Ох, Dark...техника и емоции накуп?....Първоначално публикувано от dark
Ох, Dark...техника и емоции накуп?....Първоначално публикувано от dark
Сигурно за първи път виждаш понижаване. Не се шашкай. Често се случва.
Ха, на ти едно плюсче, да не страдаш чак толкоз.
И още нещо:
За разлика от "повишаването" на рейтинг, което често се прави по симпатии, то "понижаването" обикновено се дължи на неодобрение на нещо написано.
// Оппс ... Докато го напиша и тамън трима са ме изпреварили
e к'во и ние от IT бранша сме хора...Първоначално публикувано от roumen68
Първоначално публикувано от MitkoS
Благодаря ти Всъщност напоследък забелязвам само понижаване, та това ме накара да се поогледам наоколо, да сравня моите дрънканици с нечии други, да разбера защо е така Така и открих гореспоменатият парадокс.
Има силна логика в казаното от теб, може би наистина понижението е по-показателно от повишението, ако въобще може да се говори за показателност....
В тоя форум е най-опорочената рейтингова система, която съм виждал.
roumen68
Нещата брато горе долу са следните:
10 правила за висок рейтинг в Сетком
1. Не е важно дали си полезен с нещо на форума, важно е да пишеш много и по въжможност да одобряваш мнението на другите
специално тези с повечето рейтинг. Например: пише нещо @skynet независимо дали си съгласен с него, правиш "цитат",
специално се съгласяваш с него посредством едно или няколко изречения например:
"Напълно споделям мнението на @skynet", "Очарован съм от мнението Ти което отразява и моето" и т.н. след което изразяваш
своето като се опитваш да е близко до изложеното и да не влизаш в противоречие с него....може да не се напрягаш и нищо друго
да не казваш, това е достатъчно да увеличи брояча на постовете ти и рейтинга.
2. Участваш активно в безмислени теми като "какво свири.....", задължително ако искаш там някой и друг плюс трябва да свири
каквото на другите свири. изказваш се критично към правителство, монополни фирми, мтел,
президента, бойко борисов, законите и плюеш наляво и надясно всичко само не форума и който и да е от форумните членове.
Така не си създаваш "врагове". Последното право, правото да плюе по някого е дадено само на модератори и администратори.
Обикновенно модераторите и админите се скарват понякога, но малко след това се прегръщат през кръстчето и се разцелуват с
думите "хайде наздраве", модератор модератору око не вади, така че не очаквай да видиш как се боцкат надолу заради това.
но ако се намесиш в такъв спор ще генерираш няколко минуса за отрицателно време. пример: скорошна тема "какво е спам?"
3. Търси само най-лошите новини в медиите и ги поствай, обикновенно слагай най-отдолу мнението си което трябва да е критично и с ехиден тон.
Добрите новини не ги поствай, те не генерират трафик...и мнения...и рейтинг....пускаш темата и гледаш сеир...така се спасяваш от камъните които политат.
4. Гледай да влезеш в някое "лоби"...обикновенно се забелязват групички от по 5-10 души, които са на един акъл и мнение, постват обикновенно
един след друг и се "боцкат" взаимно нагоре.....Гледай да не настъпиш член който е в такова лоби, обикновенно генерираш 5-10 минуса само за едно мнение.
5. Не използвай цветущ език, никога, това не се харесва и обикновенно се приема лично. Ако общото мнение е, че някой е "жесток пич" незвисимо от
глупостите в постовете му не влизай в пререкания с него защото те чака обикновенно порой от "-", своеобразно лобистко сваляне на рейтинг.
6. Създадеш ли си враг особенно от тия които стоят по 12 часа дневно в форума, те чака тенденциозно сваляне на рейтинг независимо какво напишеш
"боц" за спорта, "боц" просто така, "боц" защо пък не....Погледни статистиката на форума като цяло и обърни внимание кои са първите 10.
Бягай като дявол от тамян от тях. Зад тях обикновенно върви тумпа симпатизанти и те чака дъжд от минуси ако закачиш някой от тях.
7. Не отстоявай никога позицията си много дълго, влезеш ли в дълъг спор и не си модератор и/или админ и/или "жесток пич" обикновенно това не се
харесва от изброените и те чака отново тенденциозно сваляне на рейтинг просто защото съществуваш.
8. Сложи нещо ужасно умно в подписа си...по възможност на английски или най добре на латински, слушай невзрачни, но жестоки според общото мнение
песни и си слагай извадки от тях в подписа си. Избери си аватар, който гледа страшно и лошо, roumen68 като ник звучи доста обикновенно, избери си друг,
хубаво е да сложиш някой от извесните знаци за копирайт или трейдмарк
9. Прави се на неразбрал и постоянно пускай въпросителни постове (брояч на постове ъп ), коментирай всичко което може да се коментира независимо
дали имаш нужния интелектуален товар за това, важното е да създадеш впечатление на постоянно участвуваш в темите. Следи внимателно всяка тема в
"коментирай новина", пускай там мнения повъзможност в тон с основнота тенденция, т.е. ако 10-души казват преди теб че нещо е лошо, не бъди 1-я който
твърди обратното, независимо дали е така.
10. Когато решиш да боцнеш някого нагоре, не прави това незабелязано. направи един "едит//" към мнението си и изрично подчертай това. Например:
"едит// скайнет :+1 едно за тебе защото ми хареса как натискаш бутона "изпрати" Разказвай много вицове в темата за вицове, независимо дали са стари
или нови и дали изобщо са смешни.
//едит Lupus "скайнет :+1 едно за тебе защото ми хареса как натискаш бутона "изпрати"""
Вероятно в по-голямата част от написаното има доза истина, но мислех, че стоиш над тези неща...
Това че стоя над тях, не ми пречи да ги забелязвам. Просто прочетох въпросите на @roumen68 и си спомних как в началото и аз така се питах това защо и онова защо и не намирах обяснения. Просто се опитах да нахвърля личните си наблюдения в 10 точки....Мисля, че ще се съгласиш с мен че този порочен рейтинг съсипва желанието и хъса на много новодошли да бъдат полезни с това което могат или дори и да не са с нещо конкретно полезни, аз например бих се радвал да се запозная със стойностни хора от който и край на страната да са и какво мнение споделят. Не си направих труда да напиша всичко това за да ме боцнеш нагоре ти или който и да е, а да се позамислите тези от които зависят нещата в форума дали това е така или не, и по важното ...какво да се направи че да се коригира по някакъв начин тази явна несправедливост. Ако погледнеш статистиката ми ще разбереш че за цялото ми съществуване тук съм се възползвал от рейтинга едва няколко пъти....всички които сме по отдавна тук знаем принципите на рейтингуване, но мисля че форума се чете и постоянно набъбва от новодошли и ако не за друго поне за тях направете нещо за да имат желание да постват....и да правят форумното общество. Един достатъчно добър показател за всеки форум са неговите сбирки, с каквито Сетком напоследък не може да се похвали, нито с участие, нито с реализация.Първоначално публикувано от Lupus
Ами лошо нещо е демокрацията, ама никой не е измислил по добро...
Някакви смислени предложения как да се гласува?
A аз не мога да боцкам . Значи нещо съм underground . Защо изобщо има рейтинг ? Този с най-високия президент ли е или кмет на форума ? А кво правят хората с нисък рейтинг те 'лоши' ли са ?
Призив : О вий онепрадани угнетени белязани от позорнийй 'рейтинг' измислен от алчните капиталисти . Отхвърлете с безумний вик и единни дайте отпор - ' Не щем ние робство и рейтинги' . Родени свободни ще умрем свободни.Краят е близо.Ще сринем рейтингите им . А ако ли съдбата рече ще умрем горди в борбата срещу неправдата . О , БРАТЯ (и сестри) да се опълчим срещу безумния и несправедлив гнет на група самозабравили се алчни рейтинг пумпери.
'Ще вида пристъпа величествен на роба,
ще чуя гневен гръм да потресе
заспалите стъгди и понесе
надлъж и шир червената прокоба
на угнетения човешки род,
разбил вековний си хомот.'
Ти да не си пил абсент???Първоначално публикувано от DarkSaber
@roumen68,
Както вероятно вече забелязваш, най-сигурния начин да ти падне рейтинга е да попиташ тук как можеш да си го вдигнеш. Просто забрави за него като начало и се концентрирай върху съдържанието на мненията си.( цитат)
@DarkSaber, доскоро и аз не можех да боцкам, но сега имаш пръст нагоре от мен ... заради това, че харесвам сестра ти!
Лек [offtopic]Първоначално публикувано от Lazar
коя е "сестра ти"...снимки?
[/offtopic]
Недей иска снимки, че ако е във форума, рейтинга и ще скочи над твояПървоначално публикувано от Edin_Lud
_________________________________________________Код:Освен пелин, абсентът съдържа и анасон, копър, исоп, както и друго растение от същия род - Arthemisia pontica. Може да включва и корени от ангелика, листа от росен, кориандър, вероника, хвойна, индийско орехче и различни планински билки.
БРАТЯ
Борбата ще бъде дълга , врагът непреклонен. Те ще използват своя рейтинг като оръжие . Но нима истинския рейтинг не е в сърцата на онези от вас , които със своите плещи крепите устоите на тази несправедлива каста.
Но вече имаме име : Коалиция на Онеправданите Плебеи с Ъглов Рейтинг (за по-кратко КОПЪР) . Имаме и водач : нашия легендарен основател КОМПИР (Киро Основател Модератор Публицист И Революционер) . Сега вече сме обединени и силни . Да живеят КОМПИР с КОПЪР в условията на Новия Вируален Свят , нашия дом Форум СетКом* - СВОБОДНИ и без рейтинг.
Може би някои от нас няма да доживеят да зърнат свободата Форум без рейтинг , където всеки ще е равен . Най-смелите от нас ще паднат , но хиляди от нас родени от техните тела ще се влеят в нашите редици .
БРАТЯ и сесТРИ не се страхувайте , победата е близо !!!
* СЕТКОМ (Социални Економични Труженици Култивиращи Обикновенни Мнения)