Страница 144 от 171 ПърваПърва ... 94134142143144145146154 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,146 до 2,160 от общо 2555

Daikin - мнения за моделите на тази марка

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2009

Re:Daikin - мнения за моделите на тази марка

за около 115куб.м хол-трапезария-кухня FTX50G дали ще свърши работа...тухла, външни стени изток юг и запад. доста е начупено помещението, като за най студените дни може да се включва нещо допълнително или да се пали камина, излиза около 1600 с монтажа

2.  

3. Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от kaloianf
    за около 115куб.м хол-трапезария-кухня FTX50G дали ще свърши работа...тухла, външни стени изток юг и запад. доста е начупено помещението, като за най студените дни може да се включва нещо допълнително или да се пали камина, излиза около 1600 с монтажа
    50 вата на кубик се падат- ще ти е малък за това помещение дори и да е без чупки. Аз съм сложил такъв FTX50GV на 75 куб.м. Ако сложиш схема на помещението да се видят как са чупките и къде мислиш да е климатика ще получиш доста съвети. А също да дадеш информация дали ти е топло помещението - до колко пада вътре температурата без отопление през зимата, топли ли те някой отдолу, отстрани, дали си последен етаж, само в преходните периоди ли ще се топлиш с климатика и ще палиш камината при -5 . Ако може да си изчислиш топлозагубите ще знаеш точно с колко киловата номинална мощност на отопление да бъде климатика.

4. Junior Member
    Тук е от
    May 2009

Здравейте,
    Имам следния въпрос:
    Наскоро ми монтираха FTXS25D.
    Вчера забелязах, че сигнатурата на външното тяло е RXS25G произведено 2010г в Чехия. Това външно според мен отговаря на модел FTXS25G.
    Прав ли съм какво е мнението ви по въпроса?

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Радвай се,на далавера си...Това е по-добро.

6. Junior Member
    Тук е от
    May 2009

Това означава ли, че климатика ми е с техническите х-ки на FTXS25G?
    Разбира се нямам предвид екстрите на вътрешното тяло от сорта на седмичен таймер и прочие.

7. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Твоят случай е още едно доказателство, че в Дайкин си играят на Франкенщайн. Но трябва да се признае, че им се получава. Външните тела на тези модели са съвместими. Малките разлики в характеристиките идват от дребни изменения в управлението. Има и конструктивни, но пренебрежими. Както казаха вече - на далавера си.
    Не очаквай, че ще имаш разлика в термодинамичните възможности - и да има са незабелижими.

Цитат Първоначално публикувано от kaloianf
    Климатикът няма да т и е достатъчен за температури под -10. Често обаче конкретните условия на помещението допринасят много в една или друга посока. Чисто технически не е достатъчен, но може да се изненадаш приятно зимата. Така и така си го сложил, изпробвай го и виж. Ако го подпомагаш с печка ще се изгуби смисълът от инвестицията в инвертор. Ако съм на твое място щях да сложа два по-малки климатика. И сега може, стига да имаш място. Слагаш една 25-ца и ще спи положението. Ще работят леко и няма да се натоварват.

8.  

9. Тук е от
    Dec 2009

Здравейте! Моля някой да ми отговори как да очаквам да се държи климатк Дайкин ftxs25g на студено.Не би трябвало да изключва и включва или ще се изключи ако се вдигнат т. до 27-28*,Тъй като имам обикновен ,който се държи точно така.

10. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от rosita2013
    Здравейте! Моля някой да ми отговори как да очаквам да се държи климатк Дайкин ftxs25g на студено.Не би трябвало да изключва и включва или ще се изключи ако се вдигнат т. до 27-28*,Тъй като имам обикновен ,който се държи точно така.
    Да се вдига, да пада.В режим охлаждане може да изключи само ако достигне зададената температура.В момента при мен е 36 градуса на сянка, задал съм в хола(западно изложение-след 15.30 ч. слънцето влиза вътре-спасяват ме външните ролетни щори) 25 градуса, дигиталния термометър покава 25.3 градуса в хола(29.1кв.м. мансарда).Досега /от 16.30 часа съм го пуснал/ нее изключил. Едва ли ще изключи.Ако при теб стаята е 10-15 квадрата може и да изключи ако си задала 28-29 градуса и ако навън е 32-35градуса, ако обаче си задала 25-26градуса или по-малко не чакай да изключва.

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Аз не разбрах Росита дали се учудва, че не изключва изобщо или точно обратното - учудва се, че е инвертор, а пак изключва.

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Забелязах, че дайкина ми ATXS25 има фаза на корпуса. Контакта не е занулен, без значение дали климатика работи или не фаза има. От какво може да е? Възможно ли е да има нещо общо с вибрациите, от които се оплаквам откакто го монтираха?

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Я обърни щепсела и пак пробвай. После си занули контакта.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Я обърни щепсела и пак пробвай. После си занули контакта.
    Обърнах го пак има фаза. Ако зануля контакта тази фаза няма ли да активира предпазителя? Или ако тока не е толкова голам колкото да изключи бушона няма ли да се навърта на електромера?

16. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от biro
    Обърнах го пак има фаза. Ако зануля контакта тази фаза няма ли да активира предпазителя? Или ако тока не е толкова голам колкото да изключи бушона няма ли да се навърта на електромера?
    Дали пък при свързването жицата за апартамента или само на този контакт по нулата да е пусната фаза, а фазата да е нула.В този случай винаги ще имаш ток при климатика с разликата, че ако е обърната фазата на нулата на жицата за апартмента главния прекъсвач ще прекъсва фалшивата фаза, която на практика е нула защото по нея тече ток.

Може да имаш утечка в самия климатик или пък някой монтажник да си е оставил "краката/ръцете" при монтажа и да е свързал нещо неправилно или да не е изолирал.

Лакардии може много да разтягаме отдалече...работа се върши на място.

Иска си да викнеш качествен ел.техник да премери първо какво стига до климатика и след това от къде идва тази фаза по корпуса на климатика.

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Я си виж контакта - да нямаш утечка на фаза на занулителната пластина. Контактът трябва да е: фаза на едното гнездо, нула на другото и същата нула на занулителните пластини. Това е в случай, че не си с трипроводна инсталация и заземяване.

18. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Здравейте,искам да ви разкажа и да ви попитам за следното:Когато ми монтираха първия климатик а именно FTXS35G монтажниците ми казаха,че климатика е правотоков и търсеха фазата на контакта за да сложат там и фазата на климатика.До тук добре,но когато ми монтираха вторият климатик а именно FTXS25G,точно когато е станало включването на климатик към контакта ме нямаше.Днес след като прочетох проблема на съфорумника за контакта реших да разглобя щепсела на климатика и да видя кфявият кабел(фазата)дали е включен към фазата на контакта...Оказа се,че не е така...там където е фазата на контакта е било нулата на климатика.След това оправих нещата така както трябва да са.Искам да ви попитам тази грешка на монтажниците до какви евентуални проблеми може да ми доведе за в бъдеще?До сега единствените ми проблеми с климатика бяха,че е шумен и вибрира повече от нормалното.благодаря

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Daikin - мнения за моделите на тази марка II част
    От badr във форум Климатици Daikin
    Отговори: 1740
    Последно: 02-01-25, 17:39
  2. Отговори: 3
    Последно: 12-10-13, 23:00
  3. OSAKA -НИКОГА- моят опит с тази марка
    От nach във форум Климатици Osaka
    Отговори: 38
    Последно: 17-08-11, 21:44
  4. Отговори: 64
    Последно: 20-07-09, 14:20
  5. Мнения за марка Bompani...
    От stsaki във форум Друга битова техника
    Отговори: 1
    Последно: 25-08-08, 13:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе