Страница 32 от 171 ПърваПърва ... 2230313233344282 ... ПоследноПоследно
Резултати от 466 до 480 от общо 2555

Daikin - мнения за моделите на тази марка

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #466

    Re: DAIKIN - мнения за климатиците от тази марка

    garypallister, Ако тази фирма има в момента наличност от по-големия размер, не би трябвало по-този начин да се опитват да разубеждават клиентите. Ако даден клиент не разбира от климатици и иска да си вземе един размер по-голям, продавач-консултанта трябва да му обясни какви са предимствата и недостатъците при този избор и човека да има възможност да си го купи.

    В случая девойката е рецитирала назубрено стихотворение, без влагане на грам разсъждение. Нямало значение дали стаята била топла или студена. За нея може и да няма, защото тя не живее в нея.

    Според мен нарочно препоръчват по-малки по мощност климатици, защото при покупка на малък и след като клиента от собствен опит се убеди че е малък, ще трябва да си купува нов, най-вероятно пак от същия търговец, а малкия ще трябва да мести в друга стая. При тази схема: Търговеца който сам си монтира продадените от него климатици е доволен че е продал 2 климатика вместо един и е взел пари за 2 монтажа и 1 демонтаж.

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Dec 2007
    Мнения
    782
    #467

    Re: DAIKIN - мнения за климатиците от тази марка

    Цитат Първоначално публикувано от garypallister
    Tоку що се вращам от офиса на ММС в Стара Загора и продавачката ми каза че няма никакъв смисъл да си купувам FTXS 25 G,
    a че FTXS 20 G e точно за моята стая от 16 м2, дори и било тя студена през зимата. Обясни ми го с това , че 25-цата ще прекарва повече м2 въздух, защото е проектиран за 25 м2 помещение, и това ще дисконфортно. Аа и казах , както Jori ми каза, че ми трябва ном. мощност 3,6 кw, но тя пак ми каза че климатика за моята стая е точно 20-ката. Незнам ,или единия , или другия ще е, но се двуомя?
    Аз имам FTXG25E в стая 18кв.м източно изложение ,добра PVC дограма и изолация и този климатик ми идва голям за тази стая,работи като конвенционален,а не като инвертор...така че изказването на продавачката не е лишено от логика...

    П.П.От друга страна сте ми много забавни...тук се приказва,показва и доказва как климатиците ви топлят през зимата консумирайки 200Втч,отдавайки около 1кВт,а говорите че му трябва в неговият случай отдавана номинална мощност 3,6кВт...характеристиките на тази 20-ца на отопление са 1,3-2,7-4,3 кВт и питам аз какво му пречи на климатика да отдава 3,6кВт и как сметнахте че точно толкова трябва де е номиналната отдавана мощност...

  4. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #468

    Re: DAIKIN - мнения за климатиците от тази марка

    Максималната мощностпри инверторните климатици не може да се отдава продължително време.

    При форсиране компресора на максимална скорост, той започва да загрява повече, защото извършва повече работа, фреона започва да пренася повече топлина и топлообменника също загрява повече. При фреона има взаимовръзка температура-налягане. Програмата следи различни температури да са в границите на безопасните.

    В зависимост от режима, това са температурите на: вътрешния и външния топлообменник и температурата измерена на нагнетателната страна на компресора. Когато температурите започнат да се доближават до заложените, над които се създават условия за негативни последици за компресора, скоростта му на въртене започва да се ограничава докато температурите се понижат до безопасни.

    Затова не може да се избира климатик по отдавана максимална мощност, тя не е постоянна. Може да се отдава от време на време за няколко минути, при безопасни за компресора температури-налягания.

  5. Novice
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    7
    #469

    Re: DAIKIN - мнения за климатиците от тази марка

    Добре сега. Понеже , аз съм , агроном , и съм учил агрометеорология, ще тръгна оттам.По принцип , зимите в Япония и в Западна Европа не могат да бъдат с такива екстремно ниски температури,говорим от порядъка от -15, -17 С,които в България са някъде към 3,4 дни , но на тази база средните зимни температури са с разлика от 5,6 градуса по ниски от Япония, и Западна Европа, че дори и в САЩ.Дотук разсъждаваме за климата.Но какво се получава в последствие?Това, което вие като специалисти ми казвате, е че колкото и да са добри, колкото и да са световно известни като марка, Дайкин климатиците не отговарят на квадратурата на стаите в България по простата причина ,че при всичките екстри които имат, при това ненадминато СОП, все пак климатиците от тази марка на практика не са оразмерени за нашите условия,като не са отчели спецификата на климата през зимата в България.Като световно известна марка , те гледат да покрият пазара на Западна Европа и САЩ, с ненадминати по показатели климатици, но за техните зимни условия,същите които за нашите зимни климатични условия дават отклонения от първичните параметри , които те са заложили. Иначе, по друг начин не бих си обяснил как, аджеба, при световно известна марка климатици, FTXS 20 не става за 16 м2 стая, било и тя хладна....

  6. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008
    Мнения
    1,006
    #470

    Re: DAIKIN - мнения за климатиците от тази марка

    А кой все пак е казал,че 20-цата е за 16 или 20м2 освен продавачката на MMС.Влез в сайта на Дайкин на японски за да видиш тези мощности за какви помещения ги дават.
    Вярно,че ММС се рекламират като Дайкин,но не са.Те са само един от вносителите на Дайкин.

  7. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008
    Мнения
    1,006
    #471

    Re: DAIKIN - мнения за климатиците от тази марка

    P.S.
    В Западна европа и САЩ никой не се топли с климатици,а в Сащ не са и чували за инвертор.

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #472

    Re: DAIKIN - мнения за климатиците от тази марка

    garypallister, Не съм видял до сега производител на климатици да указва до каква квадратура е подходящ даден модел, с изключение модели продавани в Япония. Единствено при моделите продавани в Япония съм виждал да се посочва квадратура, тя е дадена по отделно на охлаждане и отопление.

    В каталозите освен другите данни се посочва и отдаваната мощност, оттам нататък всеки е свободен да си купува това което смята че ще му върши работа. Нима начина на строителство и ползваните строителни материали са еднакви във всички страни и континенти. Дори и в някой каталог да е посочена квадратура за която да е подходящ даден модел, то това е като стрелба напосоки.

  10. Novice
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    7
    #473

    Re: DAIKIN - мнения за климатиците от тази марка

    Значи, склонен съм да се съглася с вашето мнение,просто поразсъждавах.Мой човек, специалист по климатици също ми препоръча 25-цата, но нали като тази мацка пред мен ви обори,аз останах раздвоен. От една страна, тук , в форума, и от приятел специалист,аз получавам съвет да си взема 25-ца, а от друга страна , от магазина ми казват съвсем друго...Виждам, че наистина ви бива, но ве пак ми трябва железен довод да избера 25-цата пред 20-ката.Ако от ваш опит вие наистина знаете, че през зимата,в студените дни, 20-ската ще се натоварва много,супер,ще си взема 25-ца. Но с какъв довод ще оборите този който каза ,че при 16 м2, киматика , макар и Дайкин инвертор, си губи смисъла на инверторен климатик, и започва да работи като конвекционален?

  11. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2007
    Мнения
    51
    #474

    Re: DAIKIN - мнения за климатиците от тази марка

    Конан - забелязвам голяма промяна в постовете ти спрямо миналата зима и затова ще ти отговоря на въпроса "какво му пре4и на климатика
    да отдава 3,6 кВт и по то4но кога не може да ги отдава " с голямо удоволствие .
    Климатика поглъща топлина от вън 4рез външния топлообменник и я отдава вътре 4рез вътрешния .Големият проблем при този вид техника е как да не се допусне те4ен фреон да постъпи в компресора (фреоновите пари трябва да са 5-6 градуса прегряти-superheat).Опасността става по голяма зимата при понижаване на температурите .И така какво става при -15* външна .Tе4ният фреон постъпил във външното тяло запо4ва да се изпарява по бавно придвижвайки се към компресора .Топлинните сензори веднага заси4ат това и идва ред на електрониката да намали оборотите на компресора за да позволи на фреона да се изпари напълно преди да се придвижи към компресора за следващо нагнетяване .В крайна сметка имаме по малко погълната топлина от вън и отдадена вътре. За да полу4им тези 3,6 кВт при -15* ни трябва 1.5 пъти по голям външен топлообменник .Постижимо е но е скъпо и няма смисъл.
    Има логика изказването на продава4ката при положение 4е знае за какво иде ре4 (топло загубите на стаята),което малко ме съмнява .
    В моят слу4ай например минавам от 28-ца на 22-ка защото при -15* средната ми консумация е 500 W .(топла стая ) И аз като теб взех по голям да се презастраховам ,защото ми беше първи климатик .
    Как всеки най лесно да си сметне номинала за една стая .Ами вземаш две духалки (или някакви електри4ески уреди) с разли4ни степени и ги замерваш то4но колко вата консумира всяка една степен ,защото някои път табелките им не отговарят на истината .И така при -15* външна загряваш стаята до желаната от теб температура и запо4ваш да спираш степен по степен през 3-4 4аса. Ако температурата в стаята падне под желаната от теб вкл. една степен докато тем. в стаята стане стабилна .Накрая смяташ консумацията и те това ти е номинала на климатика за това помещение . Ако някой знае по лесен на4ин които да гарантира добро отопление при -15* без преоразмеряване да пише .
    Метнал съм око на един даикин и на едно санио -22-ки ,така 4е като се прибера ако видиш по малки данни за разхода не бъди мнителен .
    Старият с коп 3.25 отива в кухнята където съм около 2-3 4аса на ден а новият с коп 5 на негово място .
    Колкото по ниска е минималната му консумация при по топло време и достигане на желаната от теб температура толкова пове4е ще работи като инвертор .

  12. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2007
    Мнения
    51
    #475

    Re: DAIKIN - мнения за климатиците от тази марка

    garypallister
    Работи като конвенционален при положителни външни температури .Трябва да е мнооооого преоразмерен за да спира 4есто при минусови
    външни температури .Всъщност не е то4но конвенционален ,защото си развърта компресора бавно за разлика от другият .

  13. Member
    Тук е от
    Apr 2008
    Мнения
    174
    #476

    Re: DAIKIN - мнения за климатиците от тази марка

    Всички технически параметри са чудесно нещо и е хубаво човек да е наясно с тях. Но един климатик ще работи различно в различни стаи, макар и с еднаква кубатура. Тоест условията не са универсални, затова и производителите се пазят да дават конкретни наставления по този въпрос.
    Лично аз имам една стая 11 квадрата във Варна, която по никой начин не може да се затопли, въпреки че е тухла и с троен стъклопакет и пвц. При минус 10 градуса с климатик 9-ка и маслен радиатор 2500 вата човек спокойно замръзва дори под два юргана. Затова зимата тази стая не се използва. Конан говори за 18 квадрата, но с добра изолация и друго изложение и там 25-цата може наистина да се окаже голям. Какво чудно има?
    Дайкинът ми за японския пазар от април досега е работил максимум 24 часа и то главно заради проби - просто спалнята (в София) е такава, че лятото (което ми беше първо в този апартамент и съм нямал наблюдения преди това) вечер температурата не стигаше повече от 27 градуса (за лятото това е добре за мен за спане, тъй като се завивам само с чаршаф) и то много рядко, а сутрин дори съм се събуждал леко схванат, защото температурата пада. А във Варна лятото при подобни условия само няколко минути да се изключи климатикът, човек започва да се поти.
    Така че оценката за това каква е стаята е решаваща при всеки случай, за да не става така, че климатикът да е малък или по-мощен от необходимото.

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Мнения
    53
    #477

    Re: DAIKIN - мнения за климатиците от тази марка

    незнам защо така си мисля но ми се струва че ще пътуваме с някой членове на форума до ЧЕХИЯ заедно.

  16. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008
    Мнения
    1,006
    #478

    Re: DAIKIN - мнения за климатиците от тази марка

    Какво ще има в Чехия.Посещение на завода на Дайкин?

  17. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен
    Мнения
    9,123
    #479

    Re: DAIKIN - мнения за климатиците от тази марка

    по добре до Китай да пътувате

  18. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007
    Мнения
    2,240
    #480

    Re: DAIKIN - мнения за климатиците от тази марка

    garypallister
    само един пример: След като замених предишната си 12-ка (инвертор) с новата си 18-ка (инвертор) в помещението си, нещата се промениха грандиозно!
    Преди все едно съм нямал климатик. В момента можем да кажем в моето семейство, че у нас настана 100% комфорт - така, че по-мощното си е ПО-МОЩНО!
    Успех и бъди съмнителен ако искаш да победиш!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 32 от 171 ПърваПърва ... 2230313233344282 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Daikin - мнения за моделите на тази марка II част
    От badr във форум Климатици Daikin
    Отговори: 1723
    Последно: 31-03-24, 13:57
  2. Отговори: 3
    Последно: 12-10-13, 22:00
  3. OSAKA -НИКОГА- моят опит с тази марка
    От nach във форум Климатици Osaka
    Отговори: 38
    Последно: 17-08-11, 20:44
  4. Отговори: 64
    Последно: 20-07-09, 13:20
  5. Мнения за марка Bompani...
    От stsaki във форум Друга битова техника
    Отговори: 1
    Последно: 25-08-08, 12:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе