Страница 31 от 50 ПърваПърва ... 21293031323341 ... ПоследноПоследно
Резултати от 451 до 465 от общо 746
Like Tree65Одобрявам

Инфрачервено отопление

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Re:Инфрачервено отопление

Сложил съм Campa-та вертикално и не представлява трудност да направя снимки на фактически долната и горната част.По долу показвам снимките и ако можеш да ми покажеш пътя на конвекциата няма да е лошо.Показвам и снимка на моментната консумация...
    Това фактически е долната част на уреда...
    [img width=450 height=600]http://img846.imageshack.us/img846/8874/20111203111433.jpg[/img]
    Това е горната част...
    [img width=450 height=600]http://img831.imageshack.us/img831/131/20111203111505.jpg[/img]
    А това е консумациата в момента...а тя е 200Втч...
    [img width=450 height=600]http://img716.imageshack.us/img716/4198/20111203111547.jpg[/img]

2.  

3. Member Аватара на b.shterev
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Пловдив

Сега, ако ми кажеш дали го държиш включен нон-стоп, или го пускаш само вечерно време, и ако е така за колко време стопля помещението, мисля че ще отговориш на въпросите ми, които по горе зададох. Мен именно това ме интересува най-вече. 200W. консумация може да е единствено при поддържане на температурата, но ако се пуска само вечерно време ...

4. Member
    Тук е от
    Dec 2007

При мен е включен нон-стоп в кухнята е...режима на работа е въпрос на елементарни изчисления...в нас в къщи постоянно има хора и затова нищо не се изключва...за колко време би стоплило честно казано не знам...но ти сам си усетил топлината т.е.включваш го и след няколко минути я усещаш...

5. Member Аватара на b.shterev
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от KonanVarvarina
    При мен е включен нон-стоп в кухнята е...режима на работа е въпрос на елементарни изчисления...в нас в къщи постоянно има хора и затова нищо не се изключва...за колко време би стоплило честно казано не знам...но ти сам си усетил топлината т.е.включваш го и след няколко минути я усещаш...
    Да, така беше наистина. Но ако си пред него. По горе някой пита как ще е, ако си встрани от него, или ако краката ти се падат примерно под масата. Как ще се усеща тогава това нагряване?
    Но все пак смятам, че за спалня ще е добре. Времето ще покаже. Живот и здраве догодина мисля да пробвам този вид отопление и тогава ще мога да дам обективно мнение.
    Благодаря за коментарите.

6. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Добре де, според вас въможно ли е да включвате само вечер(или +през нощта) и да очаквате да е комфортно???Те дори мебелите в стаята-маси, дтолове, гардероби, шкафове, етажерки ще са студени...

Нито стените, нито пода ще са топли.На тях ще им трява време да се затоплят, а дотогава ще охлаждат както въздуха в стаята, така и когато ги докоснете ще са студени и ще ви се трува че от тях се излъчва хладен въздух/студенина.За какъв комфорт говорим тогава??

Когато спрете уредите те ще изстинат и вечерта когато отново включите ел.уреда историята ще се повтори...

7. Member Аватара на b.shterev
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Пловдив

Аз лично се надявах тези панели да се пускат около 2 часа преди да се ползва спалнята, за да стоплят помещението, а след това вече да успяват и да поддържат температурата. Въпреки, че в една тема защитавах тезата, че не е добре климатика да се спира и пуска при минусови температури, аз в момента все още така процедирам с климатика в спалнята. Но пък и тук в гр. Пловдив денем температурите все още са около и над 10 градуса. Вечер го пускам на 26 и след два часа, като си лягам, вътре е вече доста топло и го намалявам на 23 и така си го оставям цяла нощ, като той вече си работи около минимума. Само, че при мен климатика е преоразмерен и твърде мощен за помещението, а освен това за да не усещам полъха съм го настроил да духа почти хоризонтално, както е в режим на охлаждане.
    Надявам се и по този начин да ползвам евентуално и тези панели, но май няма как да се получи.

8.  

9. Banned
    Тук е от
    Nov 2009

Правилно казахте,аман от търговци и бедни мечтателки!.....И аз питах,питах и...все отговори или налудничеви или далече от питането!Конане,тия Кампи и Ноирот лъчисто дето е кръстено,едно и също ли е братле?...Зора при мен не са парите ,а ефективността!Ама май нямам късмет с отоплителните уреди!..Ей го преди дни купих Дайсекай петици,пък днеска с ужас прочетох,че тия Хитачи Ес Хикс 8 ,дето ми бяха на сърце са паднали с пет стотака !!..Не, че се сърдя или ядосвам,ама си викам...Еб..и късмета!!

10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Slovak,стопли ли бaнятa?

11. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от slovaka
    Конане,тия Кампи и Ноирот лъчисто дето е кръстено,едно и също ли е братле?
    Нямам представа...Ноирот даже не съм го виждал...

12. Banned
    Тук е от
    Nov 2009

Ха-ха,не бе майна,не съм я курдисал до там още!А ,виж,в Словакия банята си е топла,ама е тесничко с тия дебелогъзи унгарки/аз съм в този регион,до Дунава,със сто процента унгарско население/Сега сериозно,до Коледа ще купя уредите за кухня и баня и ако не съм убеден до тогава в тия чудесии,отивам на варианта два Гламокса на Адакс,1000в за баня и 1500в за кухнята.И въпросителните с отоплението приключват!......
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1322932467[/time]_________________________________________________

Вносители на Ноирот са Консим инженеринг.Имат и прилична страница в нета!

13. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от b.shterev
    Но дотам - нататък доста неизвестни. Ако панел от 600W. ми е достатъчен за спалнята...
    здравейте,
    неизвестни НЯМА, дори подсъзнателно ако щете знаете колко ви трябва за дадена стая. предполагам преди сте я топлили?

пример с моята спалня 16м2, 9м2 обикновен стъклопакет, 5цм изолация, последен етаж, няма съседи.
    миналата зима се топлих с печка диана - реликва от студенските години /цена няма и не се продава/ на 1 гори 800 вата. на 2 : 1800вата
    пали се само вечер преди лягане на 1 /800w/ , посреднощ се става се гаси защото не се диша, и се пуска следващата вечер.
    големите студове 20-30 дни стои пусната на 1 24 часа а вечер на 2 /1800 вата/ като упражнението със спирането се повтаря. като пускането на 1800 е и защото на 800 вата жужне и дразни а не толкова че не е топло.
    какъв конвектор или панел да си купя ? мисля си че с 800 ще е ок но ако бачка нон стоп може и с 600 да мина.
    тая зима ще се експериментира с диди-то + термостат+ метърче. като дидито може да бъде сменено че минимума му е много голям

а в панелките по лесно - там има прибалъ - поне 200 вата от съседа отдолу.

та пак на въпроса всеки има някакви наблюдения и знае какъв панел или конвертор му трябва, а това какво ще е зависи вече как иска да се стопли първо въздуха или първо повърхностите. и какво има на сърце за радиатор / конвектор или ир панел/

поздрави на всички и наздраве

14.  

15. Banned
    Тук е от
    Nov 2009

Уж не съм прос,ама нещо не вързах!?.........Туй, над моето писане,де!.....Извинявам се!...

16. Тук е от
    Oct 2011

Много глупости са се изписали тук. Ако ОиВ като Антон не могат да разпознаят снимка от 3D , това е техен проблем. Аз се занимавам с интериори и затова всичко е пипнато - текстила е поръчков и съвпада със стените , мдф е мат и не е облечен с нищо , осветлението е проектирано така, че да е акцент . Възглавниците са декоративни към спалнята , а не са за спане и затова са с тази форма, няма аксесоари и завивки , защото все още не живея там , а и не мисля , че трябва да снимам и тях. Цветът е графит, а дали изображението на паното е кич - е много тъпо изказване и не е тема на форума. В една спалня винаги трябва да има ярки цветове за акцент и активни изображения - действа афродизиачно и активизират енергия. По отношение на това, че ще ме боли главата от ИР панелите - не вярвам, знам само , че имам шипове от климатиците.

А това, че някои живее по-различно от драскачите тук - наистина е повод за завист, и кои за какво мечтае - си е негов проблем. Облечете мечтите си в реалност и спреде да плюете . Антон май наистина разбира от всичко, чудя се само , ако наистина е толкова всестранно развит , защо постоянно е във форума - явно е безработен безделник, озлобен от собственото си мизерно съществуване.

17. Тук е от
    Jun 2009

1011 ако искаш да ме опровергаеш, можеш да го направиш много лесно, но не само с голи твърдения! Направи още една снимка на същата спалня от друг ъгъл, като на нея да има и човек (няма нужда да си ти ако се срамуваш). Компютрите се справят перфектно с мебелите, но хората хич не ги правят реално. Ако успееш да направиш такава снимка имаш моето извинение. В противен случай, знаеш какво мисля за теб.
    Аз не си крия името! Казвам се Антон Бориславов Маринов. Известен съм сред колегите си ОВК, а не ОиВ (такова животно нема) с това, че пръв успях да вкарам Наредба 7 в компютъра и да изкарам цялостно изчисление по част „Енергийна ефективност”. Ако разровиш из интернет, ще видиш, че не стоя без работа... Аз съм един от най-търсените проектанти ОВК в Бургас и работя с едни от най-добрите архитекти на България (не само в Бургас).
    За да видите как се дънят компютрите при пресъздаване на хора вижте и по-долната визуализация. Тя ако изключим човека е много по-качествено направена от това което представи 1011. Чакам да видя как изглеждаш ти на фона на тази спалня. Ако може снимай се от различен ъгъл, че и фотошопа го разпознавам. С него можеш да вкараш човек в снимка, но пак си личи.
    П.П. Аз съм написал 7 причини обясняващи защо смятам, че ти си представила фалшива „снимка”. Нещо не виждам да коментираш нищо по тези мои коментари... Сага се сетих и за още една много явно видна. Габарита на картината над леглото на мечтите ти е приблизително 160/120 см ±10 см., не повече! До колкото видях най-голямата IR-картина, която продават е с габарит 120/80 – 800W или казано по-просто двойно по-малка! Как ще коментираш и това? Още ли ще се мъчиш да заблудиш някой?
    Прикачени изображения Прикачени изображения

18. Member
    Тук е от
    Oct 2010

Следя темата с подобаващ интерес,и при така поставеният въпрос очаквам отговорът на 1011-така важен за решаването на отоплението на банята ми.
    Всъщност ще се реши съдбата на печка за баня-Дипломат 2kw:
    Да бъде или да не бъде?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 31 от 50 ПърваПърва ... 21293031323341 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Инфрачервено отопление ??????
    От fbi_1 във форум Отопление
    Отговори: 4
    Последно: 31-01-13, 22:54
  2. Отговори: 3
    Последно: 13-08-12, 21:47
  3. Отговори: 0
    Последно: 13-08-12, 18:31
  4. Съвет при избор на инфрачервено отопление
    От niki456 във форум Електрическо отопление
    Отговори: 0
    Последно: 18-07-11, 13:43
  5. Инфрачервено лъчисто отопление
    От audibs във форум Електрическо отопление
    Отговори: 17
    Последно: 24-02-09, 14:08

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе