dika не мислиш ли, че прекаляваш с квалификациите? Джулиан е написал своите аргументи, а ти в пристъп на слабост ме наричаш тъп. Просто докажи думите си.
dika не мислиш ли, че прекаляваш с квалификациите? Джулиан е написал своите аргументи, а ти в пристъп на слабост ме наричаш тъп. Просто докажи думите си.
dika, aбе ти си бил много смешен. Физиката била само на хартия. Я ми кажи ти какво си завъриш ако има въобще висше образование. Аз много добре знам, че термопомпа въздух въздух не е най-икономичната термопомпа. Сега ми каже аз за коя консумация съм ти казал, че не са заплаща.
хоп, и Айнщайн се преобърна в гробаПървоначално публикувано от dika
dika, призовавам да спорите чрез научни факти и документирани измервания, кой тъп и кой не е, това едва ли ще се докаже чрез една печка!
Какви думи да ти докажа бе,ми то ибез доказателсво е видно че не си виждал нищо друго освен климатик.И защо имаш само въпроси ,а на въпросите на другите не искаш да отговаряш,нали искаш спор а не казваш нищо по въпросите които ти се задават.Виж колко въпроса съм ти задал лично на теб и не си отговорил на нито един.Първоначално публикувано от blue1
Добре приеми го така че аз физиката за която говорите я имам въплатена в уреда който ползвам.Незнам какво общо има образованието но мога да ти кажа че имам висше оразование(ако това е толкова важно за теб)специалност електронна техника,а твоето какво е че си компетентен по ВСИЧКО. И последното изречение не го разбрах разясни го.Първоначално публикувано от Julian
Какви научни факти(нали не искаш труд да напиша ,по темата) моите наблюдения са от практиката които много лесно могат да се проверят дори от човек без висше образование,нали виждаш че го каня да си проведе измерванията,но отказваПървоначално публикувано от Cko
Колко ще ми струва ,за да ми кажеш цената на един лъчист нагревател с който ще затоплям 30 кв. м. помещение.Първоначално публикувано от dika
![]()
![]()
![]()
dika не отговарям на въпросите ти за радиатора защото не са били обект на спор, също така никога не съм твърдял, че климатика е най-евтиния начин на отопление.
Въпроса е кратък и ясен: помещение с кубатура 54кубика с кой уред температурата в помещението ще достигне 22*, и ще бъде поддържана с изразходването на най-малко енергия.
За да се реши въпроса, критериите трябва да са еднакви, не е доказателство това, че ти у вас плащаш малка сметка и имаш такъв уред и си доволен.
blue1 започна да сгряваш.Аз като притежател и на двата уреда мога да кажа че в нас и двата (т.е. и трите)ще я достигнат тази температура,макар че като чета форума доста от пишештите не могат да я достигнат дори с машини по скъпи от радиатора.Кой ще я подаржа с най малко енергия е въпрос на обстоятелства както по горе сам писал.
Ти като търговец какво съветваш клиентите си кога то ти кажат че не могат да достигнат желаната (примерно 22*)от тях температура,защото аз съм чувал включително и тук във форума отговори от рода:-(че трябва да му се помогне на климатика с някоя ел. печка)
Съгласи се че не са малко такива хора които са дали не малко пари за климатик и не могат да я достигнат тази температура.
220voltov ти заяждаш ли се сега,сигурно доста по малко от Уруру Сарара-та ти![]()
Dika, я дай модел на климатиците ти.
dika аз не съм търговец и никога не съм бил, тук има участници които ме познават и знаят , че не лъжа. Това което ти изтъкваш като доказателство е частен случай. Повечето качествени климатици нямат проблем с достигане на желаната температура и при голям студ. А тези който са писали , че трябва да помогнат на климатика си с печка, обикновено имат проблем или с изолацията или с неоразмерената машина или просто уреда е от нисък клас.
Твърдиш, че и печката и климатиците ти достигат зададената от теб температура в твоя дом, за това няма спор, твърдиш, че ще я поддържат и в това няма спор, но как изчесли, че лъчистата печка го прави с по малко енергия. Имаш ли отделен електромер само за нея? И как можеш да бъдеш сигурен, че тя ще бъде също толкова ефективна ако съседните ти помещения не се отопляха с климатици?
По горе съм ги написал ,но ще повторя Хитачи и Даикин.Хитачито е отпреди 10години когато имаше само Панасоник,Хитачи и Митсубиши,тогава нямаше всички тези китаиски марки.Дайкина имам от лятото на тази година.Първоначално публикувано от deian
dika, отоплителните електронагревателни уреди са единствените под слънцето с КПД - 100% (всичката енергия дори и излъчваната от кабела и щепсела влиза в помещението)
Тук ще дам моята класификация на уредите подредени така, че да се обяснят субективните усещания на потребителите:
1. По инертност:
- слабо инертни - при включване веднага отдават топлина, съответно при излкючване веднага изстиват - вентилаторни печки, калорифери, печки с навитите реотани и лъчевите, които се коментират горе.
- инертни - бавно загряват,бавно изстиват - маслени радиатори, акумолиращи печки (не коментирам икономията от нощната тарифа), подово отопление (трябва да е добре изолирано за да не топлиш съседите)...
2. По начина на отдаване на топлината в околното пространство (тук винаги има а до известна степен комбинация между вариантите):
- чрез конвекция - маслени радиатори, акум. печки и конвектори;
- принудително задвижване на въздуха - вентилаторни печки, калирифери, конвектори с вентилатор:
- лъчисто - тези имат насочено действие и бих ги разделил на два основни вида:
= лъчисти с висока температура на излъчвателя поради малката му площ - печки от типа елва, лъч....
= лъчисти с ниска температура на излъчвателя поради голямата му площ - прословутите лъчисти инфрачервени панели.
Дали лъчевите панели са икономични. Поради това че топлят само в зоната за която са предвидени - да. но не затоплят цялото помещение. За пример ще дам съседния магазин където на касата до стената сложиха такъв. Той загряваше кръста и но не и краката, след това сложиха дървена скара за да не настиват от студения бетон под тях.
Аз бих предпочел качествено подово отопление, което е добре изолирано за да не топля съседите (в твърдитв тела топлината се разпространява във всички посоки), но то е инертно и има смисъл само ако помещението се ползва непрекъснато.
Както се вижда точен отговор кое е най добро няма. Влагайте по малко емоции
Амми има. Не си учил термодинамика и тплопренасяне и спориш за нещо, които не са ти ясни.Първоначално публикувано от dika
zz_stefanow про4ети това тук: http://el-otoplenie.com/prom.htm това тук: http://el-otoplenie.com/lych8.html и ше видиш че твърдението (топлят само в зоната за която са предвидени - да. но не затоплят цялото помещение) което си написал просто не е верно (или е верно само за Уредите за зоново отопление, които не използваме в дома си, те имат друго предназначение)иначе съм съгласен с всичко останало.
Спора май не беше кой уред как пренася топлината, а това дали има алтернатива на климатика по отношение на месечната ти сметка за ел.енергия.Пък и едва ли имам нужда от тях пред касата на енергото.Първоначално публикувано от Julian
Абе Dika , случайно да не си свързан с тази фирма ? Разбирам желанието да спориш и да си защитаваш позицията, но толкова яростно......... ?!
Човек би казал, че си защитаваш "отрочетата".
И да, алтернатива винаги има. Електрическото одеяло. Като се завиеш с него хем ти е най-топло, хем най-икономично.![]()
muchoto не съм свързан с никого, но се замислям да ли да не си поискам процент![]()