Явно е гледал макс.стойности при отопление.
Zaqza-ориентирай се главно по номиналните стойности(средната цифра).Тези за максимума показват възможностите на компресора,но за кратко време-20-30 мин.Няма как климатика да работи постоянно на макс.
Явно е гледал макс.стойности при отопление.
Zaqza-ориентирай се главно по номиналните стойности(средната цифра).Тези за максимума показват възможностите на компресора,но за кратко време-20-30 мин.Няма как климатика да работи постоянно на макс.
Благодаря за съвеите !!! Днес ще купувам , затова последно питане:Първоначално публикувано от vanko68
Значи за 17м2 25-цата ще топли ли добре при нормална работа,т.е да не би при -5 *,-10 * да започне да не му достига мощност ,и да започне да вдига обороти, а оттам и СОП-а му да пада драстично(респективно сметката за тока да расте)?
Няма проблем за една от тези 25-ци. На FTXS25G ли се спря?
На него , или FLXS25Първоначално публикувано от deian
тези шумове още ли ги има? понеже си мисля да взимам някакъв такъв Daikin.Първоначално публикувано от smoky
м/у другото да питам подовите, за отопление не са ли по-добри?
zaqza от каде ще купуваш?
Ще купувам от "ТЕРМОКЛИМА Варна".Щях да вземам от ММС , но там цената бе малко по-висока, а и монтажа щял да стане "евентуално" в средата на декември.От друга страна не знам коя от фирмите има по-добър сервиз,реагира навреме при проблем,и изобщо е по-коректна.
За моделите...
Колебая се между FTXS25G и FTXG25.Цените са 1499лв и 1900 лв. без монтажа(150лв.-ТЕРМОКЛИМА). Разликата не е малка,така че едва ли само заради дизайна FTXG25 е по-скъп с 450 лв.както писа deian по-рано.Не знам какво да мисля - (((:
П.П. Гледам някакви евтини модели DAIKIN в "ЗОРА" - те пък какви са ???
====================================================================================
1239.00 BGN
Само в сайта: 1201.83 BGN
Модел: FTX 25GV1B/RX25GV1B
Мощност (охл/отопление)(W/h): 1.3/2.5/3.0
Дебит (m3/h): 462 КУБ.М/ЧАС
Капацитет (охл/отопление)(BTU/H): 9000 BTU
Енергиен клас: A
Консумация (охл/отопление)(W/h): ГОДИШНА 385 КВТ
Други: ЕЕR-3.25, R410A
Вид: ИНВЕРТОР
===================================================================================
1499.00 BGN
Само в сайта: 1454.03 BGN
Модел: FTX 35GV1B/RX35GV1B
Капацитет: 12000 BTU
Охлаждане 3.0 kW
Отопление 4.0 kW
Консумация:
Охлаждане/отопление: 0.95 kW
Ниско ниво на шума до 22 dB
Нощен режим
====================================================================================
Тая 25-ца ми се вижда слабичка, а 35-цата е на добра цена -1499 лв срещу 2099лв за FTXG35E в ТЕРМОКЛИМА.
.....сега се порових в нета ,оказа се че този FTX 35GV1B/RX35GV1B от ЗОРА е евтин , но май не е мн добър.Разхода му на ел.енергия е 1,3 Квт , СОП 3.3 , а шума на вътрешно тяло при нормална работа 34Дб (спестили са я тази информация в сайта на ЗОРА)
zaqzа,изобщо не и гледай тези модели FTX.Те са орязани модели-от към мощност и други неща.FTXS-G и FTXG-E нямат разлика освен в дизайна.Можеш да погледнеш и подовите моделиhttp://v-clima.com/prod.php?id=4
Подкрепям jori. Daikin-ите от Зора ги забрави. Слагай FTXS25G, не мисля, че си струват тези 450 лв за дизайн. Освен това, FTXS25G е с по-добри параметри от FTXG25E.
Благодаря на всички за съветите .Ако не беше този форум , може-би никога нямаше да се оправя в морето от марюки и модели климатици.Даже за марката DAIKIN не бях чувал !! А се мисля за начетен човек, който е в крак с технологиите (занимавам се с компютри)
Днес вече си купих климатик - DAIKIN FTXS25G .Доволен съм от показателите и цената - 1499 лв.
По-нататък ще споделя впечатления -дали топли,колко ток харчи и дали е шумен.
Непременно да пишеш и честито!
утре и аз съм на ред със същия
Честито,аз се колебаех преди време за Дайкин,но взех друга марка,а любопитството ми остана,тествайте и пишете!
Благодаря ти.Първоначално публикувано от deian
А за писането-ще пиша.Ще продължавам да следя темата.Нали затова са форумите- да научш нещо от опита на другите, и да споделиш своя.
Много съм писал по компютърни форуми, и съм помагал на много хора (надявам се).Даже направих български субтитри за две серии на "Stargate-Atlantis" в subs.sab.bz (дори ги одобриха ),защото "Майсторите-преводачи" се забавиха нещо (Insane) и така хиляди фенове на сериала го гледаха.
Офф..отплеснах се нещо....Лека вечер и много ракии на всички !!!!!
Щастлив собственик на FTYN 50F!Благодаря на vanko68!Климатика работи без грешка до този момент!