Тая тема е словесно стрелбище, на която 'онеправдани' трупат мнения за да боцкат после. Хвала!
Тая тема е словесно стрелбище, на която 'онеправдани' трупат мнения за да боцкат после. Хвала!
Анкетата е пусната, моля заповядайте:
http://forum.setcom.bg/index.php/topic,28532.0.html
Махнете рейтингите и броя на постовете и на тяхно място сложете датата на регистрация на юзъра
Да напълно съм съгласен с мнението отгоре. Брой постове, звезди преди, сега разни боцкания. Не знам има ли полза от това. Аз съм регистриран от 2002г. и хората, които са истински полезни съм ги видял и без помощта на рейтинговата система. Главно чета и намирам информация. Пиша само, когато има за какво. Какво значение имат тогава броя постове.
Имаше много недоразумения с този рейтинг
с @Kris си говорихме по този въпрос - той ми каза
Рейтинга не е за ориентир а за предпочитания !
както телевизиите , политиците и тн.
Много хора са против , на мен ми е все едно . Не ми пречи рейтинга,  нито ми помага .
Пример :
Много хора са помогнали на много участници тук , но рейтинга в случай е стигал солиден отрицателен знак. ( пример @mitkosan )
Други без особена полза са с много висок рейтинг.
Обаче хората с висок рейтинг и никакъв принос се харесват от другите, даже и да пишат само в Общи приказки и редовно се боцкат един друг .
Ако целта на някой е рейтинга - да си кажем.
Брояча на постове също .
Аз имам доста поста , но SilverFox  ме превъзхожда по знания а е с малко постове , @Samo е пъти по-опитен от мен , но пак е с малко поста и нисък рейтинг. На много е помогнал , но никой не го боцка на + , по-скоро на  - .
Забелязвам обаче основно рейтнг + се дава на някой, който много готини лафове казва , винаги има мнение  и тн.
Може би е по-добре който боцка някого да има и резон "защо го правим"
Така ще се види що за човек дава + на друг и каква причина има .
От там ще си правя заключения дали да обръщам внимание на човек с елементарни представи за даване на рейтинг !
ПП:
Забелязах и друго което ме подразни много, но не мога да направя нищо.
Примерно вляза в спор с някой , и двамата се дерем да си докажем тезата , в последствие на противника ми рейтинга главоломно пада . Това съм го виждал и при други спорещи страни. Оставете двамата да се оправят сами. няма сми да се дава или взема рейтинг заради това .
Прощавай, но това е безумие. Целта на форума е да има ИТ насоченоста, а не махленски кавги, спорове, сплетни и интриги от типа ти-сега-мен-уважаваш-ли-ме и ама-що-сега-той-така-а-пк-аз-по-иначе. Доплнително няма начин освен при нужда с полиция да ме накарат да давам писмени обяснения за постпките си. Ценните хора вв форума си личат от далеч със или без разни цифрички под над или в страни от името / аватара им. Лек ден.Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
ами така си е ... нямам си и на представа защо ми е такъв рейтинга ... мога да оспоря всяка една точка , а по едно време си падаше в продължение на седмица две даже без да пиша постове - е тва ко е ???Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
@FearMe,
Напълно подкрепям аргументите ти. Разбира се рейтинга и броя на постовете не бива да се абсолютизират, но ми се срува, че системата сега работи прилично. А ред и иерархия има във всяка структура, просто без тях не може. Ако някой си представя демокрацията като разграден двор или село без кучета, определено греши.
@Ghost,
Разбирам носталгията ти по отминалите години, но никой не е успял да завърти колелото на историята в обратна посока. Сетком далеч не е това, което беше преди 3 години, а още по-малко преди 6! От форум на тесен кръг специалисти по ИТ той израстна до едно общество на технически грамотни в широкия смисъл на тази дума хора, с интелект и поглед върху нещата от живота. Опитите да се създаде отново тясно специализиран форум по ИТ не водят до успех. Причината е, че всеки средно интелигентен човек ползва компютър, сблъсква се с определени проблеми или помага на други да решат своите. Тогава, ако срещне мислещи хора, със сходни разбирания, той започва да ги чувства като своя среда, където може да сподели и други неща. Ако тематиката се ограничи само до ИТ проблеми, той остава затворен в тесен кръг специалисти и умира. Какво стана с форума на Моллов? Колко души пишат там и колко души дневно го посещават?
lupus, знам, че си харесал частта, в която пледирам за ред
ghost, знам, че ти е мъчно за IT-годините на Сетком. и на мен ми е мъчно
както съм писал и преди, падането на нивото на участниците е цената на популярността. помня как не се налагаше модериране, защото дебилчетата нямаха компютри, а който имаше беше с IQ>100. но по-добре с 500 000 хита на месец, отколкото с 5 000. въвеждането на рейтинга беше нещо, на което нито съм обърнал внимание, нито съм участвал в "боцкането", нито има значение за мен.
ще си позволя да обобщя и да предложа леки промени, както аз ги виждам:
- отпадане на рейтинга
- броят постове остава
- въвежда се поле "Member #" (така ще се вижда кой откога е тук - дата на регистриране няма да говори нищо, а който е отдавна регистриран, но не е влизал няма да предизвиква "респект", просто защото няма да го има)
крайният ефект от горните неща, както аз го виждам би бил:
1. стари участници с малко постове явно са не много активни и не са допринесли много
2. нови участници с много постове са активни и очевидно допринасят повече
3. новите участници с малко постове ще знаят горе-долу "къде им е мястото" докато се ориентират в обстановката
4. старите участници с много постове вече се познават предостатъчно добре и нямат нужда от "ориентиране в обстановката"
Ето затова говоряПървоначално публикувано от mitkko
Избухваш без причина , в резултат на което моя рейтинг намалява с малко а твоя с повече ( примерно казано )  .
Кой каза че форума е изцяло ИТ?
Тука има една камара битовки и процента на посещаемост в тях е в пъти над ИТ .
Никога не съм пледирал тук да се караме
Искам да те видя теб като даваш рейтинг или вземаш такъв какво би измислил , за да се съобразя с теб за в бъдещ период. А ако не искаш да даваш - твой проблем. Няма да рейтваш.
Интересното е много хора тук с малко мнения ( не казвам всички - голям процент са знаещи ,и се вслушвам в съветите им ) говорят глупости или обсъждат нещо в което не са убедени. Всеки греши, всеки се пооправя , но ме кефят "дългоухите" , които само защото не харесат някого  дал правилен отговор реагират като теб в мнението ти цитирано по-горе!.
Никой не те задължава .Никой не ни е питал дали искаме или не рейтинг - да си чел правилата и ако щеш !
Сам знаеш че каквото и да си говорим , ще се реши друго, което няма да ни харесва , дали в по-малко или в повече . Какво ще правиш тогава - ще се махнеш ли ?
Камен като греши , или аз , никой не ме поправя ли , даже и на двамата ни се налага да усмиряваме после "страстите христови". Казвам си , да в грешка съм и толкова. Вярно че много неща съм правил , много от нещата които ги пиша тук ги правя първо за да видя дали е така , и когато някой ей така за кеф си каже "бе я да го ******** в **** тоя" и пише че говоря тъпотии , обикновенно му казвам да го направи , и тогава да говори.
Такива ни рейтинг ги спира ни постове. За какво говорим иначе. Този който иска да се научи и има проблем си пита и също не гледа .
Преди време се смяхме на подобно нещо и тогава тръгна въпроса за този рейтинг !
Юзер се чудеше на кого да повярва на тоз с рейтинг 4 или на другия с рейтинг 6 !
Въпреки минусовият ми рейтинг, който явно скоро няма да прехвърли точката на замръзване, аз съм по-скоро "за" рейтинга. Не за друго, а защото придава "цвят" на форума, някаква допълнителна живинка.
Може би гласуването ще добие някаква достоверност, ако след всяко гласуване се вмъкне цитат от изказването, предизвикало + или -, обръщане към автора, посочва се как и защо е гласувано така. Например както днес направи Ghost:
"...roumen68 "-" - сори, нищо лично, дори ми харесва и какво си написал, ама правилото си го спазвам - който отвори тая тема го бодвам с минус...."
Така може би ще отпаднат донякъде необоснованите, нелогични и дължащи се на моментни настроения гласувания. Е, не може всеки да се задължи да го прави, но приеме ли се като правило, като част от добрият тон във форума - който си държи на честта - ще си го прави, без да се крие зад страхливата анонимност.
По този начин даже ще се вижда и "тежестта" на гласуващият - дали е справедлив и коректен или олеква и се заяжда за дреболии, а дава плюсчета по полови признаци например....
Абе рейтинга наистина е...често пъти странен! И аз питах в началото, ама вече и не гледам...
@roumen68
За около месец регистрация имаш 92 поста или към 3 на ден - изглежда ми като на самотен човек.
От време на време се зачитам в някои глупости, които съм писал и... Абе, поне при мен сигурно всеки 3ти не бих го написал сега, а може би всеки 2ри може да се пропусне
Айде - ще те побутна нагоре зарад идеята
@Echo, благодаря Да, предполагам че си прав - при много говорене се казват и много безсмислици.Първоначално публикувано от echo
Добре де, защо не погледнете колко идеи бяха дадени и колко пъти и горещо е обсъждана тази тема.
Защо продължавате този безумен спор?
На който му е нисък рейтинга, псува [на ум] и пие една студена вода. На който не му пука, му е без значение.
Накрая остават трима четирима потребителя, болезнено обидени, респективно мърморещи и резултат никакъв.
След това им минава, но след 6 месеца се явяват други обидени и айде пак отначало ...
Оптимална система за рейтинг не съществува, най малкото заради това, че до днес Setcom има 12 294 участника, респективно поне 500 мнения за справедливост при рейтването.
Имайте предвид, че след поредното повдигане на тази тема, поне 100 нови потребителя са се загледали и са видяли, че има такова нещо като рейтинг и подсъзнателно са се запитали защо никой тях не ги боци. Постепенно от тук нататък това ще се превърне в лична параноя, в един момент тя ще избие, ще има сълзи, сополи и питане в отделна тема. Резултат никакъв, минаване на болката и т. н. със следващите обидени.
Затова казвам, че тази тема си е pure flame откъдето и да я погледнеш.
И точно затова между администраторите и модераторите тя се приема неофициално, като безмислена тема.
За това, че идеите за "оптимизиране" на рейтинга не са осъществени и няма да бъдат осъществени има няколко причини, които ми идват ей така, на prima vista:
1. Форума през 2 години сменя енджина, за по добро естествено
2. Писането на модове на/за PHP не е като да изпържиш две яйца на очи
3. Техническия администратор не е "женен" за форума
4. Нито администраторите, нито модераторите ги вълнува собствения им рейтинг, следователно нямат интерес за промяна. Това го твърдя със сигурност за всички администратори и за 95% от модераторите. А дори и за тези, които ги вълнува, вълнението е до толкова, че някой съвсем пресен във форума, на който първата му [грандиозна] тема се казва "Кур за Левски" си позволява да дава оценки [обикновено емоционални] на хора, доказали полезността си за т. нар. общество "Сетком".*
*
[ ]