10-15 кила с кокалитее според мен.
10-15 кила с кокалитее според мен.
Това е за 1 ядене на цялата компания, при това по малко и с хляб както се казваПървоначално публикувано от fori
Нормален порцион е около 250 гр без кост на човек.
Р.S. - За агнешкото се сещам за дами, които няма и да го докоснат с вилица. Ако отидем на вариант агне - сигурно ще трябва да се приготви и нещо алтернативно за по-злоядите.
за мъж може би
На кирика сещаш ли се какво стана с твоите сметки - храна имаше и да оставим на пазачите даже !
Така е, там беше сметнато по 1 кг на човек, имаше недошли няколко двойки. Но по добре е да остане, отколкото да недостигне.Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
Също на тази сбирка се очаква по-дълго да бъдем на маса, на светло и топло, не както на пикника - в тъмното около огъня. Така че ще пада и по-голямо ядене. Предполагам.
Vandal, още имам белега от общата ни снимка, дето се препъвахме в тъмното в онези железа около масата
Айде ние които сме да си решим какво да ядем , а не форумът!
то не че има и някакво значение и моето мнение де.
За цели животни си мисля че не е най удачния вариянт.Най малкото защото за 20 човека едно агне може и да стигне но един ще яде опашка,друг глава трети ребра и т.н.Ако ще е месо то по-добре да се вземе едно и също такова.Мисля си за едни примерни продукти разделени образно така:
Закуска
чай.кафе,сирене/топено,саламурено,крема/,колбас,мед,маргарин,конфитюр, домати,каставици,маслини.
Обяди-вечери
супа,шекембе-чорба,готвено,скара,салати,
месо:свинско,пилешко,риба/морска тук е думата на хората от Варна и морето/зеле,моркови,ряпа,праз,лимони.
Допълнителни продукти:олио,ориз,брашно,захар,сол,доматено пюре подправки,шкембе/телешко/,карантия/агнешка/,кори за баница.
Ами това измислих аз.
Естествено, това е само някакво виждане без да е нещо задължително.
Всеки може да отхвърля или добавя.
Пиенето както алкохола ,така и безалкохолното всеки си купува сам.
Fanta orange, ако можеш да дойдеш - добре си дошъл.
Zayo bayo, аз не съм превърженик на шкембе-чорбата, предполагам някои от дамите - също. Но щом има желание - ще я предвидим, както и нещо алтернативно, което става лесно и бързо. Примерно супа-топчета. За закуската - и аз си падам по богата закуска, но тук за всяко от изброените неща ще трябва да правим калкулация за количествата. Което разбира се - не е проблем.
Според анкетата - печеното на пещ отпада, така е поискало болшинството. Глас народен-глас божи!
Малко по-късно ще пусна нова анкета, според така взетото решение, за менюто.
Моля, гласувайте по анкетата. Ако имате предложения, допълнения, пояснения - всичко ще обсъдим.
айде на меню-то в ресторанта
Тo да бе и готово като отидем ..............
Румба , ти си объркал професията бре човек . От теб става перфектен :
туроператор
обер келнер
главен готвач
3 в 1 !!!
Както те бяхме писали "lord of the Picnic"
Само един въпрос - сериозни ли Ви се занимава с готвене на супа ?
Дайте някой да мине през "Гюрлата" и да купи 2 Казана със супи и въпросът е решен !
Mr.TECHNO, благодаря ти!
Ами не си далеко от истината - готвач, и то единствен за цяла гранична застава, диплома от колежа по туризъм във Варна....
То може и още неща да се добавят в анкетата, но играчката по приготвянето вече ще бъде по-голяма, а и категорията на купона от 3 ще хвръкне на 4 звезди
Тошко & Мария искат този път да направя обещаните предният път банани фламбе, но се сещам за съфорумци, на които няма да им допадне да се похабяват за тази цел водка или коняк
Р.S. Не мога да се сетя дали на пикника правих от моята специална гаринтура - карамелизирани моркови. Става чудно към всякакви меса. Ако има почитатели на по-екзотичното - може и да направим.
Четох, четох и си викам, чакай да кажа и аз нещо
Това не се прави така Какво имам предвид:
Тези 20+ души се събират не толкова да се наядат, колкото да се видят, почерпят и вероятно напият и на всеки от тях трябва да им е приятно ( и на жените и на мъжете ). Да се приготви ядене, пиене и мезелъци на 20+ не е шега работа и иска освен да се накупи каквото е нужно няколко души да се занимават непрекъснато с това. ( да не говорим за трупчета на прасе сукалче или подобно добиче ). Да не се забравя, че освен купуване на продукти има рязане, пасиране, бъркане, мискиране, приготвяне, сервиране последвано от насиране, а накрая отсервиране и почистване. После около една печка, трудно могат да застанат повече от двама души без да си пречат взаимно. Ако някой реши да покаже кулинарното си майсторство, няма проблеми, Но...защо не се помисли по наемането на готвач(ка) и помощничка ( местни жители ) на които да им се плати за двата дни ( главно двете вечери ). Казва им се менюто и по какъв начин да бъдат приготвени нещата, докарват им се продуктите и толкова. Разделено на 20+ души ще е нищо пари. Опита ми показва, че след силна вечер със всевъзможни ястия и напитки на следващия ден никой не иска да погледне нито филета, нито кюфтета нито нищо чак до вечерта където се престрашава да клъвне нещо. ( hint: коледа и нова година ) Правят се големи плата с миксове от меса и зеленчуци, приготвени по различен начин и всеки си харесва каквото иска в чинията. Няколко вида сачове ( родопски, овчарски, пилешки ) гарнирани отделно с печени зеленчуци на жар ( гъби, лук,моркови, краставици,домати, чушки, картофи ), чинии студени мезета, ядки, пърленки с кашкавал и сирене, палачинки с мед и орехи и т.н. разположени по средата на масите и толкова Пиенето е важно, господа, пиенето, настроението и наздравиците Защо никой не говори за това?
Хайде лека и да си прекарате приятно
@tomorow това се опитах да обясня с малко примери , щото не исках да пиша директно. и без това ми се "клати стола" . Най-после някой да го види.
Именно това питах - отиваме да се видим и да си починем ли да работим кат скъсани два дни за едното ядене. То по-евтино ще ми излезе какта @Vandal предложи първия път - я на механите и купон до зори!
После ставаш и си зитръскваш трохите , а след това във вилата- на хорце!
Както виждам дотук нещата - работа ще пада около скарата - по месата, около печката - по картофите, около правенето на Шопската салата. Другото ще бъде подготовката на тези продукти - измиване, белене, рязане, овкусяване и т.н. Рязането на луканки, суджуци и филета не е особен проблем, а си има и готови нарязани-вакуумирани.
Tommorow, нелоша идея за платените готвачки, но първо - как да ги намерим и второ - това, което сами си направим - за нас е най-доброто и няма да има сърдити и виновни. Никой няма да каже - "гледай сега жена ми как изгори пържолите", а ще си ги хапва безропотно, защото и е свикнал вече
Това - на майтап Иначе, за да си рапределим труда - предлагам жените да се занимават с подготовката на продуктите, а от нас мъжете - самото приготвяне, което не е кой знае каква философия. Един ще стои на скарата, друг ще се грижи чашата му през това време да не се изпразва, трети ще хвърля по едно око на фурната с картофите
Отново поставям въпроса: да купуваме ли пластмасови прибори и чинии, които след това отиват в кофата за боклук. Или да ползваме наличните във вилата и да ги мием след това?
Zayo bayo предложи вариант за закуските в събота и неделя. Приема ли се? Също за корите за баница. С 4-6 опаковки Белла ще има баница за всички за 1 закуска. Тук проблемът няма да е правенето на баницата, а изчакването едната да се изпече за да се сложи другата, навярно - в същата тава. Но баница се изпича за 20-тина минути в загрята фурна. При обилна закуска ще можем да изчакаме за по-късен обяд, с добра подготовка за него.
"Човекът Y" е вече 99% сигурен, че ще дойде, до утре ще потвърди!
1. Единична стая - Black Adder
2. Единична стая - Mr. TECHNO & фамилия
3. Единична стая - Sunny & фамилия - свързана с общ коридор и баня с двойна стая
1. Двойна стая - Sunny & фамилия - свързана с общ коридор и баня с единична стая
2. Двойна стая - "Човекът Y" & компания - очаква се потвърждение
3. Двойна стая - Zayo bayo & фамилия
4. Двойна стая - Fori & фамилия
5. Двойна стая - Carina & фамилия
6. Двойна стая - Stekyman & фамилия
7. Двойна стая - Cvetanov & фамилия
8. Двойна стая - свободна
1. Апартамент - "Човекът X" & фамилия
2. Апартамент - roumen68 & фамилия
Заявили интерес, но все още непотвърдили:
1. Lupus - двойна стая
2. Vandal - двойна стая
3. FearMe - двойна
4. Двойка от Добрич - двойна стая
5. "Човекът Y" - почти потвърдил
6. Stenly + авер - ?
Предлагам да забъркам шкембе чорба за закуска. До момента няма оплакали се от моята.