Страница 3 от 50 ПърваПърва 1234513 ... ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 746
Like Tree65Одобрявам

Инфрачервено отопление

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Re:Инфрачервено отопление

Хората трябва добре да преценят кое точно е комфорт. тялото от ИЧ се загрявало и това било гот, нищо, че въздухът е по-студен!!??? Когато си затоплен и се покажеш на терасата зимно време гот ли ти е? Май не. Разбира се това е краен пример, но все пак. Ако има твърде голяма разлика с телесната Т, то се усеща по-скоро дискомфхорт. Затоплената кожа реагира на по-хладния въздух. Освен ако в ИЧ технология не са вградили и някакът таен уред, който да манипулира и нервните рецептори на тялото!

Изолацията също е ключова.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Слагаш един магнетрон от микровълнова до тебе и се загряваш само ти

4. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Нако, имам познати, които се пекат зимата в планината, като напече. Уверен съм, че липсата на въздушно течение ( от климатик и особено инвертор ) е голям кеф, както и усещането от загряване на тялото, подобно на това, причинено от слънчево греене, обаче ако излиза доста по-скъпо, всичко се обезсмисля, поне натам на където са тръгнали нещата - продължаваща криза и последващи повишения на цената на енергията.
    Не виждам как може ИО да излезе по-ефтино от отоплението със що- годе сносни клими и като първоначална инвестиция и като косумация на Е в последствие.

5. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Не ми се правят сравнения с климатици, щото темата е друга, но си прав.
    Иначе като стана въпрос за планината... печенето зимно време е факто, но то е вследствие на влиянието на УВ върху пигментите на кожата, а не на въздействието на ИЧ въллни. Можеш да хващаш тен и зимата, но не не ти е топло. Въпреки, че лъчите на слънцето и зимата носят инфра черв. енергия, както и лятото. Ако се съблечеш гол сред снега, колкото и да слънчево, не вярвам на заподскачаш от кеф. това е така, защото енергията от ИЧ лъчи, попаднала върху кожата, бързо се отдава в студеното пространство. така, че има ли разлика /в определени граници, разбира се/ между телесна Т и околен въздух усещането е неприятно. Затова за най-голям комфорт си е добре темп. на въздуха в помещенията да е такъв, какъвто ти е приятно да го чувстваш. За голямата част от хората това са темп. от 20 до 30 гр.

6. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

абе подозирах аз, че първо се спиртосват в хижата, преди да излизат да хващат тен голи до кръста зимата...

7. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

8.  

9. Тук е от
    Jul 2007

Здравейте,имам един airelec"Glassance"1500вата, може да го видите в първия пост на първа страница.Продавам го за 730лева.Ако някой проявява интерес да пише.

10. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от olia89
    Здравейте,имам един airelec"Glassance"1500вата, може да го видите в първия пост на първа страница.Продавам го за 730лева.Ако някой проявява интерес да пише.
    я кажи впечетления за работата : как топли? колко гори? защо го продаваш?

11. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Е ти само с фуджика ли остана????

Нали климатиците не били за детска стая и не били подходящи за дете???

Да не си промени мнението???Ако да защо???

Толкова ли беше страшна сметката от средата на октомври до края на ноември, та след един месец ползване му търсиш нов собственик???
    ================================================

Пичове да оставите човека с многото инфраред панели, да го чуем след 2-3 месеца какви са сметките.Стига сте се яли с него-файда няма.Като е готов със сметките ще го чуем.

12. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Оля, и аз се присъединявам към зададените въпроси, макар да подозирам отговора.

13. Banned
    Тук е от
    Nov 2009

....Много ми хареса написаното от Нако-Бако!Като се замисля,май тия инфрачервени уреди,панели или каквото и там да ги наричат ще излезе бая лапнишаранска история!....И всъщност това инфрачервено отопление и "лъчистото отопление",което предлагат Ноирот едно и също ли е!? ..И дали ще ми стопли голия задник в банята или пак да се насочвам към изпитаните стари духалки?..И те 2000вата,ама правят фурна банята за 10 мин!!..

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от slovaka
    Много ми хареса написаното от Нако-Бако!
    И коя точно глупост на Нако-Бако,ти хареса???

16. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Ех, Конане, Конанеее, Конане!

17. Тук е от
    Jul 2007

Не,не съм само с фуджика,взех си още един плазма и един панасоник лке3.Та топлината с радиатора е съвсем друга от тази на климатика,някакси е по мека ли незнам точно как да го кажа.Например при23 градуса при радиатора е доста по топло.Иначе не съм си променил мнението,че е по добре за детска стая,самоче къщата ми е много студена и радиатора почети не изклучва.Ако е в някои блок си мисля,че повече от 500-600вата няма да гори.В нас зимата в неотоплявана стая темпер.е7-8градуса и пак правеше баня без проблем в детската 15кв,с среден разход около 1кл.ч.Иначе с климатика е по малка сметката за ток много ясно,но като комфорт няма връзка в полза на радиатора.Ако не ви притеснява по голямата сметка е по добре с радиатор.И все още го продавам

18. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

.Ако не ви притеснява по голямата сметка е по добре с радиатор.И все още го продавам
    Неее, никой не го притеснява. Успех в продажбата

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 50 ПърваПърва 1234513 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Инфрачервено отопление ??????
    От fbi_1 във форум Отопление
    Отговори: 4
    Последно: 31-01-13, 22:54
  2. Отговори: 3
    Последно: 13-08-12, 21:47
  3. Отговори: 0
    Последно: 13-08-12, 18:31
  4. Съвет при избор на инфрачервено отопление
    От niki456 във форум Електрическо отопление
    Отговори: 0
    Последно: 18-07-11, 13:43
  5. Инфрачервено лъчисто отопление
    От audibs във форум Електрическо отопление
    Отговори: 17
    Последно: 24-02-09, 14:08

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе