Страница 142 от 171 ПърваПърва ... 92132140141142143144152 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,116 до 2,130 от общо 2555

Daikin - мнения за моделите на тази марка

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    May 2010

Re:Daikin - мнения за моделите на тази марка

Здравейте, надявам се, че ще можете да ми помогнете в избора на подходящ климатик. Почнах да чета форума отначало, стигнах до 25 страница, но жегата вече ме подгони, така че ще питам, а после продължавам с образователното четене
    Стаята е 30-31 кв.м, кубатурата е под 80, защото таваните са нисички( под 2.50). Апартаментът е тухлен, дограмата е нова, прозорците са от тавана до пода, изложението е южно, поради което от една седмица си е голяма жега. Тъй като съм доста студолюбив (от 6 години не съм обличал яке) зимата там мога да я изкарам на един калорифер, пуснат от време на време, но с нежната ми половинка нещата не стоят така . Като разглеждах сайтовете ми хареса UX-1 (FTXG35E) от сайта на ммс, но не знам дали ще е достатъчен.
    Предварително благодаря на всеки, който помогне със съвет.
    И още нещо - от Варна съм и лятото е много влажно, а зимата много ветровито, ако това е от значение.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Понеже си задал въпроса си в раздела за Дайкин, спокойно мога да ти предложа някой от моделите на тази марка без да бъда обвинен за прекомерна пристрастност към марката. Казвам това, понеже напоследък се е навъдила една групичка "анти Дайкин", които се навиват един друг, отричайки една от най-класните марки климатици в световен мащаб.

По твоя въпрос - стаята е доста голяма и си трябва мощна машинка. Хубаво е че е южно изложение и с нова дограма, но като минимум мощност според мен трябва да е този - FVXS35F. Модела е подов и трябва да прецениш дали има място за монтажа му. Други възможности са - FTXS42G и FTX50GV

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Nocria 14-ка (AWHZ14LB) е моето предложение. Уникален климатик, предостатъчно мощност, икономичност, UV лампа, самопочистване на филтрите.
    Също вариант е подовия Дайкин, защото е подов.

5. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Nocria 14-ка (AWHZ14LB) е моето предложение. Уникален климатик, предостатъчно мощност, икономичност, UV лампа, самопочистване на филтрите.
    +1

6. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от NamelessOne
    Като разглеждах сайтовете ми хареса UX-1 (FTXG35E) от сайта на ммс, но не знам дали ще е достатъчен.
    Климатика ще ти е достатъчен за охлаждане но го спряха от производство и при повечето от вносителите вече го няма - това е от една страна а от друга ....щом ти трябва климатик предимно за охлаждане дали си заслужават около 2000 лв за него(помисли за по-евтин вариант),ако държиш на класна машина обърни внимание и на TOSHIBA RAS 13 SKVP-E - една прекрасна машина която в твоите 80 кубика ще те охлажда и отоплява без никакъв проблем с ел разход около 40 лв. на месец и е на цена около 2300 лв.(300-те лв. в повече от UX-1 си заслужават)

7. Тук е от
    May 2010

Благодаря много за бързите отговори и за предложенията! rist, за съжаление подов няма къде да се сложи и отпада като възможност. FTXS42G и аз го гледах, той ми беше другия вариант, а FTX50GV нещо ми се струва подозрително евтин на фона на другите климатици
    Nocria-та, препоръчана от deian i gnf също ми хареса, видях и че я има на промоция с безплатен монтаж. Toshiba-та също е много добро предложение. Ох, то така като има избор и е много сложно Като ми възникнат други въпроси (а това ще стане със сигурност пак ще се обърна към вас.

8.  

9. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

http://v-clima.com/prod.php?id=klima...ftx50gv-rx50gv

Това е твоят климатик и изобщо не се замисляй че е" подозрително" евтин - няма никакви проблеми с него -казвам ти го с ръка на сърцето ...Единственното което ме кара да се колебая е ,че ти е малко по мощен от необходимото и си за FTXS42G ,но разликата в парите е огромна и няма смисъл...Взимай 50-ката.

10. Тук е от
    May 2010

Здравейте, аз още се чудя към кой климатик да се насоча, но изникна още един въпрос, който може още да ограничи избора - както писах апартаментът е малко нисък - под 2.50, даже след една изравнителна замазка и паркета си е към 2.45, а аз съм почти 2 м., поради което ми се иска климатикът да е максимално близо до тавана, за да не ми вее всеки път като минавам около него. Има ли проблем моделите, които ми предложихте, да се монтират до тавана (или примерно поне на до 5 см от него)?

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

5-6 см са достатъчни по спецификации, но според мен по-добра циркулация се получава при 8-10 см разстояние от тавана.
    Иначе Nocria, която ти предложих, е точно за такъв монтаж:
    Стенно - таванният тип климатици е запазена марка на FUJITSU GENERAL. Уникалният им дизайн позволява монтаж на стена в непосредствена близост до тавана.

12. Тук е от
    May 2010

Точно докато гледах за Nocria видях, че има стенно-таванен тип и съвсем се обърках А има ли разлика между AWHZ14LB и AWYZ14LB, чак сега забелязах, че има Y и H?

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Едното е с марка General, другото с марка Fujitsu, но са еднакви. Обаче сме в темата за Дайкин и ако имаш да питаш нещо за Fujitsu, по-добре другаде .

14.  

15. Тук е от
    May 2010

Здравейте! Предстои ми да си купя климатик и съм се ориентирал към DAIKIN FVXS25F. Апартамента ми е тухлен, стаята в която ще го сложа е 18 м2. западно изложение (гр.Силистра) с PVC дограма и К-стъкла. Ще го използвам повече за отопление през зимата и то за температури не по високи от 18-20 градуса в стаята.
    Попаднах на тези двата сайта http://powerclima.com/index.php?page=details&id=65 и http://v-clima.com/prod.php?id=klima...g_podov_montag данните са доста различни и това всъщност един и същ климатик ли е? В единия сайт площа е 12-22 м2. и климатика се води хиперинверторен, а в другия го дават за площ 20-25 м2. и се води инверторен.
    Днес отидох в един магазин за климатици и видях същия този модел който търсех, но последната му буква не беше "F", а нещо като "V1" ще ме извините немога да си спомня точно, продавача ми каза, че това нямало значение. В магазина този климатик го даваха за площ 15-22 м2, хиперинвертор и гаранция 2г.
    И какво в същност означава "15-22 м2" , според продавача "15" означавало отоплителната площ, "22" охладителната площ, така ли е? И 2 г. гаранция нормално ли е за тази марка? Купувал съм доста техника и съм се наслушал на какви ли не импровизации от страна на търговците. В крайна сметка на кого да вярва човек?

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Остави какво пише. За 18 м2 при твоите условия е достатъчен за отопление.
    Това, което си видял, е пълното означение на вътрешното тяло: FVXS25FV1B. Външно RXS25G2V1B.

17. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010

18. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

darko_d, тази машина ще ти свърши идеална работа за твоето помещение...Сайтове бол, информация всякаква, писана от разни знаещи и незнаещ...Това което си прочел тук http://v-clima.com/prod.php?id=klima...g_podov_montag е достоверно и можеш да се довериш на сайта.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Daikin - мнения за моделите на тази марка II част
    От badr във форум Климатици Daikin
    Отговори: 1740
    Последно: 02-01-25, 17:39
  2. Отговори: 3
    Последно: 12-10-13, 23:00
  3. OSAKA -НИКОГА- моят опит с тази марка
    От nach във форум Климатици Osaka
    Отговори: 38
    Последно: 17-08-11, 21:44
  4. Отговори: 64
    Последно: 20-07-09, 14:20
  5. Мнения за марка Bompani...
    От stsaki във форум Друга битова техника
    Отговори: 1
    Последно: 25-08-08, 13:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе