У нас също се налага да се отопляваме на ел, енргия и имам натрупани различни уреди - основно стари и евтини печки - вентилаторни 3 бр, с реотани 2 бр., кварцови уж 2 бр., ел радиатор кафяв Смядово 2.5 и един климатик. У сестра ми се отопляват отдавна с акумулираща Изгрев една стая и наистина там издържа да е топло през целия ден чак до включването й на нощен ток.
ЕДната моя уж кварцова е точно такава DOMO и също и прегоря единият реотан - навита ситно като пружина разтегателна мн тънка нишка пъхната в стъклена тръбичка(за това ли му викат кварцова печка?!), дори опитах да я ремонтирам като премахнах по късото парче и свързах останалото по дълго парче от реотана - но издържа да грее само няколко дни по 2-3 часа и прегоря и то. Българската ми е по-качествена - не се е повреждала. Тези на едно реотанче харчат под 400 вата.
Радиаторът Смядово си е с плавнорегулиращ се терморегулатор(може в начално положение над изключено да се постави и на 300 вата - но загрява само единия край на радиатора).
Най- ми е лесно с една малка лека по-безшумна вентилаторна - има един регулатор само с 8 степени, ползвам 5,5(което е някъде 500-600 вата на час).
И общо взето, според мен, ел отоплението си е едно и също като консумация/разходи - т.е. за мен това с разните лъчисти, инфрачервени и уж нови технологии са само някакви рекламни трикове - не разбирам(понеже и нямам) по какво един нов конвектор ще се отличава от стара печка с реотани - за мен са едно и също - имат реотани.