е добре да си режат вените там, щото не се знае кой ще открие трупа сред локвата кръв
- как да го направят самоубийството, така че хем да се получи, хем да не ги боли - например да попитат някой близък приятел дали може да им осигури по-голямо количество тревичка за пушене (да я изпушат преди да литнат от 12-тия етаж), при това без да споменават на приятеля защо им е нужно по-голямото количество
Четох първите страници и със сигурност не видях симптоми на депресия. Самата депресия не идва от днес за утре, а те завладява доста по-продължително.
Видях обаче симптомите на тъй наречените "мними самоубийци" - това са хора, които по-скоро търсят внимание, афиширайки че може да посегнат на живота си. Някои дори го правят, но по начин по който да не се стигне до фатален край.
Пиша го всичко това по две причини:
1. На момичето очевидно и е тежко и търси внимание. На който му е досадно, може просто да не обръща внимание на темата - видя се, че има достатъчно други съфорумци, на които не им е досадно. Аз лично имам навика да давам подкрепа на нуждаещи се, но в началото толкова интензивно тръгна темата, че някак си не можах да се вредя. И освен това бързо се убедих за себе си, че няма да има реално самоубийство.
По-горе VanDan е дал доста точна оценка и съвети, но мисля, че в случая няма нужда от психиатър (няма психиатрично заболяване). По-скоро консултация с психолог.
2. Като че ли по-назад в постовете Лупус ме подкани да се включа. Включих се, но честно казано това ще ми е единствения пост в тази тема ... темата не е от моите.
Уточнение:
Всичко което съм написал, е с презумпцията че не става въпрос за дипломна работа с примерно заглавие "Обществото не е състрадателно към самоубийците и не ги разпознава" (например).
Оценявам вероятността да е дипломна работа на около 20%, но числото си е мое лично мнение.