Малко скъпички да.... Ама ако наистина пестят толкова ток колкото пише.... нЯКОЙ има ли такъв? http://www.utilitiesbulgaria.com/solea.htm Като картини. лелел какво ли не измислят вече
Малко скъпички да.... Ама ако наистина пестят толкова ток колкото пише.... нЯКОЙ има ли такъв? http://www.utilitiesbulgaria.com/solea.htm Като картини. лелел какво ли не измислят вече
Малко скъпички? На цената на добър климатик, че и същия КОП вадят, щом с 800W топлят 24 квадрата... Дали вече не ги е осъдил някой тези?
Преди 12+ години, пробвах едно такова чудо на техниката. Е, не беше така изрисувано - фазер, боядисан с графитна боя отгоре... Още ми се мотаят 2 платна някъде из мазето. Търпях ги точно седмица, и си купих Адакс.
П.С. Ибафмааму, направих си труда да прочета всичкото шарлатанство, ама това с космическите технологии дето били преобразувани в битови, уби коня с лопатата!
П.П.С. Направи ми впечатление, че основната част от описанието е посветена на това, какво уреда "НЕ Е". Но никъде не пише, какво Е.
П.П.П.С. Е стига де! "Следващият слой е от минерал, който служи за усилване на топлината." Това просто не може да бъде! А един мармот...
Отоплителна система Дион - това е решението хора
Един бан е решението, ма не зависи от мене.
Пише се правилно 300Вт.ч. или 300Wh а не 300W/h или 300Вт/ч. - послените с дробната черта са грешни, да започнем от от това нарушение на физичните закони.Първоначално публикувано от dika
Ако ми направиш топлоизолация каквато си сложил при теб, ще ти покажа моя климатик ще направи не 100W консумация ами дори и 75W. Тоест ако го преместим в твоята стая, която я топлиш с 300W (може да погледнеш графиката долу - голямата консумация е от конвектор).Първоначално публикувано от dika
Леле боже!
Като чета писанията на Дика, ме е срам да кажа, че съм инженер.
А да ходя на лекар направо ме е страх, защото има и дик@ лекари.
В Народното събрание има концентрация на дик@ пийпъл, но него го заобикалям по другия тротоар...
аз имам такова нещо в къщи - 40" LCD Samsung гори точно 320 вата моменто - мерил съм го с електромерче - не зная каква част от ел енергията се отделя като топлина но е голяма!!!
цената е малко височка, но напоследък изпопадаха цените и може да се вземе под 1000 лева.
КОП-а е над 1 защото освен че се топлиш и зяпаш ТВ.
Здравейте , от 10 дни се запалих по идеята за инфрачервеното отопление заради многото му предимства . Иначе къщата която имам съм оборудвал с локално парно на дърва към което от скоро свързах и газов котел Стела 24 квт . Отделно за три стаи горе имам инверторен климатик Панасоник 12 и при целодневно отворени врати и външни температури от -5 нагоре не се налага да се използва парното но недостатъка е че долу ни е кухнята и банята и за там се налага да се ползва духалка . Впечатленията които имам е че на дърва е ефтино ама хамалогия , на природна газ е удобно ама скъпичко защото от няколкото проби показа към 10 кубика дневно , на ток с климатика е ефтино но долу за 10 квадратни метра кухничка с духалка ми е по скъпо от горе климатика за трите стаи 40 квадрата и като цяло тока отива над 240 лева за януари . И идеята ми е в банята и кухнята да сложа по един панел инфрачервен нагревател от 600 вата на тавана на помещенията със съответните термостати . До днес попадах само на скъпи варианти и това ме караше да отлагам но тая вечер попаднах на такива панели от български производител с цени в пъти по малки от западните маркови . И се оказа че производителя ми е на около 60 км и ако не тая седмица поне другата ще отида да закупя първите два панела за да проверя ефективноста им и ще споделя . Още утре може да ви дам линк на производителя но искам първо да се обадя по телефона да ми потвърдят информацията .
Според мен няма да си доволен от тези панели, но дано не съм лош пророк
Дайте да заровим тая тема и да я откопаме след още 6 години ще е още по забавно
След като е стикната най-горе, мога да отговарям колкото си искам.