Страница 13 от 50 ПърваПърва ... 3111213141523 ... ПоследноПоследно
Резултати от 181 до 195 от общо 746
Like Tree65Одобрявам

Инфрачервено отопление

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Re:Инфрачервено отопление

Цитат Първоначално публикувано от 1011
    Благодаря ти Еди, и визията ще ми пасне на интериора , за мен това също има голямо значение

http://www.soleaitalia.it/prodotti.htm
    Сега звънях на въпросния дилър в БГ и цената за 400w без картина е 850лв с ддс а с картина е 980лв. но нямат терморегулатор, обясниха ми ,че са нагласени да подържат 22/23С

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Всеки си има своя истина.В линка даден от 1011 се казва,че 800 Вата е дстатъчно зада стопли помещение 56m³ или около 22 м2(за токова помещение ни препоръчват климатик с 3-3,5 кВт номинална топлинна мощност).Горе долу същото e и при InfraSWISS.Та задавам си въпроса- аджеба всички ли лъжат,нали все пак говорим за бели държави...и как така само няколко човека в този форум са надушили това...
    musster одобрява това.

4. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

AntonBM : каза че си смятал професионални системи. как са цените там. трябва ми за цехче за пвц дограма - няма как да стопля с нищо защото е 7м високо 6х12 м.
    какво бих могъл да сложа.
    всъщност върти ми се в главата че пвц-то приемало най добре ир. вярно ли е? трябва ми профила да е топъл защото иначе стават трудно спойките.
    има ли фирми цени ?

отказвам да разбера как ир картина за 1500 лева с 1500 вата мощност ще ме топли по-добре от ир с 1500вата мощност за 250 лева. да кажем като тези тук : http://www.el-otoplenie.com/promishl...inde/ir-blinde

5. Тук е от
    Nov 2011

Цитат Първоначално публикувано от 1011
    Здравейте на всички, както Ви казах снощи бях на гости при хора ,които са си сложи IR и останах изключително доволна от топлината и усещането. Освен, че са много красиви , цените нямат нищо общо със споменаваните оферти тук. Мисля, че търся точно този тип усещане за топлина. Това, което е записано като разход ме удовлетворява напълно
    1011, може ли да ми напишеш на ЛС,марката на тези IR панели,за да ги разгледам и да си поискам оферта Предварително ти благодаря!

6. Banned
    Тук е от
    Nov 2009

Конане,драсни моля Те на лични малко повече за Камра,това ли е инфраред и едно и също ли е с "лъчисто отопление,щото ми се омота в главата!!!Благодаря!

7. Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty
    AntonBM : каза че си смятал професионални системи. как са цените там. трябва ми за цехче за пвц дограма - няма как да стопля с нищо защото е 7м високо 6х12 м.
    какво бих могъл да сложа?
    Тук е мястото да кажа, че грешно развихме темата, като наблягаме само на електрическото IR-лъчисто отопление. Такова отопление може да се прави с всички видове енергоносители (горива). С електричество е скъпо (мисля, че само с нафта е по-скъпо), но IR-отопление може да се прави и с топлоносител вода подготвена в котел (различни видове горива), газ (пропан-бутан или природна) изгаряна директно в IR-излъчватели и най-накрая с обикновени печки за горене на твърдо гориво, които се загряват и излъчват такива лъчи. Всяка повърхност, която се затопли до температура по-висока от околната започва да излъчва IR-лъчи, дължината им е обратно пропорционална на повърхностната температура. Т.е. по-топлите излъчват лъчи с по-къса дължина. В тази връзка излъчвателите се делят на 3 вида – високотемпературни, средно и ниско температурни. Ако тръгна да обяснявам всички видове, ще се получи много дълъг пост.
    estqwerty, трябва да решиш каква част от цеха искаш да отопляваш и до каква температура, за да ти предложа варианти. Може да топлиш и целия цех, но в 90% от случаите, това е излишно. Екстрата на лъчистото отопление е, че с него може да се топлят зони. За това то може да се ползва и на открито. Цените в повечето случай са много по-ниски от тези, които се коментират тук за ЕЛ излъчвателите. Прав си да се съмняваш, че скъпата IR-картина ще топли повече от печките, които ти си намерил. Най-добре намери си един ОВК проектант, който да те консултира. Ако си от Бургас или района може това да съм и аз (пиши на лични, ако е така). За консултация аз пари не вземам, не вярвам, някой колега да ти „отреже главата”.

8.  

9. Тук е от
    Jul 2011

Цитат Първоначално публикувано от AntonBM
    . Прав си да се съмняваш, че скъпата IR-картина ще топли повече от печките, които ти си намерил.
    Така е, то и лада, и мерцедес все ще те закарат от точка А до точка Б, ама май има някаква разлика :-)

за estqwerty: чувал съм, че Асист предлагат решения за този случай. Редуел също имат специални уреди за индустриални помещения и цехове на добри цени.

10. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

ок мерси на всички - ще поразровя малко , може да набележа някои фирми - русе / варна са ми най-близо. но трябва първо да се види.

още чакам колегите тук които са си взели да споделят как е. както и пари за ток.
    както и аз като justify - давам 20% от цената ако на някой не му вършат работа картините.

11. Тук е от
    Jul 2011

Цитат Първоначално публикувано от KonanVarvarina
    Всеки си има своя истина.В линка даден от 1011 се казва,че 800 Вата е дстатъчно зада стопли помещение 56m³ или около 22 м2(за токова помещение ни препоръчват климатик с 3-3,5 кВт номинална топлинна мощност).Горе долу същото e и при InfraSWISS.Та задавам си въпроса- аджеба всички ли лъжат,нали все пак говорим за бели държави...и как така само няколко човека в този форум са надушили това...
    Покрепям те, Конане, аз именно заради това реших да опитам с инфрареда и съм доволен. Гледам и ти също, така че който е ползвал - знае :-)

Замислих се над следното в отговор на въпроса ти:
    за стая ок. 20 квадрата, климатика трябва да е ок 3-3,5 кW. (цена дайкин ок. 1500-1600 лв с ДДС)
    Австрийската фирма дават за 20 квадрата ок. 1100 Вата уред (цена ок. 1000 лв. с ДДС)

Ако искаме постоянно да ни е топло 24 часа, климатика го слагаме примерно на 25-26 градуса постоянно и той ще си работи 24 часа. Ще изгори 24*0.85 = 20 квт (не съм специалист, да ме корегира някой ако не е точно)

Инфареда ще работи 7-8 часа т.е. - ок 7.7 до 8.8 квт за ден. т.е. ще изхарчи наполовина по-малко. Да не забравяме разбриа се, че същия топлинен комфорта при инфрареда ще е при по-ниска температура на въздуха, което също е фактор за тази икономия. Инфраред на 26 е като климатик на 29-30, грубо.

Сега, ако климатика го намаляме и го използваме само 12 часа а не 24, той ше изгори около 10 квт-а за деня, с инфрареда за цял ден пак е по-малко. А тук вече излиза и въпроса за комфорта и кой как предпочита топлината и дали иска шума на климатика, постоянното течение, и т.н.

СЕГА: при по-големи температурни разлики, разликата ще е дори по-голяма в полза на инфрареда, защото на климатика CоP-a пада, както казва дори и Атнон. Нека някой спец да каже дали сметката е правилна и ако не - да каже по-точно.

12. fbr
    fbr е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jul 2007

А поради каква причина смяташ че инфраред с мощност 1100 Вата ще работи 12 часа, а климатик с мощност 3500 Вата ще работи през цялото време, за да се поддържа долу-горе една и съща температура. Въобще начина ти на разсъждение е доста екзотичен. За да се поддържа определена температура в една стая, трябва да се компенсират загубите на тази стая към околната среда. Загубите на енергия се компенсират с добавяне на енергия. Ако добавяме в една стая за денонощие примерно 10 киловатчаса, с инфраред ще платим 10 киловатчаса. А ако ги добавим тези 10 киловатчаса с климатик ще платим 3,5 киловатчаса. Разликата се получава от това че климатика не превръща директно електрическата енергия в топлинна,а пренася енергия от външната околна среда към вътрешната среда.

13. Тук е от
    Jul 2011

Цитат Първоначално публикувано от fbr
    А поради каква причина смяташ че инфраред с мощност 1100 Вата ще работи 12 часа, а климатик с мощност 3500 Вата ще работи през цялото време, за да се поддържа долу-горе една и съща температура. Въобще начина ти на разсъждение е доста екзотичен. За да се поддържа определена температура в една стая, трябва да се компенсират загубите на тази стая към околната среда. Загубите на енергия се компенсират с добавяне на енергия. Ако добавяме в една стая за денонощие примерно 10 киловатчаса, с инфраред ще платим 10 киловатчаса. А ако ги добавим тези 10 киловатчаса с климатик ще платим 3,5 киловатчаса. Разликата се получава от това че климатика не превръща директно електрическата енергия в топлинна,а пренася енергия от външната околна среда към вътрешната среда.
    Колега, направи ти сметката тогава. Инфрареда по харкатеристика го дават да работи 7 часа(а не дванадесет) за 24 часа отопление, чети какво съм написал. Климатика колко ще работи, за да поддръжа топлина и комфорт 24 часа? Не ми е ясно защо нито един продавач на климатици не ми казва просто колко ще харчи, макар и приблизително.

Температурата е различна(при инфрареда е по-ниска, но това не пречи на субективното чувство за конфорт и топлина), това вече го казахме, и уточнихме че е един от факторите за икономия. Може би дори главния фактор.

14.  

15. fbr
    fbr е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jul 2007

Енергията която ще получиш от инфраред 1100 Вата, за седем часа е 7,7 киловатчаса. Климатика не потребява 850 Вата мощност непрекъснато, а само когато вътрешната температура падне под зададената стойност, до достигане на зададената. Та, за да ги получим тези 7,7 киловатчаса, компресора на нашия климатик ще работил 2 часа и половина сумарно време, и ще е консумирал 2 киловатчаса и малко отгоре.

16. Тук е от
    Jul 2011

Цитат Първоначално публикувано от fbr
    Енергията която ще получиш от инфраред 1100 Вата, за седем часа е 7,7 киловатчаса. Климатика не потребява 850 Вата мощност непрекъснато, а само когато вътрешната температура падне под зададената стойност, до достигане на зададената. Та, за да ги получим тези 7,7 киловатчаса, компресора на нашия климатик ще работил 2 часа и половина сумарно време, и ще е консумирал 2 киловатчаса и малко отгоре.
    Искаш да кажеш, че климатика ще работи 2 часа за да отоплява 24 часа на 26 градуса!? не ми се вярва, или поне аз не съм виждал такъв климатик.

17. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Само ако са ти пресметнати загубите на помещението, може да се каже каква ще е консумацията на конкретен климатик в различния температурен диапазон - вън и вътре.Или ако закачиш измервателно устройство на машината и събираш данни достатъчно време.Иначе никой не може да даде такава информация - нито производител, нито търговец.

18. fbr
    fbr е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jul 2007

Казвам, че ще работи СУМАРНО 2 часа и половина ( примерно може да работи 5 минути и да почива 20), за да ни даде енергията която ще ни даде инфрареда за 7 часа.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 13 от 50 ПърваПърва ... 3111213141523 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Инфрачервено отопление ??????
    От fbi_1 във форум Отопление
    Отговори: 4
    Последно: 31-01-13, 22:54
  2. Отговори: 3
    Последно: 13-08-12, 21:47
  3. Отговори: 0
    Последно: 13-08-12, 18:31
  4. Съвет при избор на инфрачервено отопление
    От niki456 във форум Електрическо отопление
    Отговори: 0
    Последно: 18-07-11, 13:43
  5. Инфрачервено лъчисто отопление
    От audibs във форум Електрическо отопление
    Отговори: 17
    Последно: 24-02-09, 14:08

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе