http://translate.google.bg/translate...26as_qdr%3Dall
Това са японските "Дайкини".Европеиските Гуглето ще ти ги даде веднага.
Най-отгоре естествено е "Уруро-Сарара" и надолу са по-тънките....
http://translate.google.bg/translate...26as_qdr%3Dall
Това са японските "Дайкини".Европеиските Гуглето ще ти ги даде веднага.
Най-отгоре естествено е "Уруро-Сарара" и надолу са по-тънките....
Много благодаря за бързия отговор. Мисля, че ще бъде европейско производство, с оглед на поддръжката и резервните части. Четох, че с японските има проблем в това отношение.
То хубу , но какви са тия копове за 20-ка 3.9 при 2.5 Kw и 3.68 за 25-ца при 2.8 Kw.
Не са от най-икономичните ми се струва . Особено като се има в предвид , че японските им аналози с КОП над 5![]()
Здравеите,
Какво бихте ме посъветвали,какво да избера:
-Марка: Toshiba-Japan
Модел: RAS-2217D SUPER DAISEIKAI
Държава: Япония
Охладителна мощност: 0,7-2,2-3,1kw
Отоплителна мощност: 0.7-2.2-4.0kw
Консумация: 0.36-0.38kw
-Марка: Daikin-Japan
Модел: F22HTNS
Охладителна мощност: 0.9-2.2-3.0kw
Отоплителна мощност: 0.9-2.5-4.0kw
Консумация: 0.45-0.45kw
-Марка: National Panasonic Japan
Модел: CS-227TB
Охладителна мощност: 0.7-2.2-2.9kw
Отоплителна мощност: 0.7-2.5-3.9kw
Консумация: 0.39-0.44kw
-Марка: Hitachi-JAPAN
Модел: RAS-LJS 22 W
Охладителна мощност: 0,9-2,2-2,9kw
Отоплителна мощност: 0.9-2.2-4.3kw
Консумация: 0.45-0.39kw
Предварително ви благодаря.
itt
на колко волта работят?
Ако са на 220 волта,даже не са проидведени и в Китай.
От 2000г производството на "Тошиба" и "Дайкин" е пренесено в Китай в ,което няма нищо лошо за разлика от ЯПОНСКИТЕ климатици на /220 волта/продавани в България.Може би това ,че машините се сглобяват на джонки и някви баржи в японско море-това е японска работа.А COP-а на "белгийците"-писано е много.
Mia_vn, За твоето помещение ти трябва номинална отдавана мощност на отопление около 3 900 W. Но това е общо казано, зависи къща ли е или апартамент, външни стени, има ли съседни отопляеми помещения. Най-добре може да се прецени по това зимата в стаята при големи студуве без отопление каква е температурата. Според мен, моделите които си посочила са малки като мощност.
Да, май са малко слабички...Първоначално публикувано от lada2107
Дали пък този не е по-добър?
FTXS25GT
площ 25м2
охлаждане 1.30-2.50-3.20
отопление 1.30-3.40-4.70
капацитет при -10 градуса-2.17
разход отопление 0.31-0.75-1.29
КОП 4.53
Цена 1626 без монтаж от ММС
Има ли въобще разлика между този модел и FTXS25G. Една буквичка само липсва, но никъде в нета не успях да видя двата модела едновременно - или е FTXS25GT, или FTXS25G. В сайта на термо клима е представен втория вариант, с различна характеристика и различна цена.
От сайта на термо клима:
DAIKIN
Модел: FTXS25G
Вид: Инвертор
Охлаждане: 1.5-2.5-3.0kw
Отопление: 1.3-3.4-4.5kw
Консумация: 0.68-0.94kw
СОР: 3.7
Цена : 1499 лв.
/с ДДС без монтаж/
Моля ви, ориентирайте ме, че съвсем се обърках вече, а до края на месеца климатика вече трябва да е монтиран.
П.П valen1 Става дума за южна стая в апартамент, която при зимно слънце през деня се затопля без проблем до към 18-19 градуса, но вечер става студено. Съседният вход е залепен до едната стена т.е има една външна стена.
Здравейте,искам да попитам дали някой може да ми даде характеристика за дайкин S22HTNS-W и дали е достатъчен за стая от 20 кв. с вътрешни стени,PVC дограма REHAU 3 камерна,стените са панел,височина 260 см.
Бачо Койчо,
За добър климатик към какъвто си се насочил,смятай 65W/m3
За "Осачки""Мидеи""Самсунги" LG най добре 80-100вт на м3.Защото зимата става готино.
За климатиците в най-силна степен важи лафа на Зорба Гърка-"Нищо не плащаш-нищо не получаваш!".
И късмет!![]()
Пичове интересува ме дали някой е чувал и виждал климатик DAIKIN ATXS25DAVMB защото ми монтираха точно този модел о за съжаление не намирам нищо за него в интернет.Няма никакво инфо.Много ще съм ви благодарен ако някой ми помогне с инфо за този тайнствен модел
а до понеделник - вторник можешли да изчакаш. надявам се дотогава да получа нужната информация
zdraveite n a vsichki i budete jivi i zdraviimam edin takuv vupros : kakva e razlikata ako naglasia klimatika Daikin na ohlajdane 25C i na automat 25C
Няма разлика, пиши на български!
благодаря за отговора и приемам забележката като продължавам да питам :-) Аз самата имам 3 Daikina от 3-4 години - от старите модели - неинверторни и съм много доволна. Въпреки че имам парно - по- изгодно ми е да се отоплявам с климатиците защото сметките ми за ток са около 30 лв. - вероятно електромера ми е развален :-). Сега ми предстои да купувам за нов апартамент.Чувала съм че инверторните са много скъпи откъм поправка и много чувствителни към тока,бури и т н.лДали има смисъл наистина да се вземат инверторни?Защото от към пестене на ток аз не мого да преценя поради разваления ми електромер (дай боже всекиму:-)))))) . И последен въпрос - помогнете ми да избера от морето климатици :-) подходящия за стая 28м2/2.7м висока с добра дограма, с доба външна изолация, северозападно изложение, с 3-4 прозореца. Много ще ви бъда признателна ако ми помогнете защото питах на 2 места - получих съвсем различни отговори.:-( Забравих да кажа , че ще го използвам и за отопление, въпреки чи ще имам парно :-))) Предварително ви благодаря и ви желая здраве и късмет.....Ако пък може и да се влюбите - по-хубаво от това няма !!!!!
PS Боже! Аз пък мислех че вентилатора натоварва допълнително климатика и не го използвах :-))))