Страница 4 от 13 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 181
Like Tree4Одобрявам

Отоплителен уред клас А (но не климатик)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    152
    #46

    Re: Отоплителен уред клас А (но не климатик)

    Цитат Първоначално публикувано от Julian
    Аве я да отворята учебниците по топлопренасяне и по слециално лъчист топлообмен. Големи глупости пише в тази тема. Термометъра ако закриеш с нещи ще покаже много по ниска температура от лъчистата печка. Това ще е темлературата на вуздуха. Със 100W ще ми топлиш стая. То става ама ако изолацията е мноооооооого дебела и стъклопакета е можеби не триен, а четворен. Ако изкаш мога да ти сметна примерна стята с каква дохграма и дебелина на стени трябва да е за да я стоплиш със 100W и да е 20 градуса вътре и -5 отвънка. Само кажи и смятам.
    Julian глупостите ги пишеш ти ,аз не съм казал че с 100Вт топля стаята ,а че около 100ВТ са ми достатъчни да подържам достигнатата за мен комфортна температура.

    Погледни какво си писал тук: http://forum.setcom.bg/index.php/topic,33697.0.html там виждам че има и други хора които твардят че, постигат по малък разход за отопление с конвектор от колкото с климатик ,и те ли глупости говорят.Аз поне съм отворен и за друга техника освен климатик за разлика от теб и някой други тук във форума,не сам като кон с капаци.Климатик имам от 10 години,след този уред пак сам си купил климатик защото имам стаи които не мога да не охлаждам.Не знам каква изолация ми трябва но сам написал че Даикина не мога да го накарам да работи като инвертор макар че е такъв,това трябва да те навежда на мисълта че топлозагубите ми са много малки.

    Цитат Първоначално публикувано от valen1
    Това което успях да разбера от разговора по тази тема и след разясненията на Lupus е че:

    1. Тези уреди представляват електрически радиатори излъчващи повече инфрачервени лъчи.
    2. За разлика от обикновенните електрически радиатори при тях чувството за топлина и комфорт се постига с по-ниска от реалната температура. Която според сайта на търговеца е 2,5 градуса по-ниска.
    3. При тези инфрачервени електрически радиатори се постига икономия на електричество спрямо обикновенните електрически радиатори, която е 17,5 % според търговеца.

    Пример: Ако Вие се чуствате комфортно при температура на помещението от 22 градуса то за да постигнете тази температура с обикновен електрически радиатор трябва да затоплите помещението до 22 градуса. Но ако ползвате тези инфрачервени електрически радиатори е достатъчно да затоплите помещението до 19,5 градуса, при които ще чувствате същият комфорт както при 22 градуса. Ето от тук е икономията на електричество, че ще затопляте помещението до по-малки градуси.

    С две думи казано: Стаята ще е студена но на вас ще ви е топло.
    Според теб за да достигна комфортната температура аз икономисвам в моя свлучай 17,5%х2000Вт=350Вт.,т.е. достигам я с 1,65кВт/ч,но нали не си мислиш че за да я подържам тази температураса са ми необходими 1,65кВт/ч(2кВт/ч).

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    510
    #47

    Re: Отоплителен уред клас А (но не климатик)

    Да речем че имам такъв инфрачервен радиатор. Само той достатъчен ли е да отоплява помещението или работи в комбинация с друг отоплителен уред? Да речем че в стаята ми е 12* ако нищо не паля. Това нещо ще "напече" по гърба ми и ще ми е кеф... Но този радиатор няма да затопли много въздуха в стаята и тя ще остане близка до тези 12*. Правилно ли разбрах? А какво става ако нещо пази "сянка" демек пречи на лъчите директно да ме греят?

  4. Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    152
    #48

    Re: Отоплителен уред клас А (но не климатик)

    ba4_dido ми те хората са го написали цитат:
    Технически характеристики:
    • Нагревателят е изработен от алуминиев моноблок (специална сплав). Тази сплав позволява бързо покачване на температурата и абсолютно никакъв шум при разширение.
    • Излъчващата повърхност на нагревателя е с вълнообразна форма, което усилва лъчистия поток и създава хомогенна температура в цялото помещение.
    • Излъчва топлина с такава дължина на вълната (8-9 mk), каквато я излъчва и желае да получи човешкото тяло.
    • Електронния терморегулатор с прецизност 1/10 °С създава комфорт и значителни икономии на ел. енергия.
    • Не изсушават въздуха, не изгарят кислорода, няма миризма.
    • Възможност за програмирано управление – до 30% икономия на ел. енергия.
    • Това излъчване е нискотемпературно и позволява да се създаде една комфортна и приятна среда.
    Температурата на въздуха ще е тази на която си си нагласил термодатчика.

  5. Member
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    510
    #49

    Re: Отоплителен уред клас А (но не климатик)

    Точно сега правя ремонт на банята и мисля че един такъв уред ще ми свърши чудесна работа. Но цена 1500-2000 лева нещо не ме кефи! Мисля че са много за уред от такъв тип... все пак какво толкоз има вътре?

    Значи уреда за които си мисля си беше със студена повърхност (леко топла, но не гореща). При теб така ли е?

  6. Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    152
    #50

    Re: Отоплителен уред клас А (но не климатик)

    Цитат Първоначално публикувано от ba4_dido
    Значи уреда за които си мисля си беше със студена повърхност (леко топла, но не гореща). При теб така ли е?
    При първоначално включване е доста топла повърхносста,след достигане на температурата си е леко топла.а за парите виж тук:http://el-otoplenie.com/bania5.html

  7. Member
    Тук е от
    Oct 2005
    Мнения
    409
    #51

    Re: Отоплителен уред клас А (но не климатик)

    Аз не виждам какво толкова се чудите.Човека има два климатика които му топлят целия апартамент.Има и добра топлоизолация и дограма.В другата стая и да не топли едва ли пада под 18гр.Там той си пуска инфрачервения уред достига 19 гр. и това е.

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Oct 2007
    Мнения
    157
    #52

    Re: Отоплителен уред клас А (но не климатик)

    Първо да уточня,че не съм търговец нито на клими, печки,радиатори и на каквато и да е техника , а съм обикновен потребител.За лъчистите инфрачервени отоплителни уреди попрочетох малко в нета и понаучих някои неща.Значи тва са си обикновени нагревателни уреди, без никакви сложни системи за производство на топлина.Просто казано идеята в тая технология ,е да се произведе топлина, която да се излъчи от уреда право напред .За тази цел от задната страна на уреда има плоскост която не позволява топлината да бяга назад, .Произведената топлинае е получена върху относително голям по площ така да се каже топлообменник и по тази причина не изсушава въздуха и не гори прахоляка.Има някакво керамично или стъклено покритие най-одпред ,което не разбрах за какво служи.Разбрах обаче ,че ефекта при тоя уред се получава като топли директно предметите, а те след това затоплят въздуха, за разлика от конвекторите и климатиците които посредством въздуха топлят предметите.Радиаторите имат в някаква степен сходен начин на отопление с лъчистите уреди макар, че и те създават конвекция на въздуха, но излъчват и пряка топлина.Друго което понаучих е , че единствено с тези инфрачервени нагреватели може да се затопли човек на силно проветриви места и в същност това им е силата и слабата според мен страна.Защото по тоя начин като застанеш срещу тва нещо се топлиш одпред ,а отзад си мръзнеш.Икономията от инфрачрвения нагревател се постига от терморелето и от чувството за топлина което създава.Убеден съм ,че тези лъчисти нагреватели консумират еднакво количество ток с един конвектор АДАКС например, когато става въпрос за постигане и поддържяне на една и съща температура на въздуха в затворено помещение ,за дълъг период от време.Става въпрос за еднакви по консумирана и излъчена мощност уреди. Нека някой да ме опровергае ако не е така, но да обясни защо.За комфорта в едно помещение искам да споделя моя стандарт.Това според мен е приятното усещане при което не се натрапва темпертура, шум ,движение на въздуха, а изпитваш едно приятно усещане ,от пребиваването си в него, та чак не ти се излиза.... макар ,че в момента се чувствам доста некомфортно, щото съм по къс ръкав, къси гащи, бос и ми иде да щукна на вънка да се поразхладя малко...

  10. Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    152
    #53

    Re: Отоплителен уред клас А (но не климатик)

    220voltov съваршенно вярно,но ако погледнеш тук http://el-otoplenie.com/prom.htm и тук http://el-otoplenie.com/lych8.html ще видиш че уредите за открито или така нареченото зоново отопление нямат нищо общо с тези за домашна употреба например(затова не се притеснявай че отзад ще мръзнеш).А ако погледнеш и тук http://forum.setcom.bg/index.php/topic,33697.20.html ще видиш че има хора и с ADAX които се отопляват по икономично отколкото с климатик.

  11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    5,563
    #54

    Re: Отоплителен уред клас А (но не климатик)

    Чакай сега, никой не е казал, че няма начин даден уред за лъчисто отопление да е по-икономичен от някой псевдоклиматик. Някои хора си взимат климатик и с КОП 2 и му се радват. Обаче за парите на един уред като твоите, може да се вземе инвертор с такъв КОП, че просто няма физичен, математичен или друг начин да не е по-икономичен.

  12. Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    152
    #55

    Re: Отоплителен уред клас А (но не климатик)

    deian ще се радвам да ми кажеш за 640лв.какъв инвертор ще си вземеш и с какъв КОП ще да е,освен ако не е втора употреба.

  13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #56

    Re: Отоплителен уред клас А (но не климатик)

    Цитат Първоначално публикувано от deian
    Чакай сега, никой не е казал, че няма начин даден уред за лъчисто отопление да е по-икономичен от някой псевдоклиматик. Някои хора си взимат климатик и с КОП 2 и му се радват. Обаче за парите на един уред като твоите, може да се вземе инвертор с такъв КОП, че просто няма физичен, математичен или друг начин да не е по-икономичен.
    Тоично обратното. Няма начин лъчисто отопление да е икономично колкто климатик. Климатици с КОП 2 в момента не се продават. Преди време имаше Осаки с КОП2. Винаги съм казвал, че неуконимичното идва от това, че си държите в къшите по 24 градуса, а за лъчистото отопление говориет за 19гр стайна температура. Да ама който е свиканл на топло и с лъчистата печка ще иска на топло. Лъчистото отопление се прилага повече в промишлени сгради. Бриколажа се отоплява с лъчисто отпление на газ.

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007
    Мнения
    3,750
    #57

    Re: Отоплителен уред клас А (но не климатик)

    Не може да се води спор , след като всеки си вкарва субективни мнения и чувства или пък доказателството е някаква реклама на търговски сайт.
    Нека разбиращите обяснят, ако имаме едно помещение с кубатура 54кубика с кой уред температурата в помещението ще достигне 22*, и ще бъде поддържана с изразходването на най-малко енергия. Но моля послужете си с доказателства от физиката, а не с личните ви чувства и убеденост.

  16. Member
    Тук е от
    Oct 2007
    Мнения
    157
    #58

    Re: Отоплителен уред клас А (но не климатик)

    Цитат Първоначално публикувано от dika
    deian ще се радвам да ми кажеш за 640лв.какъв инвертор ще си вземеш и с какъв КОП ще да е,освен ако не е втора употреба.
    ....А аз ще се радвам да ми кажеш колко лева ще ми струва един инфрачервен нагревателен уред,или Адакс, за затопляне 30 квадрата помещение.После за колко време ще ми стоплят стаята след като я проветря основно,щото аз обичам да проветрявам често.След това може да сравниме разхода на електроенергия и комфорта в помещението с един сравнително добър климатик.Аре да съм обективен, говоря за средна зимна температура -3 градуса.Като за климатика ще сложа цена от 2000 лева, една 14-KA ФУДЖИЦУ ГЕНЕРАЛ ,например. ... П П.....ДОБРЕ ИЗОЛИРАНО ПОМЕщЕНИЕ С ДОБРА ДОГРАМА,.....ПОДЪРЖАМЕ 20 ГРАДУСА СРЕДНО .

  17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #59

    Re: Отоплителен уред клас А (но не климатик)

    Цитат Първоначално публикувано от blue1
    Не може да се води спор , след като всеки си вкарва субективни мнения и чувства или пък доказателството е някаква реклама на търговски сайт.
    Нека разбиращите обяснят, ако имаме едно помещение с кубатура 54кубика с кой уред температурата в помещението ще достигне 22*, и ще бъде поддържана с изразходването на най-малко енергия. Но моля послужете си с доказателства от физиката, а не с личните ви чувства и убеденост.
    Ами много ясно, че с термопомпа ще е най-евтино. Ако за едно помещение са необходни за постигане на дадена температура 2kW енергия. Единия начин тази енергия да се внесе с някакъв отоплитенен уред който има КПД под 100%, каквито са лъчистите печки. Това означава, че електрическата мощност ще е малко повече от 2kw, тъй като КПД-то не е 100%. С термопопма, без начение дали е климатик, чилър и т.н. имаш отдавана енергия 2kw, като електрическата мощносте толова пъти по-малка, колкото е коефициентът на транформация. За да не се спекулира ще кажа, че този коефициент е винаги над 1. Няма такова нещо, че бил ставал 1 или даже някой беше писал 0.

  18. Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    152
    #60

    Re: Отоплителен уред клас А (но не климатик)

    blue1 толкова ли си тъп да разбереш че доказателствата от физиката са една хартия нищо повече,а уреда е реалност и аз го ползвам.Физичните доказателства и закони са ги използвали хората които са го създали.А сайта или сайтовете защото съм показал и сайта на производителя е за такива като теб които не са виждали нищо друго освен климатик.Хайде ти ми представи доказателства от физиката от които да е видно че не може да има по икономичен уред за отопление от климатика(макар че климатика не отоплителен уред), и защо хората на запад не се отопляват предимно с климатици,нали е най евтино те балъци ли са що ли.
    Julian дай да се уточним че термопомпата ВЪЗДУХ-ВЪЗДУХ не е най икономичната от всички съществуващи термопомпи,иначе другите са излишни.
    220voltov нали знаеш че всяка консултация се заплаща то мина времето когато имаше АОНСО и т.п.които ограмотяваха безплатно.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 13 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Преоразмеряване на отоплителен уред-има ли по-голяма консумация
    От injenercheto във форум Електрическо отопление
    Отговори: 4
    Последно: 17-05-13, 21:30
  2. Отговори: 0
    Последно: 31-10-12, 07:39
  3. Препоръчайте климатик от ниския ценови клас
    От anajo във форум Климатици Midea
    Отговори: 4
    Последно: 15-07-10, 17:20
  4. Чуденка за климатик... среден клас
    От stefan4o във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 17
    Последно: 25-02-10, 13:03
  5. Мнение за отоплителен уред ELITE - WCH 2006
    От mmony във форум Електрическо отопление
    Отговори: 5
    Последно: 09-11-07, 09:56

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе