Страница 9 от 14 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследноПоследно
Резултати от 121 до 135 от общо 210

Въпрос за рейтинга.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Re: Въпрос за рейтинга.

Мнението на skynet направо трябва да влезе при регистрацията като инструкция за правилно поведение!
    А, сега на работа - понеже си имам правило относно рейтингите (някъде по-напред съм описал по какъв принцип действам) резултата:

skynet "+" - много як пост, направо си го проси. Пък и има готина мадама за аватар ...е малко и мека музиката, не е яка като Sepultura, ама важи ;-р
    roumen68 "-" - сори, нищо лично, дори ми харесва и какво си написал, ама правилото си го спазвам - който отвори тая тема го бодвам с минус. Другата седмица, ако не забравя, ще се реванширам ;-)
    silverfox "+" - просто щот мъ кефи. сега го видях, а отдавна не съм го боцкал

2.  

3. silverfox
    Guest

@Ghost - аз се бях засилил да те давам за пример от първите в Сетком с рейтинг под 50, ама ти почти си го стигнал та ми провали така добре подбраната реч за връзката между рейтинга и както каза skynet, лобитата във форума. Щеше да си общо взето изключението, което потвърждава правилото. Пък и знам със сигурност, че не държиш на рейтинга. Ама вече не ставаш за пример sorry

4. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Skynet, дълго мислих дали да ти отговоря. Но изглежда адски държиш на това, още повече, че виждам чрез поста си да визираш най-вече мен. Ще ти отговоря, въпреки че всъщност нищо не си надживял и съм сигурен, че очакваш отговора ми.

Винаги си ми бил симпатичен. Умен човек си, това не го отричам, надявам се и много други хора също. Така е при нас хората - благосклонни сме към едни, към други - не. Природа. Какво обаче става, когато честолюбието ни е накърнено и когато се опитваме да стоварим вината върху другиго, но не и върху себе си?

Хайде сега да си поговорим за рейтинга. Отначало обобщаващо, а в последствие ще говоря лично и безпристрастно за моят собствен рейтинг. И така, всеки започва от "нулата". Никой тук не е започнал с плюс или минус. Още помня една от първите си теми, които публикувах тук: "Харесва ли ви десктопа ми?". Е, бях пратен от Slero да си "меря пишката" "в кошчето". Отчаян и покрусен от неразбирането на съфорумците, реших да си дам малко почивка и да опитам пак. Минаха дни, месеци, години... хората си отиваха, идваха отново... някои повече не се зъвърнаха, други пък решиха да не си ходят... Във форума съм вече около 2 години и половина. Така "жадуваният" от мнозина рейтинг, ми беше "нула" преди по-малко от 1 година (админите или тези, които помнят, могат да потвърдят това). Не помня нито за миг това да ме е отчайвало да спирам да пиша тук (ще стигна и дотам). Когато съм бил полезен на някого, то си е личало и все още си личи. Не забравяй само, че форумът тук не е единственият показател, по който може да прецениш даден човек, а явно ти точно това правиш. Тук намерих доста приятели, хора на които знам, че винаги мога да разчитам. И това го твърдя, без да съм присъствал на нито една форумна сбирка - жалко е, че мислиш за показател точно това - присъствието на група хора в определено заведение, под мотото "И да паднем, и да бием - пак ще се напием!".

Нека сега да обърна внимание на същността на поста ти. Няма да си позволя да те цитирам с бутонче, ще си правя извадки по памет. Ако някъде сгреша, моля те да ми простиш.

Забелязал съм, че на една група хора (включително и теб), рейтинга и броя постове са ти най-големите трънчета в самочувствието ти на стар участник в този форум. Незнам защо си мислиш, че човек в този живот трябва да се докаже само веднъж и после да почива на лаврите си. Казваш, че "новините били лоши". И така да е, защо ти не постнеш една хубава и приятна новина? Правил ли си го скоро или въобще? Или те е страх да не те оплюят? Четейки подобни изказвания от теб, все повече те оприличавам към онази "плюеща и вечно недоволна групичка", която "наминава" веднъж в месеца, избълва там каквото има за бълване и после покорно се скрива. Докажи ми, че не е така. Не, не доказвай на мен - докажи на всички останали тук. Направи така, че да ги заразиш с твоята чистота и добронамереност - имаш моето рамо, ако решиш. Най-лесно е да изплюеш това, което ти е на езика, но защо не превърнеш отровата в градивен елемент, който да е от полза на всички тук? Кой не те е оценил и защо? И защо не направиш нещо, за да промениш това?

Животът всеки е газил по един или друг начин. Ежедневието на всички ни е тежко. Влизаме тук и разтоварваме. Всеки по различен начин. Пречим на другите, няма как. Ще ти кажа нещо, което може би знаеш. Ако някой дойде и започне да хленчи колко е нещастен, ще се намерят поне десетина човека да му подадат ръка, но ако някой каже в прав текст колко е щастлив, поне стотина души ще му скочат отгоре. Личното щастие не се котира в днешно време, Skynet. А щастието се изразява по хиляди начини. Ти няма да разбереш кога един човек е щастлив и иска да покаже това на останалите, напротив - ти ще се опиташ да влезеш в ролята на съдник и да му кажеш: "Бъди щастлив, но не пред мен, че ми разваляш кефа". Удобно е, не те виня. Може би ти доставя така жадуваното удоволствие, което не си изпитал, когато не си бил тук.

"Какво свири Уинамп-ът...". Вече се чудя защо FearMe не е заключил въпросната тема. Едно време бяха "Логически задачи", сега е "Какво свири...". Какво ли ще е утре, Skynet? Определено няма да е нещо, което си пуснал ТИ, нещо с което си допринесъл ТИ за развитието на форума, каквото и да е то - поне някакъв напън - но така е по-лесно, по-удобно. Да стоиш отстрани и да се обадиш, за да изразиш единствено недоволство. И, естествено, за да не ти пада рейтинга. "Жесток пич" си, няма що. Трябва някой да ти връчи гегата, за да поведеш стадото към една възвишена цел, една мечтана идилия, един живот пълен с добрини и благоденствие, за да проповядваш "Защо не!", но не и "Как да?". Дори и това не правиш...

Аватарите и подписите. Забелязал съм, че твоите подписи са не "по-умни" от тези на останалите. Защо ги махна, когато реши да пишеш постулати за рейтинга? Остави онзи за чекиите, доста добър беше - признавам. Остави си и твоята снимка - не си грозен, напротив - доста симпатичен си. Сега си без подпис и снимка. Какво трябва да значи това? Безпристрасност? Онеправдание? Изневяра? Подписът е нещо лично, слагаш го по една или друга причина, или не го слагаш. Подписът е идентификация на индивида. И той не се слага, за да го четат или разберат всички останали, а за да го разбере само онзи, към когото е предназначен. Как беше казал "сложи нещо умно в подписа си, задължително на английски, извадка от песен...". Какво ти пречи на теб това? Да, сложил съм цитат. И това, което съм цитирал там, е послание към любовта ми - Силвия. И нямам намерение да го махна нито заради теб, нито заради който и да е друг. Ако на теб ти беше приятно жена ти да чете как от чекии ти се е изтрила линията на живота, на Силвия й е приятно да чете как я желая отново и отново - подписите ни са взаимосвързани. Точка.

Страшните аватари. FearMe, твоят е по-страшен от моя! Black Adder, твоят "мистър Бийн" също гледа лошо. За този на КрИс да не говорим... Ru-boy, ти пък махни Хейдън Кристенсън оттам, че ще ме разцепи с тоя лазерен меч... Тези си спомням засега, уви... И още нещо, очудвам се, че не даваш предложение да се махнат всички "страшни" емотикони, особено този - - все още ми треперят краката като чукна бутончето "Отговор".

Да се върна отново на рейтинга... За да има повишение на такъв, влиза в сила формулата "n+1", къде n неопределено положително число. "Групичката последователи", както казваш, не е строго фиксирана, но за да нарастне рейтинга на някой, е нужно време. През това време процесът се спира от "друга групичка" или се забавя. Ето тук не ми е ясно, защо подкрепяш хората, които забавят оценяването на хората, заслужили това, за разлика от тези, които ги подкрепят? Да ти го обясня ли по-простичко. Имало е дни, когато рейтинга ми е падал главоломно (за някои) - с 4 или 5. После се качва. Явно хората, които ме харесват са "малко повече" от тези, които не ме харесват. Мисълта ми е, защо обвиняваш САМО хората, които качват рейтинга, Skynet? Поне като си "уж" безпристрастен, бъди докрай. Десетки хора в този форум ме мразят, но аз не спирам да помагам на хората тук, дори и на тях, в частност. И ако през това време реша да разтуша в някоя тема като "Какво свири...", "Вицове", "Интересни или шеговити...", си е абсолютно мое право, а това че ТИ и ДРУГИ КАТО ТЕБ, виждат в постовете, аватарите и подписите ми (или тези на другите) неща, което въобще не са предназначено за тях, си е абсолютно техен проблем и начин, който все още така явно показва, че не са надскочили (най-малко надраснали) тези неща. За мое дълбоко съжаление. Така е, Skynet, злобата на някои хора си е ежедневие.

И, хайде занапред ти и останалите ти съратници (те си знаят кои, достатъчно добре си показал в кои теми се "обаждат" и в кои не), да не ми бъдете съдници, така както аз никога не съм ви бил съдник на вас.

Със здраве!

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Е, за т'ва пея от много време да се разкарат и рейтингите и броя на постовете - полза от тях няма. Водят само до разправии на лична основа.
    На всичкото отгоре излиза, че депресират новодошлите. Тъпа работа. Форумът е за обмен на информация и взаимопомощ, а не да се трупат разни точки.
    Това е една от причините да харесвам меилинг листите - там всички са наистина равни и наистина системата се ползва по предназначение.

6. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Браво Иво, ето това исках, да, поста ми е провокация в своята си същност, макар че независимо от това има много, много вярно в него. Принципно и персонално....Нека се оформи дискусия, може и да не съм прав във всичко, нека ме боцнат надолу колкото е нужно Правилно си забелязал, напоследък ужасно рядко влизам тук и за това си има някакви причини, и то не една и две, нещата винаги са комплексни, така е и в целия живот. Просто пътувам много напоследък. Напускал съм форума и съм се връщал, това са правили и много други хора, които по някакъв начин са били засегнати от лобитата тук...стаари кучета във форума, много по стари от мен и теб и много по полезни за форума. И аз в един момент бях заболял от онази толкова прословута форумна болест, при която лееееко започваш да се самозабравяш и да издигаш себе си на пиедестал, но имах силата и желанието да се самоизлекувам. Не превръщай принципния спор в мерене на пишки...Не съм визирал никъде теб, както и всички онези никовете на които изреждаш удебелено. Ннезависимо, че това в своята същност е много, много отвратителен начин да оформиш бързо бързо отбор поддръжници зад себе си. Всеки има реалното право да се припознава в изложените от мен 10 принципа, но нека го направи самостоятелно....И Fearme и Ru-Boy и всички други имат достатъчно дар слово да изразят мнение и мисля че нямат нужда от говорител. Обикновенно най-полезните хора за форума са тези които стоят отзад в сянка, оправят проблемите с базата данни, с хостинга, с бъгове и прочие. Те няма да се припознаят тук.

Иначе аз нямам проблеми да се самоиронизирам дори нещо повече, смятам това за необходимост в днешния живот за да поемеш по леко негативите му ( девиза за чекиите, който е на Светльо Витков от Хиподил "от чекии си изтрих линията на живота, но това не ме направи безсмъртен" ) поради ограничените символи в подписа не успях да го спомена....

Да ти кажа, много от принципите които съветвам @roumen68 съм си ги позволявал да ги правя и аз и точно затова знам че просто работят...да работят....харесва ли ти или не ти също знаеш че работят, знаят го и много други....като спомена Силвето, която е любовта ти, нещо за което истински и напълно искрено ви се радвам просто защото и аз съм влюбен, и която румен68 определено визира в своя си пост по горе "момичето с два пъти по голям рейтинг от броя на постовете си, повечето от които са от един ред", бих искал да чуя мнението ти за това?

Харесва ли ти или не, в форума се допускат неща, които отблъскват хората, някой се съгласяват с принципите, други не, като цяло обаче губи форума...
    И рейтинга е един от тях, поне във вида в който е реализиран.

Никой по никакъв начин не се облагодетелстува с каквото и да е споделяйки свободното си време, съветите си, мнението си, опита си, знанията си тук, ето защо рейтинга се тълкува от повечето присъстващи като единствена морална награда за дейността и активността във форума. Такъв е и неговия замисъл. Допуснато е опошляване на оценяването, което е сведено до лобистки, приятелски, симпатизантски или просто спортни приьоми. Това отблъсква новодошлите дори и отдавна регистриралите се. И не мисля че за това опошляване имам някаква вина....може да не пиша често, но не си играя с рейтинга, което повечето от тук са превърнали във форма на забавление. И точно защото напоследък по-често наблюдавам отколкото участвам, мога да забележа неща, с които повечето от вас са свикнали и не виждат. Дори подкрепят!

едит:// токущо те боцнах един + не за да ти правя четки, а за това че продължаваш своеобразно повдигането на този въпрос.

7. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Сега ще започна малко "отзад-напред", просто да направя малко доуточнения, след което ще изкажа обобщението си и ще приключа с тази тема.

Отново говориш за отблъскване на новодошлите. Skynet, всеки е бил "новодошъл" тук. И ти, и аз. Всеки е започнал от "нулата". В днешно време забелязвам тенденцията повечето "новодошли" да идват тук с наболял за момента проблем и след като той бъде разрешен, повече не се завръщат. Разбираш ли, хората напускат форума, не защото са го опознали, а защото са се "оправили". И понеже няма как да ти се отблагодарят, оставят някой в състояние да направи това вместо тях. Вдигал съм рейтинги така, за да не се чувстват ощетени хората, загубили време в търсене и разрешаване на проблема. Било е без тяхно знание, съжалявам ако това ги е подразнило. Сигурно и мен са ме "боцкали" така, сигурно и теб. И не само тук е така. Ако визирам конкретно мен - бях с рейтинг "нула" след година и половина прекарано време във форума и над 1500 поста. Май трябваше да се самоубия в такъв случай, нали? Наблягам на тези цифри само за да направя сравнение! Мислиш ли, че не съм надживял това? Мислиш ли, че ми пука дали има брояч на рейтинг и постове? Неведнъж съм споделял пред приятелите си тук, че това са неща, които ВЪОБЩЕ не ме вълнуват!

Ето ще го кажа пак:

АЗ СЪМ ПРОТИВ БРОЯЧ НА РЕЙТИНГ И ПОСТОВЕ!

Нека ме заплюе всеки, ако кажа обратното!

Ако някой има мотиви да "вдига рейтинга ми", го прави защото съм го накефил в определен момент (емоцията е присъща на хората, тя е двигателна сила и на никому не е чужда!) или е искал да ми благодари по този начин - да изкаже и покаже благодарността си, защото (както ти сам отбеляза) няма друг начин, който да е виден за останалите. Ако друг го е свалил - то е било заради пиперливият ми език, или просто защото не е разбрал шегата ми в определена ситуация. Причина и следствие. Но всеки, който истински би искал да е част от нашето общество - ще си остане такъв, ще отстоява това и никога няма да се оправдава с цифри или с други хора.

Лично на теб ти вдигнах рейтинга, когато прочетох поста ти в "Какво свири Уинамп-ът...". Странно, нали? Напълни ми душата тогава, признавам! Но трябваше ли да ти го призная сега, в тема като тази? Не си ми дал друг повод, съжалявам.

Силвето определено има повече постове от рейтинга й. Това, че "системата" не отчита тези постове, защото са в "определени" раздели, е друг въпрос. Лично на Румен ще кажа: не съди хората по външната им обвивка и никога, преди да си ги опознал. Силвия може да е доста полезна на някои хора тук, съжалявам че мъжете поначало са страхливи и отричат женското присъствие в "IT-форуми". Казах по-горе - аз оценявам хората не само по постовете им във форума! Тук имам приятели, на които мога да се доверя изцяло! И бих вдигнал рейтинга дори на човек, който няма кьорав пост, но за който знам и съм сигурен, че в даден момент може да бъде в помощ на друг от хората тук. И ще му предостави тази помощ безвъзмездно. За мен истинските хора тук са именно те!

Опазил ме Бог, да стоя на пиедестала. Повярвай ми, мога да се самоиронизирам не по-малко добре от теб, дори ми доставя удоволствие да го правя. В изброените от теб "форумни правила за повишаване на рейтинга", открих доста сходни "линкове" към моята особа (ако друг не се обади, ще приема, че си визирал конкретно мен, няма начин), отначало реших да те оставя да "влачиш" и да си "начешеш крастата", но след още няколко поста, реших да ти отговоря, за да не вземат да ти повярват хората, че аватара и подписа са наистина главните мотиви, влияещи върху рейтинга. Не че ти си си повярвал на това. Не ми се вярва да си. Искрено.

И последно: Не съм говорител на никого, освен на себе си. Никовете, които визирах, са в момент да сравня собственият си "плашещо/вървежен" аватар, с тези на останалите изброени. Ако съм засегнал някого с това, че съм упоменал "никнейм"-а му в мой пост, моля да бъда извинен, ще направя корекция на поста си своевременно.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Не знаех, че съм се изказвал ЗА ПРЕМАХВАНЕТО на рейтингите, но щом казваш
    Проблема не е дали ivo,fearme, ruboy, dark, ghost и т.н. и skynet са удовлетворени от това или онова действие или бездействие. Така е, много идват с проблем и не се връщат, но 10% остават да следят темите и почват да постват. Защото се оказва, че който не разбира от компютри разбира от телевизори, други пък от печки, климатици, бойлери....
    Форума отдавна е излязъл от строгия си ИТ замисъл....Както виждам и ти се чудиш защо гласуват хората за теб, дали в положителен или отрицателен смисъл.

Някакси ми звучиш като старо куче в казармата, което посреща новобранците с идеята да ги накара да минат по същия изнервящ път по който е минал и самия той.
    Нищо лично, просто ти си се пекъл на този огън, редно е и те да минат по трънливия път на "сеткомския войн"???!!!

Единствено добрия стар вълк Лупус нацели правилно дилемата и зададе единствения правилен въпрос:
    "Някакви смислени предложения как да се гласува?"

Създавайки правила за гласуване, може би дори с лек мод във форумния код?

Тук може би ще вземат някакво отношение админите, но много вероятно е да не направят нищо....
    Точно защото е по лесно да не се прави нищо. Слагам точка за себе си. Време е за душ, бръснене и Nightwish - wish i had an angel след което на истинското бойно поле - ежедневието

10. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Цитат Първоначално публикувано от Ghost
    Е, за т'ва пея от много време да се разкарат и рейтингите и броя на постовете - полза от тях няма. Водят само до разправии на лична основа.
    Моля, моля ...
    Това го предложих първо аз и то няколко пъти и то доста отдавна докато още си брояхме "звездите".
    Ползата на рейтинга е, че от време на време темата се повдига и си е повод за поредния разтоварващ флейм.
    BTW одобрявам точно този интерфейс на рейтинга, ако въобще съществува. "Цифровизирането" имам предвид. Почти никой от новите членове или от старите, но "звездомани" не обръща внимание на нивото му. Преди със "звездите" будеше повече емоции, респективно повече глупости писани по темата.

11. Senior Member Аватара на Bibi
    Тук е от
    Nov 2004

Според мен още от бебета са ни втълпили глупости - как постоянно сме "на изпит", как трябва да се доказваме пред другите, как да очакваме оценка за всяко действие. А след това и ние да раздаваме оценки на всеки и всичко.
    Хора, не е така!
    Светът е интересен. Можем просто да се разхождаме из него и да го разглеждаме с любопитство.
    Изобщо няма полза да го оценяваме "хубав", "умен", "полезен"...
    И цялото напрежение ще изчезне
    И да забравим завинаги, че постоянно някой ни наблюдава и оценява - нека да си мислим, че ако някой изобщо ни забележи, то е само защото му е интересно.

Имам правото да "боцкам", но изключително рядко го правя.
    И днес се замислих, че никога не съм гласувала за тези, които наистина харесвам. (имам късмет, защото повечето от тях едва ли са поглеждали колко е собственият им рейтинг).
    Когато гласувам за някого, то е за хора, на които това им тежи.
    Ако бях пич, вместо да гласувам, трябваше да се опитам да им кажа колко е излишно...

12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Аз сега разбрах защо темата рейтинг е табу тук! Парлива е по много причини, но явно главната е че засяга самолюбието и самочувствието на пишещите, които в същото време всячески демонстрират, че стоят високо над тези неща. Има заложено противоречие както е с парите - хем показваш че не те вълнуват за да не те сметнат за дребнав и ограничен, хем ден и нощ се чудиш по какъв начин да изкараш повечко. Нито визирам някого, нито пък си мисля че тук има свестен човек, който ще си губи времето да поства каквото и да е само да си вдига безполезният рейтинг. Но явно споменатото противоречие прави темата табу.
    Бях приятелски предупреден от един от админите още в самото начало, че най-сигурният начин да имаш минусчета е да питаш за рейтинга. Да, това се доказа вече. Надявам се това да показва и колко аз се вълнувам от висок рейтинг, засягайки "минусова" тема. Но помислете - каква е логиката да има минусчета при повдигането на която и да е тема. Защо трябва да има табута? Това е опазване на морала или какво? Щом рейтинга е част от този форум, то не би трябвало да бъде табу. Все едно да си в нощен бар, да зяпаш гърдите на девойката на кола, но да не ги обсъждаш с приятелите, защото не е благоприлично. Както гърдите на девойката не са най-същественото от нея, така и рейтинга тук не е най-същественото от форума, но според мен е глупаво да бъде тема-табу, просто поради факта че него го има, съществува си.
    На "пазителите на морала" ще кажа следното: според мен е по-морално да бъдеш позитивен и да поощряваш другите с плюсчета даже и да не са толкова заслужени, отколкото да раздаваш минусчета заради кофти настроение и дребни прегрешения като засягане на тема-табу.

@skynet, благодаря за пространното обяснение, това направо ми оправи настроението Както и разгорещените спорове след това

P.S. @Ghost, благодаря и на теб все пак, уважавам откровеността! Въобще, ако можех да раздавам плюсчета - щях да го направя за много от изказалите се след мен, хареса ми дискусията и изказаните мисли.

13. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

а аз ще ви кажа защо ТРЯБВА да има рейтинг и брой постове

защото полицайте са с униформи - ако бяха с дънки никой нямаше да ги слуша
    защото банкерите са с костюми - иначе никой нямаше да ги уважава
    защото проститутките са с къси поли - иначе никой нямаше да ги пожелава

защото когато някой новодошил адресира във втория си пост (цитирам дословно): "аве педал шибан на маикати у тупия гас ще помагатели или ще се ебавате педерс такав" участник с доказана полезност, се оказва, че има нужда и тук, както е и в реалния живот да има критерий за йерархиране.

защото никога не отиваш и чукваш едно рамо в гърдите на дядо си за поздрав, просто защото това не ти е аверчето от улицата, а човек, който заслужава уважение, и го е доказвал в период от време, многократно по-дълъг от собствения ти пиклив 15-годишен живот, в който не можеш да си завържеш обувките сам, но пък си готов да пребиеш някого за 10 лева в първата тъмна уличка.

защо се ограничи възможността за гласуване за нови участици? за да не пострадат старите? за да се пресекат емоционалните мулти-регистрации? неееее! защото никой не започва да работи директор от първия си работен ден. форумът е отражение на живота, колкото и да изчезва при първото спиране на тока. и както в реалния живот тук доброто се стимулира, а лошото се наказва.

привилегиите се ЗАСЛУЖАВАТ, те не се дават по подразбиране

N.B. не съм постогонец и не съм гласувал +/- за никого никога. просто държа на реда, мира и спокойствието, а всеки знае, че единственият гарант на реда е дебелата сопа, а единственият стимул са "наркотиците" любов и омраза.

14.  

15. Io
    Io е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2003

Абе....извинете че ви прекъсвам ама.... защо аз още не мога да "боцкам"? Доколкото разбрах зависи от броя постове, прав ли съм? Ама не е много честно другите да те боцкат, а ти да не можеш

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

FearMe, това може би е безпрецедентният случай когато, ама хич, хич, хич не съм съгласен с теб. Надявам се, не си забравил времето, когато нямаше модератори. Имаше само 1 администратор, който се занимаваше с технически, а не с административни проблеми. Тогава как нямаше нужда да се редактира, трие, респектира и т.н.? Веднага обяснявам - тогава нямаше Дъра-Бъра, форумът беше строго ИТ насочен и хората идваха да го ползват по предназначение. Преди няколко години се взе решението да се смени политиката от "Първия ИТ форум в БГ" на "ИТ и още нещо". Това "още нещо" напълни форума с хора, но му смъкна и нивото, появи се необходимостта от контрол. Ако зависеше от мен, бих направил нещата каквито бяха тогава. Това, вероятно би върнало и един куп народ, които съжалявам, че си тръгнаха именно, защото форумът се промени. Келемето, което цитираш със или без рейтингова система все си е за бан. Ако няма рейтинг и брой мнения, дисциплината няма да се развали. Старите участници се познаваме и ако дойде някой келеш и те напсува, защото не вижда рейтинг и брой звезди, това нищо няма да промени. Редовните участници знаят кой си, какъв е приносът ти и т.н. Те са си изградили мнението и звездички и статистики не им трябват. Приходящите не ги интересува кой им е помогнал - питат, решават си проблема евентуално и изчезват. Кретенчетата си знят, че ще бъдат баннати и не им пука от брой на постове или рейтинг - изсипват си простотията и заминават. Т.е. полза от тия звездички и червени/черни точки не виждам, само водят до раздори м/у участниците, които оставаме.

17. Member
    Тук е от
    Jul 2004

Абе, тая тема стана малко като латиноамерикански сериал Верно служи за изпускане на парата, ама наистина ли сте толкова закъсали, че да се карате за такива глупости? Сериозно ли някой от вас обръща чак такова внимание на рейтинга?

P. S.
    Държа да подчертая, че и моя аватар гледа лошо
    А, да, ако не ми падне рейтинга след таза публикация, ще се почувствам обиден

18. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

Да пуснем една анкета "За - против рейтингите", а? Според мен има смисъл.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 9 от 14 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. За или против .... рейтинга
    От Io във форум Анкети
    Отговори: 35
    Последно: 02-10-06, 18:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе