Няма проблем на пода,но на конзоли за под,вдигат на 20см външното тяло
Няма проблем на пода,но на конзоли за под,вдигат на 20см външното тяло
Какъв е шумът издаван от Toshiba RAS-B10SKVP-E /Super Daiseikai/ при работа на вътрешното тяло. На охлаждане стойностите са: 27, 33, 42 dBA, на отопление са: 27, 36, 43 dBA.
При модела Daikin FTXS25G2V1B, на режим охлаждане стойностите са: 22, 25, 32, 38 dBA, на отопление са: 25, 28, 34, 39 dBA.
Шума от външното тяло на Super Daiseikai, на режим охлаждане е 46 а на отопление 47 dBA.
Шума от външното тяло на FTXS25G2V1B, на режим охлаждане е 43-46 а на отопление 44-47 dBA.
Колко заглушителя по линията на фреона има Toshiba Super Daiseikai - 2 броя.
Колко заглушителя по линията на фреона има Daikin FTXS-25G2V1B - 6 броя.
Вярно е че този модел Super Daiseikai има СОР - 5,08 за разлика от модела FTXS25G2V1B, при който е 4,53. Обаче при -10 градуса приоритетно на хората им трябва топлина а не висок СОР.
С колко процента спада отдаваната мощност на Super Daiseikai при -10 градуса. Спада с 50% за разлика от FTXS25G2V1B при които спада с 36%.
Отдаваната мощност при -10 градуса в режим отопление на модела RAS-B10SKVP-E е - 1 600 W.
Отдаваната мощност при -10 градуса в режим отопление на модела FTXS25G2V1B е - 2 170 W.
Моделът Daikin има малко по-голяма разлика между отдаваните мощности на режим охлаждане и отопление, за разлика Super Daiseikai.
Цена на модела Toshiba RAS-B10SKVP-E - около 1 900 лв.
Цена на модела Daikin FTXS25G2V1B - около 1 500 лв.
Разглеждайки тези данни съвсем спокойно можем да си зададем въпроса: Какво му е супер на Super Daiseikai.
Коригирах СОР-а на Daikin-а, бях написал стойността на 20-ката а тук разглеждаме 25-цата.
В документацията на Super Daiseikai не е посочено консумираното електричество при -10 градуса.
Външното тяло на FTXS25G нали е RXS25G2V1B?
Ако да, то гогава COP e 4.53.
Справка: http://www.daikineurope.com/products...tems/rxs-g.jsp
Едит: видях, че си го коригирал.
Мисля,че трябва да дадем на Valen 1 титлата "Най-полезен сеткомец"
Аз лично не съм чувал по-тих климатик от дайкин
Много изместихме темата. Последен пост и минавам на ли4но
За добрият инвертор съм съгласен. Под хладен въздух разбирайте тем. на изхода по ниска от 35* (тоест по ниска от телесната тем.)
Ако след стартиране на компресора под постоянен товар от 1-1.5 Амп. и последващо стартиране на вентилатора имаме веднага на изхода му пове4е от 40* ще го приема за много добър инвертор .
За тишината не съм писал нищо но там вариянтите са няколко по простата при4ина 4е дразни най-много когато си легнем .
Тоест вси4ки шумогенератори са спрени - компутар,телевизор,музикална уредба, децата,жената,тъщата и т. н.
1. Много хора лягайки си слагат вентилатора на минимална степен .           Кой е по тих 22 или 25 ??
2. Някои го слагат на средна степен за по добър топлообмен .                   Кой е по тих 22 или 25 ??
3. Други го слагат на ауто .  Тук ве4е съм съгласен 4е ако за достигане на зададената тем.   22-ката трябва да работи на среден вентилатор а
   25-цата на слаб то вторият ще е по тих .
Jori i az taka мисля за Valen1
Отдаваната мощност при -10 градуса в режим отопление на модела RAS-B10SKVP-E е - 1 600 W.
Отдаваната мощност при -10 градуса в режим отопление на модела FTXS25G2V1B е - 2 170 W.
Valen1 можеш ли да видиш и каква е консумацията им при по горе описаните характеристики .
Малка корекция - за 10 SAVP-E при -10 максималтана отдавана мощност е 3280 вата при 100% натоварване с консумация 1290 вата и 1640 вата при 50% натоварване и 630 вата консумация.КОП-а съответно е 2,54 и 2,60.
Подкрепям jori
за мнението му НАИСТИНА изключително безшумната работа на Дайкин по принцип спрямо другите.
Както знаете аз имам 18-ка подов инвертор и спрямо другите ми 12-ки инвертори смело мога да кажа, че е поне до 5-6 пъти по-тих!!!
valen1,не искам постовете ми да прозвучат като заяждане,защото и за мен си човекът който е най-в час с тази техника в този форум,но:
1.Не знам дали да се съглася- че инверторите не могат отдават максималната си мощност (или както ти пишеш могат но за много кратко време),защото всички производители обозначават на машините си максималната отдавана мощност,и нали се сещаш че няма да могат да се отърват от съдебни дела ако това не е вярно;
2.Ти обясни че разликата между FTXS20G и FTXS25G при еднакви размери на външните тела е двойният топлообменник.Много хора тук във форума си казаха-двоен топлообменник,супер,купувай,но-как ще обясниш това
UnitHeightmm550 Widthmm765 Depthmm285WeightUnitkg34-RXS25G2V1B
UnitHeightmm550 Widthmm765 Depthmm285WeightUnitkg39- RXS42G2V1B
Надявам се че тук топлообменника вече не е троен или четворен...
Както казах нищо лично,но ми се струва че малко заблуди хората тук във форума...може и аз да не съм прав...
KonanVarvarina, Моделът RXS42G2V1B, не беше в фокуса на вниманието ми. Разглеждах моделите 20-ка, 25-ца и 35-ца.
Каква е основната разлика във външните тела между RXS25G2V1B и RXS42G2V1B.
1. И двата имат двуредови топлообменници с еднакъв брой съставящи ги тръби. При 42-ката са с малко по-голяма дължина и дебелина.
2. Големия има 300 грама повече фреон.
3. Двата модела имат различни компресори. Това заедно с малко по-дългите и дебели тръби се отразява в килограмите. При малкия са 34 а при големия 39 кг.
Нищо не пречи топлообменника да се направи и троен. Всичко зависи от това в какъв ценови сегмент искат да поставят модела и какво предлага конкуренцията като качество при тези цени. Това че външните им топлообменници са почти еднакви при по-мощен компресор не е положително нещо при нито един климатик. Има си последици при такова решение, една от тях е че спада СОР-а, от 4,53 до 3,67. При всички климатици с увеличаване мощността на модела спада СОР-а. Топлообменниците не могат много да растът като площ, отразява се на цената и естетичния вид на машините. Все пак някой трябва да ги купи.
Относно максималната отдавана мощност. Това че може да се отдава за кратко време не съм си го измислил аз, така пише в търговските каталози. Потребителите не могат да съдят производителите за това, че максималната отдавана мощност не се отдава постоянно, защото тази информация не е скрита а е посочена.
Производителя Daikin, използва следното изречение за да предупреди че максималната отдавана мощност е пикова и ограничена за кратък период от време.
За колко кратък не се уточнява, при всяка марка и модел е различно и зависи от: програмата на работа, външни и вътрешни температури, скорост на вътрешния вентилатор, консумирания ток и от това дали компресора работи в границите на безопасните температури и налягания
edi1, Гледам цифрите които си написал и не мога да разбера от къде си ги видял или как си ги пресметнал. Ако има някакво изследване върху модела може да го покажеш. В сервизната документация, подобна информация на тази която си изнесенъл, няма.
Има няколко модела на Фуджицу,които са с троен топлообменник отвън.На Нокрия и дават да работи до 1 час на мах,тя е с 2,5 линии на топлообменника.
valen1, забеляза ли, че и на FTXS25G + RXS25G минималното топлоотдаване пак е завишено до 1,3 kW?
А сравнено със Super Daiseikai, на Дайкин външното тяло е 4 кг по-леко. Ако ти е интересно да откриеш защо, ще съм благодарен.
И какво значи "hermetically sealed swing" компресор при Дайкин?
херметично запечатан,най-вероятно инат предвид че не разглобяем.
На този адрес може да си дръпнеш клипче точно за този компресор
http://www.v-clima.com/download_tech.php
deian, Откакто повдигна въпроса за високата минимална отдавана мощност при Mitsubishi electric, търся обяснение за причината. Още в началото когато разглеждах параметрите на моделите Daikin забелязах, че минималната им отдавана мощност е по-висока.
Причината както при тези модели така и при Mitsubishi electric към настоящия момент мисля, че трябва да се търси в заглушителите по линията на фреона. Но една такава теза трябва да се защити, за сега още не съм събрал достатъчно информация по въпроса. Високата минимална отдавана мощност е цената която трябва да се плати за тихия начин на работа.
Ако можеш се опитай да направиш сравнение на моделите Toshiba RAS-B10SKVP-E, RAS-B13SKVP-E и RAS-B16SKVP-E. Моделите са добри за малко над среден клас климатици.
Но този swing си е rotary, нали така? Мерси за клипчетата.Първоначално публикувано от jori
@valen1, ще опитам.
Двойно роторен според мен.Но този swing си е rotary, нали така? Мерси за клипчетата.