Страница 9 от 14 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследноПоследно
Резултати от 121 до 135 от общо 197
Like Tree16Одобрявам

Отоплителен уред клас А (но не климатик)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2006

Re: Отоплителен уред клас А (но не климатик)

Цитат Първоначално публикувано от Lazar
    Чакай, чакай, тук нещо прескочихме! За 668 Втч съм съгласен, после как станаха допълнително 30% икономия от "прецизно електронно управление"? С прецизно управление може да се постигне минимално колебание нагоре/надолу около зададената температура (малък хистерезис), ама за каква икономия говорим? От намаляването на хистерезиса икономия не се получава.
    Не разбирам защо продължавате да се хабите с @dika. Ти му говориш за физични закони, той те залива с реклама. Все едно китаец и индианец да говорят за философия без да ползват английски.

2.  

3. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от dika
    Добре грешката е моя те са написали ( Възможност за програмирано управление – до 30% икономия на ел. енергия.),аз тази възможност нея ползвам защото трябва допълнителен програматор както и да е.Понеже започнахме с предположение предполагаме че изолацията ми си върши добре работата (по различни писания до 50% икономия) значи теоретично мога да падна под тези 668 Вт/ч,но дори и така да остане мисля че е добра алтернатива на добър климатик,а ако го сравняваме с климатик от същия ценови диапазон (640лв.),даже(сигурен съм) може да е по икономична.
    Стойностите на цифрите нямат значение в момента, макар че съм ги подбрал близки до реалните. Интересува ни отношението между тях (668 и 810), което дава 17% икономия на твоя уред спрямо обикновен радиатор. Цените на уредите също не искам да намесваме - всеки сам да си прави сметката. Дотук доколкото разбирам сме в консенсус, нали?

4. Member
    Тук е от
    Nov 2006

Темата зави в странна посока. Естествено, че нагревателния уред със термостат ще е по икономичен, но само заради това че не се отдава топлина над заложеното, което при една печка лъч примерно се случва често. Термостатирането го има и в масления радиатор.
    Говори се за икономия от 17% от субективния ефект - усещане за топлина при по ниска температура на въздуха. Разбрах че жилището на Dika е много добре изолиано. Поставете този уред в помещение със слаба изолация и ще разберете примера ми с касиерката от магазина. Или пък се спрете на едно място да ви грее само от едната страна.
    Горе упорито се сравняват 2 стаи и се говори че са еднакви. дали наистина е така. (примерно съседи от горе и долу) и др. Сравнение може да се направи само при замерване в една стая при еднаква външна температура и условия.
    Не казвам, че тези излъчватели са боклук, просто са един от вариантите за отопление. Цената им обаче е несъизмерима с икономята. Сравнението спрямо климатика според мен обезсмисля покупката им.

5. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Да, идеята беше @dika сам (с малко напътствия) да достигне до прозрението за мястото на този уред между всички отоплителни уреди!

6. Member
    Тук е от
    Nov 2006

zz_stefanov не ме карай да използвам епитети.Ако в целия магазин на твоята продавачка бяха сложили необходимото количество като мощност ,а не един зад гърба и можеби щяха да я стоплят.Нали знаеш че с трици маймуни не се ловят.Айде със здраве и се изказвай подготвен.
    Използвай ги епитетите, Тук който разбира не ми е казал нещо напреки и не бих се притеснил от твоите оценки.
    Ако по всичките стените на магазина бяха поставили този уред, нямаше да има голяма икономия.
    В магазините слагат излъчватели по таваните и то над местата където минават хора. Тогава има добър ефект.
    Айде чао, че с крачетало...

7. Member
    Тук е от
    Dec 2000

Цитат Първоначално публикувано от Lazar
    Стойностите на цифрите нямат значение в момента, макар че съм ги подбрал близки до реалните. Интересува ни отношението между тях (668 и 810), което дава 17% икономия на твоя уред спрямо обикновен радиатор. Цените на уредите също не искам да намесваме - всеки сам да си прави сметката. Дотук доколкото разбирам сме в консенсус, нали?
    Темата е доколкото помня алтернатива на климатика,та според теб е ли е тя алтернатива и то достатъчно икономична или не е.И може ли да буде по икономична от климатик в същия ценови диапазон или не може.
    И последно защо при мен толкова икономично аз говоря чистосърдечно без капка лъжа.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2000

Цитат Първоначално публикувано от zz_stefanov
    Използвай ги епитетите, Тук който разбира не ми е казал нещо напреки и не бих се притеснил от твоите оценки.
    Ако по всичките стените на магазина бяха поставили този уред, нямаше да има голяма икономия.
    В магазините слагат излъчватели по таваните и то над местата където минават хора. Тогава има добър ефект.
    Айде чао, че с крачетало...
    А защо тогава зад гърба на продавачката а не там където има добър ефект.Сам си противоречиш.Значи не е от излъчвателя а този който го е слагал.Да не би да си бил ти.И не разбрали че говорим с теб за различни неща.

10. Member
    Тук е от
    Nov 2006

А защо тогава зад гърба на продавачката а не там където има добър ефект.Сам си противоречиш.
    Защото са и студени краката
    Ей, нали ти казах чао...

11. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

dika ти се отопляваш с два климатика и една лъчиста печка, ти така каза. Плащаш малка сметка за ток, е как така реши, че икономията ти идва от нея а не от климатиците който осигуряват 66% от топлината в твоя дом. Няма как двата ти климатика да са по не икономични от лъчистата печка и да плащаш малко ток. Може пак да ме наречеш тъп, но просто не мога да разбера логиката ти.

12. Member
    Тук е от
    Dec 2000

Цитат Първоначално публикувано от blue1
    dika ти се отопляваш с два климатика и една лъчиста печка, ти така каза. Плащаш малка сметка за ток, е как така реши, че икономията ти идва от нея а не от климатиците който осигуряват 66% от топлината в твоя дом. Няма как двата ти климатика да са по не икономични от лъчистата печка и да плащаш малко ток. Може пак да ме наречеш тъп, но просто не мога да разбера логиката ти.
    Втория климатик го ползвам тази зима за първи път,моите наблюдения са от миналата зима когато беше един климатик и тази печка.И процентите не са 66 а 50.

13. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Но нали не са на отделен електромер двата уреда как разбра, че печката е консумирала по-малко ток.? Само по дисплея на печката ли?

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2000

Малко ли е,трябва ли и електромер да си купя,нали затова са тези екстри там.Имам и бойлер който ми показва каква енергия съм употребил до момента,трябва ли и за него да купя електромер за да разбера проиводителя лаже или не, а за климатиците кво да прая и за тях ли.То само Уруру Сарара та на 220волтовия показва изразходвана енергия тои да ли си е купил електромер,просто така за проверка да ли не го лъжат японците.

16. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Е dika вярата ти в уреда обезсмисля всякакъв спор с теб. Алелуя братко

17. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Имам и бойлер който ми показва каква енергия съм употребил до момента
    ............
    кажи ми, моля те, производителя и модела му, че ми предстои и на мен покупка на бойлер.

18. Member
    Тук е от
    Dec 2000

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    кажи ми, моля те, производителя и модела му, че ми предстои и на мен покупка на бойлер.
    Елдом инвест "Океан"

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 9 от 14 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Преоразмеряване на отоплителен уред-има ли по-голяма консумация
    От injenercheto във форум Електрическо отопление
    Отговори: 4
    Последно: 17-05-13, 22:30
  2. Отговори: 0
    Последно: 31-10-12, 08:39
  3. Препоръчайте климатик от ниския ценови клас
    От anajo във форум Климатици Midea
    Отговори: 4
    Последно: 15-07-10, 18:20
  4. Чуденка за климатик... среден клас
    От stefan4o във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 17
    Последно: 25-02-10, 14:03
  5. Мнение за отоплителен уред ELITE - WCH 2006
    От mmony във форум Електрическо отопление
    Отговори: 5
    Последно: 09-11-07, 10:56

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе