Първоначално публикувано от
dika Lupus ади ако обичаш направи ми ти сметката
понеже на мен физиката ми беше слаб предмет,и така не можах да ги науча тези пустите закони)
Имам две стаи по 18квм.с височина 2,5м. една до друга са ,еднакво изложение една и съща изолация и дограма,мабелите са почти еднакъв обем,едната се отоплява с климатик Хитачи не му знам КОПа точно но мисля че е около 3,а другата с въпросния радиатор 2кВч.Чакам отговор за колко време ще достигна температура от 22* в едната и респективно в другата, и колко е това като киловати при външна температура от минус 2*колкото е примерно сега.Очаквам да сметнеш и каква мощност (пак в киловати на час) ще ми е необходима да я подържам тази температура в рамките на 24 часа.
Да видим как е била физиката респективно математиката при теб,ако това направиш повече няма да изкажа и едно мнение в този форум,макар че сам доста сдържан и от 2000г. само 127 мнения.
Ще съм ти наистина благодарен ако го направиш това,тогава за всички ще стане ясно за какво точно говорим,ако имаш нужда от допълнителни разяснения за някой от посочените параметри аз съм насреща.Говоря сериозно защото макар и инженер съм слаб в сметките,всичко което съм казал е изпитано на практика и не реклама както някой искат да го изкарат.