Рабира се ,тези препоръки са приблизителни.Не се улавяй абсолютно до последната цифра в тях. А иначе максималната мощност я приеми само като резерва,за кратко време при много студено време.Климатика не може да работи непрекъснато на тая мощност.
Рабира се ,тези препоръки са приблизителни.Не се улавяй абсолютно до последната цифра в тях. А иначе максималната мощност я приеми само като резерва,за кратко време при много студено време.Климатика не може да работи непрекъснато на тая мощност.
tishovalkov, на климатиците винаги им дават три стойности на отдаваната мощност. Това са минималната, оптималната и максималната мощност. За FTXS25G например за отопление тези стойности са 1.30~3.40~4.70. Винаги трябва да гледаш оптималната стойност, т.е. средната и да си правиш сметките според нея.
Това е решението според мен.Първоначално публикувано от sladi4kia
а дали няма да е най добре да сложа за голямата FTXS35G и за малката FTXS25G за да се запася или няма смисъл
Ако разликата в парите не те притеснява,слагай 25 и 35.
Максималната мощност е запас за големия студ и при първоначално затопляне, иначе трябва да преоразмеряваш по номинал, от което няма голям смисъл (по-мощен и по-шумен климатик, ненужно голям през по-голямата част от времето). Хубаво е да има по-висок максимум, за да не се задъха като свие студа. Особено след дефрост е много по-приятно - климатикът с висок максимум връща зададената температура много по-бързо от климатик с нисък максимум.
благодаря на всички ви за компетентните мнения и препоръки ,значи последно се спирам на FTXS35G и FTXS25G като по големия е за 50куб. а по малкия за 33 куб дано няма проблеми с затоплянето в такива студове каквито бяха тая год.Само последен въпрос ако е по голям за въпросните куб няма никакъв проблем нали ?
Остана и Justify да се произнесе ,и си готов...
Ще се въздържа.Вие казахте достатъчно.Няма какво да добавя.Първоначално публикувано от vanko68
Впечатления от FTXS25G&:купих го миналата година септември благодарение на мненията и препоръките от форума.
Използвам го за стая 18 квадрата, панел, последен етаж, вътрешна изолация и ПВЦ,север-запад, Стара Загора.Пуснат е декември месец и досега не е спиран.Държа го обикновено на 20-21 градуса, през големите студове януари му задавах до 25.В стаята се поддържа около 20-21.Понеже стаята се използва и за всекидневна и за спане вечер го оставям на 18 и на сенор за движение.
Не мога да преценя колко харчи ток, но миналата година се отоплявах с духалка /същата стая/ и плащах от 150 до 190 лв ток, сега от 20.12.2009 до 04.02-2010 имам 130 лв.
Изключително тих-вътрешното тяло се чува само нощно време и то ако се заслушаш.Външното също-поне на мен изобщо не ми пречи.
Рядко съм го засичал да се размразява-не знам дали е нормално това.
Обслужвам го като му къпя филтрите веднъж на 2 седмици и нищо друго.
Благодаря още веднъж на отзовалите се при избора ми.
Само да попитам,на мястото на фотокаталитишния филтър от титаниев апатит при серията FTXS,не може ли да се смени и да се сложи плазмен?Или да се измисли някаква система с йонизация??Само питам,някой да не ме вземе за луд
Да споне,че даже не знам какво е плазма и какво е йонизасия.Май въпроса ми по горе беше доста тъп,но нека да видим какво ще излезе.
ПО добре си вземи йонизатор, вместо да майсториш "направи си сам".По безопасно ще е за клиамтика.Той този титанов фотокалитичен филтър не върши почти никаква работа.Първоначално публикувано от sladi4kia
Точно за това питам дали може да се смени,защото файда от него-никаква.А иначе питах дали не може да се сложи йониозатор на мястото на тези филтри???