Моите уреди са по 900 и 1400W в хола и спалнята, с изключение на този в банята, който е 400. Банята е 6.5 квадрата, хората си дойдоха и изчислиха какъв да е уреда за всяка стая. Ами топли си кво да кажа, жената не се е оплакала, а това ми е критерия ;-)Първоначално публикувано от slovaka
Иначе има всякакви уреди от 250 до 1400W - в каталога на страницата им мисля ги има всичките. не знам къде видя само 500 до 700В? Доста богат избор на различни възможности са и цената варира от това дали искаш чисто и просто бели панели(като мен) или например картина, мебели(има табуретка, лавица и т.н.), огледало/стъкло или дъска за писане. Там вече цената е по-височка.
А иначе моя термостат е програмируем електронен. Задаваш температурата и уредът си я поддържа като се включва и изключва когато има нужда. Може за всеки ден да кажеш да се включва примерно 20 минути преди да се прибереш. И се връщаш и ти е топло. Основното е, че стените, пода и тавана поемат топлината от уреда и я излъчват по-бавно в помещението, което води до икономия и по-малка време за работа на уредите. Дистрибуторите от Редуел ми обясниха, че за 24 часа отопление е достатъчно средно около 7-8 часа време работа на уреда.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1318857483[/time]_________________________________________________
Сега се зачетох в по-подробно в първия пост:
Е това просто не е вярно! Как да не топлят помещението, дори напротив! Инфрачервените уреди затоплят стените, мебелите, тавана и всичко в помещението, без въздуха. Натрупаната в следствие на това енергия в стените после се преизлъчва по-бавно за по-дълъг период от време. Ето затова инфрачервените отоплителни уреди са по-икономични!Първоначално публикувано от hristoslav2
Обратното, при затопляне на въздуха - топлото отива нагоре и като спреш печката или отвориш да проветриш - топлината бяга. При инфрачервеното отопление това не е така, помещението се затопля много бързо, топлината е рановмерна и комфорта е значително по-голям. (например подът не е студен и не ти е студено на краката!) Въздухът остава свеж и не се изсушава. От опит го казвам, доста обикалях и разпитвах по въпроса и то в няколко фирми в бг!
Ние наистина усещаме инфрачервената енергия като топлина. Но затоплянето на кожата изобщо не е основния ефект, не бъркай с инфрачервените сауни :-))) Макар, че това определено е част от здравословното въздействие на уреда (стимулира имунната система), основното е другото.