Страница 10 от 14 ПърваПърва ... 89101112 ... ПоследноПоследно
Резултати от 136 до 150 от общо 197
Like Tree16Одобрявам

Отоплителен уред клас А (но не климатик)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2000

Re: Отоплителен уред клас А (но не климатик)

Цитат Първоначално публикувано от blue1
    Е dika вярата ти в уреда обезсмисля всякакъв спор с теб. Алелуя братко
    Епа на него и на сметката си ако не вярвам на кого тогава.Нали знаеш в правото има презумция за невинност (невинен до доказване на противното).
    А ти у вас на всеки уред електромер ли си закачил,като си такъв песимист.

2.  

3. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Темата става все по-излишна. Освен това, празник е бе хора, яжте и пийте пък кой с каквото иска, с това да се топли.

4. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от dika
    Елдом инвест "Океан"
    Абе нещо да не бъркаш модела? Не намирам такъв в номенклатурата им? Коя година е произведен?
    Дай моля те линк.

5. Member
    Тук е от
    Dec 2000

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    Абе нещо да не бъркаш модела? Не намирам такъв в номенклатурата им? Коя година е произведен?
    Дай моля те линк.
    Не не бъркам нали разбра че съм от Варна,преди месец го вземах даже чаках да ми го изнесат от завода че в магазина бяха свършили,линк немам завода е до нас и по неколко пъти на ден минавам покрай него.От тази серия има два вида с електронно управление (моят) и с механично.
    Еххх това електронно управление много го уважавам Имаше едно време и реклама за тях "мислещите бойлери" или нещо такова.

А ти все пак отговори ми ако обичаш на последният въпрос който ти зададох.
    Нема да го хваля че нема си купиш
    За 35 дни е изхарчил 169 кВТ дневна и 69 кВт нощна,без да съм го изключвал-ако може да му се верва

6. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от dika
    Темата е доколкото помня алтернатива на климатика,та според теб е ли е тя алтернатива и то достатъчно икономична или не е.И може ли да буде по икономична от климатик в същия ценови диапазон или не може.
    И последно защо при мен толкова икономично аз говоря чистосърдечно без капка лъжа.
    Така, продължаваме тогава(днешният ден позволява )
    Имаш в едната стая климатик, който отдава 4,5кВт. За да поддържа температурата в стаята трябва да работи 810/4500=0.18часа (10.8минути), което означава, че при КОП=3 ще изразходва 0.18ч х 1500Вт/ч=270Вт. Това е при изправен климатик, при Т=+7*С. При минусови температури КОП-а пада и разхода съответно се увеличава и съм сигурен, че се и удвоява поне при някои температури, но има по-големи специалисти от мен по климатиците, те ще кажат повече за китайски, японски, марки, модели и т.н. как се изменя разхода спрямо температурата - аз тук не искам да задълбавам.
    Можеш да си направиш табличка:

Уред . Цена . Разход . Разход . Разход . Изразходвана . Икономия
    . . при +7*С . при 0*С . при -7*С . енергия за година . за година
    . . . . . .

и сам да си отговориш на единия въпрос, а на втория:
    И последно защо при мен толкова икономично аз говоря чистосърдечно без капка лъжа.
    ще отговоря, че може да има много причини - повреден електромер, повреден климатик, неправилно отчитащ разходомер на уреда - трябва да се търси причина.

7. Member
    Тук е от
    Dec 2000

Е dika вярата ти в уреда обезсмисля всякакъв спор с теб. Алелуя братко
    blue1 щях да забравя,батерията в банята ми е с термостат кажи ми моля те с какво да проверявам дали получавам вода с температурата която съм задал, защото ако ме излъжат може да е доста болезнено ако не и фатално.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

dika, братко теб Бог те пази, недей да имаш съмнения, защото в тях се крие Лукавия.

10. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Синко, не споменавай без причина името Божие, както и това на Лукавия! Амин!

11. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Не е на празно брате Лазаре, аз не плащам изобщо ток защото защото силно се уповавам в Него и новите ми австрийски електромери изобщо не въртят.
    А ти любезни вярваш ли в гадната ерес, че Земята е кръгла, след като великият инквизитор и втори след Папата по божественост Бернардо Гуи казва, че тя е плоска.
    И тук по твоя теологичен спор, който ти така нагло се опитваш да водиш с всезнаещият и можещ dika как ти заблудената божия овца се опитваш да противопоставяш на великото писание от http://el-otoplenie.com/lych.html някаква си долна ерес под формата на елементарна математика и физика. Покай се брате, все още имаш време...

12. Member
    Тук е от
    Nov 2006

Не само ,че е плоска, не е кръгла, а правоъгълна, намира се в центъра на системата и излъчва...

13. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Покай се брате, все още имаш време...

angel

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2007

dika, сега се регистрирах, и то само за да изразя недоумението си, как един човек с висше техническо образование
    не може да проумее основни физични закони. Кажи ми моля те как от 1 ще направиш 2. Вечен двигател няма!!!
    Спора с теб по тази тема е безмислен. Жалко, че има хора които сляпо вярват на реклами. Не те познавам, и нищо лично не влагам в мнението си. Продължавай да живееш в заблуда. Достатъчно конкретни и точни мнения се изказаха, и аз не искам да ги повтарям, и да те убеждавам, че грешиш. Хайде бъди здрав, и наблегни на теоретичната подготовка, ВАЖНА Е!

16. Member
    Тук е от
    Dec 2000

Цитат Първоначално публикувано от rsvr
    Не казвам че инфра-червените радиатори харчат по-малко от климатиците, ами в сравнение с маслен радиатор или печки с реотани са доста по-икономични, ще дам пример с един колега:
    Миналата зима /беше топла/ е платил в най-студения месец 780 лева ток при денонощна работа на 3 броя маслени радиатори, а сега последната му сметка с 3 инфра червени радиатори ще плати 410 лв.
    Вижте и това мнение от тази тема е досега се мъчехте да ме убедите че моят уред е само с 17% по икономичен от обикновен радиатор (може и маслен) ,но от тук се вижда че разликата е много повече,или "rsvr" също не разбира от физика или лъже.

17. Member
    Тук е от
    Dec 2000

Цитат Първоначално публикувано от Pansim
    dika, сега се регистрирах, и то само за да изразя недоумението си, как един човек с висше техническо образование
    не може да проумее основни физични закони. Кажи ми моля те как от 1 ще направиш 2. Вечен двигател няма!!!
    Спора с теб по тази тема е безмислен. Жалко, че има хора които сляпо вярват на реклами. Не те познавам, и нищо лично не влагам в мнението си. Продължавай да живееш в заблуда. Достатъчно конкретни и точни мнения се изказаха, и аз не искам да ги повтарям, и да те убеждавам, че грешиш. Хайде бъди здрав, и наблегни на теоретичната подготовка, ВАЖНА Е!
    Ади моля кажи точно кой физичен закон е нарушен и как.Незнам как не си разбрал че аз го ползвам ,а не че вярвам на реклами.Да спора е безмислен защотото нито ти нито някой друг се опита да ми обясни с цифри кой закон нарушавам (като изключим Лазар разбира се).Много се дразня от такива хора като теб ,които не казват нищо а само поучават и обиждат.Хайде покажи ми къде греша ти който имаш добра теоретическа подготовка надявам се,в противен случай си само един празнодумец.

18. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

dika ако някой още продължи да се съмнява в Твоите думи аз лично ще го изгоря на клада, още повече, че ти смаза еретиците с още едно Божествено и безапелационно доказателство , като цитираното в горният ти пост. Лъчистите печки не само, че харчат пренебрежително малко енергия и топлят твоята обител, но даже остава топлина да затоплят и Гълфстрийма.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 10 от 14 ПърваПърва ... 89101112 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Преоразмеряване на отоплителен уред-има ли по-голяма консумация
    От injenercheto във форум Електрическо отопление
    Отговори: 4
    Последно: 17-05-13, 22:30
  2. Отговори: 0
    Последно: 31-10-12, 08:39
  3. Препоръчайте климатик от ниския ценови клас
    От anajo във форум Климатици Midea
    Отговори: 4
    Последно: 15-07-10, 18:20
  4. Чуденка за климатик... среден клас
    От stefan4o във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 17
    Последно: 25-02-10, 14:03
  5. Мнение за отоплителен уред ELITE - WCH 2006
    От mmony във форум Електрическо отопление
    Отговори: 5
    Последно: 09-11-07, 10:56

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе