Е,то сега си е топло навън...
Ако не ги пускаш климатиците колко ти пада темп. вътре?Първоначално публикувано от dobrinov
Вижда ми се малко ненужно да се ползват в момента. Поне при мен е така - без да пускам климатиците, темп. в стаите ми не пада под 21*-22*...
Аз съм сигурен, че всеки на мястото на Добринов ще процедира по същия начин, а именно след монтажа ще им се радва и наслаждава как работят дори да е вече малко ненужно за климатик, все пак са пресни и параят
Така че продължавай да им се кефиш
Днес погледнах сервизното ръководство на FTX35G и забелязах,че в графата за охлаждане има нещо което не разбирам.точно в началото където пише Indoor,под него има различни градуси като едни са за EWB а другите за EDB.Не разбирам какво е това EWB и EDB?Или искам да знам като на дистанционното има зададени 25 градуса,при външна температура 35 градуса какви киловати има?Благодаря
Е то аз ако знаех английски нямаше да ви питам.Сега ако се намери някой да го обясни с прости думи ще е по добре.Все пак мерси
Моля за компетентно мнение за модела на Daikin - 22KTNS. Цената от 1500лв.(включително монтажа) не е ли съмнително евтина за характеристiките които има.
Тип: Инверторен/сор-5.71/Произведен в Япония/Год. на производство 2009/Препор.кубатура до 60 м.куб./ВТU 10000/Охл.мощност 0.9-2.8(2.2)KW/Отопл.мощност 0.9-3.6(2.2)KW/Koнсумация охл. 220-705(455)W/Конс. отопл.180-950(385)W/Фреон R410A/Предварително благодаря.
мокър(EWB) и сух(EDB) термометърПървоначално публикувано от sladi4kia
е аз бих взел едно фуджитсу 12 LD за тези пари, но зависи за какво ще го ползваш-охлаждане, отопление или просто ще го показваш на приятели да видят какъв японски дайкин имаш.Първоначално публикувано от star.cno
То това за отопление на повече от 10.кв.м. според мен няма да стане, Но има и хора с други мнения из форума...
star.cno, за какво помещение гласиш тази машина?
Става въпрос за помещение от 18 кв.м.
За това помещение, вземи S28KTNVПървоначално публикувано от star.cno
Модел: инвертор (Made in Japan/100V)
Хладилен агент: R410А
Параметри на климатика при 7°С външна температура:
Охлаждаща мощност: 2.8 kW (0.9~3.3)
Консумирана електроенергия: 620 W (200~840) Клас А
COP: 4.52 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Отоплителна мощност: 3.2 kW (0.9~5.2)
Консумирана електроенергия: 605 W (180~1380) Клас А
COP: 5.29 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Параметри на климатика при 2°С външна температура:
Отоплителна мощност: 3.8 kW
COP (средна стойност): 4.90
имайте впредвид, че с трансформатор ще корегирате напрежението, но кое ще корегира 60-те херца на 50. Помислете и за резервните части.
Подгответе се по-добре, преди да правите подобни изказвания.Първоначално публикувано от doktormak