Първоначално публикувано от doktormak
Първоначално публикувано от doktormak
докторе, по каква наука си доктор? май няма да е по климатична. отиди някъде и прочети първо какво пише на японските климатици и после се изказвай. един пост имаш и се оака.Първоначално публикувано от doktormak
В повечето случаи това е напълно достатъчно...Първоначално публикувано от py4
![]()
Само да го светна докторчето,че ВСИЧКИ японки са инверторни машинки и тези неговите лелеяни 50 Хц ВИНАГИ се преобразуват в постоянен ток....За изправителя няма абсолютно никакво значение дали му подаваш 50 или 60 Хц,отзад все си вади постоянен ток. После той по електронен път се преобразува в IPM-а в ток с променливи честоти,фази и коеф на запълване,за да се врътка компресора както си иска...
Друго щеше да бъде,ако става въпрос за конвенционалки,тогава щеше компресора да се върти по-бавно...Само че японки конвенционалки просто от 10 г няяяяямааааа....
Ванко, има, има....Първоначално публикувано от vanko68
Реших да пробвам FTYN25G как е на охлаждане и се оказа че вентилатора не изключва като се достигне зададената температура!? Вентилатор на Auto само намаля оборотите. Бях чел тук из форума за такива ситуации с Мидея но не очаквах и Дайкин да е така. Има ли начин това да се оправи и вентилатора да спира?
На никой климатик на охлаждане не спира.
Искам да кажа,че от 10 г не се правят...То много ясно,че има все още работещи....Първоначално публикувано от Aleksandars
Само ръчно ;-)Първоначално публикувано от kaloianf
Бе хора !!!!! Вие климите още малко и кафе ще поискате да ви поднасят сутрин в леглото. Похарчите 1000 лева и се самозабравяте ;-)
Ми какво толкова... има вече клими с прахусмукачка. По-трудно ли е да им се имплантира кафеварка...?![]()
Иване ,недей така моля ти се - още има няколко броя залежали в склада ,до миналата година ги произвеждаха и мисля че пролетта решиха да спрат производството.Първоначално публикувано от vanko68
Румба,явно не четеш внимателно темата. Въпроса беше за японки на 100 В,тоест сглобките за японския пазар. Там конвенционалките са направо забранени със закон отдавна.Никой не говори за европейските ни модели...
Да ,моя грешка е ...не съм прочел всичко .
Виж сега.Първоначално публикувано от Kasap
И за прахосмукачките не е таман работата.
Що не сложат торбички вместо филтрите и като светне лампата направо да сменяме, а не да си играем да чистем и мием ... На какво прилича това...
За кафе не знам ама виж казан за ракия ще му пасне идеално - едното тяло вари джибрите, другото кондензира парите![]()