Благодаря на Mmitaka за отговора, но ако ме съветваш да си купя базов модел на Daikin с качествен суйнг компресор 9000 бту, пам контрол и да е интелигентен инверторен тип, можеш ли да ми посочиш конкретни действително добри модели от този клас?Какво мислиш за FTXS-G серията?
В спалнята нямам нужда да пречиствам цигарен дим, не пуша, нито има миризми от готвене или други замърсители!
FTXS-G серията си е много добра и 25-цата е отлична - икономична, тиха и с добрата отдавана мощност. Скачай смело
ОК,bigmouth а 25-цата достатъчна ли е за моите 40м3 и има ли друг модел с повече екстри и функции които биха ми били полезни или тази машинка си има всичко необходимо?Понеже е за моята стая държа да си взема здрава и функционална машина!
А някой има ливпечатления от варненската "Вулкан 2002" или могат да се намерят по-читави фирми?
P.S. Въпрос към Mmitaka:Тези японски модели на 100V ли са и откъде могат да се закупят и средно за какви парички?
25-ца ти е предостатъчна. Вулкан 2002 е много читава фирма, свържи се с vclima във форума, сериозен човек е.
100-волтовите във Варна можеш да ги видиш на няколко места.
Deian, 25-цата звучи добре като решение, но все пак има ли модел за същата кубатура с повече от "новите" функции при климатиците, които биха ми били полезни или този модел притежава всичко от "съвременните"иновации при климатиците?
Моделът с всички екстри на Daikin е Ururu Sarara, но не влиза в бюджета ти. 100-волтовите Ururu-та са малко по-евтини може би, но пак го надскачат.
Какви екстри ти трябват? Тия екстри ще ги пробваш няколко пъти и после просто ще ползваш климатика по основното му предназначение. Единствено смисъл намирам в плазма или UV лампа от всички екстри.
OK deian, незнам , има ли Daikini с плазма или UV лампи или кои са марките климатици които предлагат тези екстри?Ако ururu sararata наистина си заслужава, съм склонен да дигна бюджета, но колко би ми струвал такъв модел и кои от "допълнителните" функции, които при 25-цата липсват често ще ми се наложи да ползвам, а не няколко пъти в началото?
28цата на Уруру е около 2700 лв.Влез в сайта на Вулкан 2002,има секция " изтегли". Оттам можеш да си дръпнеш на БГ ръководствата за ползване на Уруруто и на Професионала и сам да си прецениш кое ще ползваш и кое не.Все пак е въпрос на личен избор.
Бихте ли ми дали информация къде може да се проверят моделите произведени през 2004 год. на 100 в.
MMitaka или Aleksandars от форума са спецовете в тази част.Пиши им на лични.
KFC - какво точно те интересува по този въпрос? Имам каталози на Daikin, така че казвай...
Става дума за модел DAIKIN S40ATSP къде мога дапрочета всичко за него. Мисля да го ползвам за отоплрение на помещение 30 кв.м. . Машината е втора ръка за 1300 лв.