Не разбирам защо продължавате да се хабите с @dika. Ти му говориш за физични закони, той те залива с реклама.Първоначално публикувано от Lazar
Все едно китаец и индианец да говорят за философия без да ползват английски.
![]()
Не разбирам защо продължавате да се хабите с @dika. Ти му говориш за физични закони, той те залива с реклама.Първоначално публикувано от Lazar
Все едно китаец и индианец да говорят за философия без да ползват английски.
![]()
Стойностите на цифрите нямат значение в момента, макар че съм ги подбрал близки до реалните. Интересува ни отношението между тях (668 и 810), което дава 17% икономия на твоя уред спрямо обикновен радиатор. Цените на уредите също не искам да намесваме - всеки сам да си прави сметката. Дотук доколкото разбирам сме в консенсус, нали?Първоначално публикувано от dika
Темата зави в странна посока. Естествено, че нагревателния уред със термостат ще е по икономичен, но само заради това че не се отдава топлина над заложеното, което при една печка лъч примерно се случва често. Термостатирането го има и в масления радиатор.
Говори се за икономия от 17% от субективния ефект - усещане за топлина при по ниска температура на въздуха. Разбрах че жилището на Dika е много добре изолиано. Поставете този уред в помещение със слаба изолация и ще разберете примера ми с касиерката от магазина. Или пък се спрете на едно място да ви грее само от едната страна.
Горе упорито се сравняват 2 стаи и се говори че са еднакви. дали наистина е така. (примерно съседи от горе и долу) и др. Сравнение може да се направи само при замерване в една стая при еднаква външна температура и условия.
Не казвам, че тези излъчватели са боклук, просто са един от вариантите за отопление. Цената им обаче е несъизмерима с икономята. Сравнението спрямо климатика според мен обезсмисля покупката им.
Да, идеята беше @dika сам (с малко напътствия) да достигне до прозрението за мястото на този уред между всички отоплителни уреди!![]()
Използвай ги епитетите, Тук който разбира не ми е казал нещо напреки и не бих се притеснил от твоите оценки.Първоначално публикувано от dika
Ако по всичките стените на магазина бяха поставили този уред, нямаше да има голяма икономия.
В магазините слагат излъчватели по таваните и то над местата където минават хора. Тогава има добър ефект.
Айде чао, че с крачетало...
Темата е доколкото помня алтернатива на климатика,та според теб е ли е тя алтернатива и то достатъчно икономична или не е.И може ли да буде по икономична от климатик в същия ценови диапазон или не може.Първоначално публикувано от Lazar
И последно защо при мен толкова икономично аз говоря чистосърдечно без капка лъжа.
А защо тогава зад гърба на продавачката а не там където има добър ефект.Сам си противоречиш.Значи не е от излъчвателя а този който го е слагал.Да не би да си бил ти.И не разбрали че говорим с теб за различни неща.Първоначално публикувано от zz_stefanov
Защото са и студени кракатаПървоначално публикувано от dika
Ей, нали ти казах чао...
dika ти се отопляваш с два климатика и една лъчиста печка, ти така каза. Плащаш малка сметка за ток, е как така реши, че икономията ти идва от нея а не от климатиците който осигуряват 66% от топлината в твоя дом. Няма как двата ти климатика да са по не икономични от лъчистата печка и да плащаш малко ток. Може пак да ме наречеш тъп, но просто не мога да разбера логиката ти.
Втория климатик го ползвам тази зима за първи път,моите наблюдения са от миналата зима когато беше един климатик и тази печка.И процентите не са 66 а 50.Първоначално публикувано от blue1
Но нали не са на отделен електромер двата уреда как разбра, че печката е консумирала по-малко ток.? Само по дисплея на печката ли?
Малко ли е,трябва ли и електромер да си купя,нали затова са тези екстри там.Имам и бойлер който ми показва каква енергия съм употребил до момента,трябва ли и за него да купя електромер за да разбера проиводителя лаже или не, а за климатиците кво да прая и за тях ли.То само Уруру Сарара та на 220волтовия показва изразходвана енергия тои да ли си е купил електромер,просто така за проверка да ли не го лъжат японците.
Е dika вярата ти в уреда обезсмисля всякакъв спор с теб. Алелуя братко![]()
кажи ми, моля те, производителя и модела му, че ми предстои и на мен покупка на бойлер.Първоначално публикувано от dika
Елдом инвест "Океан"Първоначално публикувано от Lupus