и Vladkozdr благодари за което,екстра си е машината,не съжалявам че дадох малко повече за FTXS моделаПървоначално публикувано от vanko68
![]()
и Vladkozdr благодари за което,екстра си е машината,не съжалявам че дадох малко повече за FTXS моделаПървоначално публикувано от vanko68
![]()
Благодаря.Да си го ползваш дълги години без проблеми.
Виждам че тук много се обсъжда темата Daikin.Мога ли да задам един въпрос.Много ще съм благодарен ако някой ми отговори! Имам три Daikina серията FTX . Защо не мога да използвам режим "комфорт" при отопление? Благодаря предварително!
не се сещам в момента за какво беше тази функция...мисля че как да се стопират жалузите,лятото да духа в тавана,зимата към земята.Ако е това,при мен си работи,но съм с FTXS
Някой функции немогат да се комбинират,като например Комфорт и Повишена мощност.Провери да не е включен Powerful
Здравейте, искам да попитам за следното нещо. На Даикин FTXS25G му дават следната мощност: 1.3~3.4~4.7 kW на отопление.
Значи ли това, че климатика не може да отдава по-малко от 1300W и ще изключва? При други марки е около 0,3-0,6kW.
Точно така. Тъкмо това човъркам защо е направено така.
1.3kW топлинна, при СОР 5 примерно е 260 вата електрическа, нали? Което е 0.3kW.
Всъщност FTXS25G като отдава 1,3 кВ по спецификация харчи 310 W.
Тоест по-малко от 1,3KW климатика не може да отдава? Малко множко ми се вижда.Първоначално публикувано от enkov
на Фуджитсу 9LGC е 0,5KW min отдавана , а е по-нисък клас !
Здравейте.Вчера ми монтираха DAIKIN-a FTXS25G в хола.Първите ми впечатления са , че е мниго тих.Компютърът който е нов ,и е с вентилатор на 2500 об/мин се чува по-силно от климата.Външното тяло го монтираха под прозореца на спалнята - точно където спя , и мога да кажа че изобщо не се чува.Ставам сутринта(температура около нулата) влизам в хола ,а там е топло....приятно...Като за начало съм доволен.Днес ще идват да монтират PVC-то, за да намалеят до минимум топлозагубите.
Забелязах че на дистанционното има седмичен програматор.Става ли , вечер да се зададе някаква по-ниска температура (примерно от 22.00ч до 06.00ч) ,или вграденият датчик за присъствие сам прави това ?
Ако е датчик за присъствие сам прави това като намаля темп. с 2 градуса, стига да си го вкл. от дистанционното.Първоначално публикувано от zaqza
Има таблици и графики които описват работата на климатиците при различните температури в сервизната документация !
В темата "климатици - линкове/връзки/" има линкове към такива документи.
Имайте предвид че КПД-то пада на 60% при -10 градуса и климатик на който номиналната му мощност е 3,4kW в този момент ще е 2kW. При -15 ще е още по малка ... а при -20 ще се налга да му помагате с духалката 
На някои при -15 им пада по-малко от 50%.
Едно въпросче! Климатика често издава шум наподобяващ тракане.Трябва ли да се притенявам от това нещо?Наистина климатиците ми са много тихи и това не мисля че е нормално!
има ли някой впечатления от FTXG25E?