Страница 54 от 171 ПърваПърва ... 444525354555664104 ... ПоследноПоследно
Резултати от 796 до 810 от общо 2555

Daikin - мнения за моделите на тази марка

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2008

Re: DAIKIN - мнения за климатиците от тази марка

Цитат Първоначално публикувано от zaqza
    Очо,температурите падат, а на мен ми е студено..притеснявам се бе човек . А и не само това , - целта е и да изсъхне шпакловката и обръщането на прозорците които майстора направи днес , та утре да боядисваме и да седна най-после на диванчето като бял човек .Апартамента ми е като бойно поле, а аз съм се окопал в спалнята, и наблюдавам битката на майстора (втория , щото първия го изгонх) с ремонта.
    Малко offtopic ,за което съжалявам.
    пробвай POWERFUL копчето ако си с ARC 452A1 дистанционно, вдига доста бързо но може да работи на този режим около 20 минути.

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    Няма Уруру от Белгия,само Японски са.За сефте тук чуваме,че шуми и не топли.Какво значи "осезаемо" ? Точно това е идеята при суперклиматиците-да топлят НЕОСЕЗАЕМО.
    шуми та се нетрае - когато го опънеш на максимум чист въздух хитра идея ама калпава дебита е ужасно малък пъ к парите бая, аз съм виждал на кутията на външното тяло пише че е произведено в белгия.

2.  

3. Тук е от
    Dec 2008

Привет на всички!!!
    Наскоро си позволих лукса,да си закупя DAIKIN FTXR28(3000лв.).Пожелах си го,заради цветята в хола и заради системата му за овлажняване на въздуха!Каква беше изненадата ми вчера,когато забелязах(,докато си изтупвам завивките на терасата),че външното тяло е натрупало 10см.лед в обратният край на компресора.Звъннах на техниците,които днес много мило се отзоваха...сложиха нивелир и ми казаха,че всичко е точно????
    Да,ама не..сложих си аз домашният SOLA и какво да видя бяга с 2см...
    Е,сега някой ще ми даде ли съвет как да постъпя:
    да се обърна към закрила на потребителя или сама да си подложа(намират ми се)гумени тампони???????
    Момчетата бяха много мили,но явно нещо се объркаха ,заради цвета на косата ми..че ще оставя нещата така.......

4. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от hP_Pavilion
    А сигурен ли си в термометъра си ???!!!
    Онзи ден ттръгнах да купувам термометър и аз да си измеря температурата в стаята - жив ужас , сравних към 15 термометъря и при някои разликата стигаше 3 градуса !!!
    ако не ти е професионален термометъра тоест всок клас на точност и задължително калибриран климатика може и никога да не вдигне 23 градуса!!!!
    Прав си - излезе че след ремонта, термомтъра се е развалил нещо, и не показва вярно(висеше през цялото време на кабела за външният датчик , който кабел "вградих" за да не се вижда).
    Друго което мога да споделя, е че външното тяло не се е обледявало засега ,при външна температура -3,-4*.
    Имам въпрос към знаещите - проблем ли е че вътрешното тяло не е нивелирано (видимо)?Оказва ли нивелацията въздействие върху правилното функциониране на климатика?

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Освен за посоката на летния конденз спрямо отвора на ваничката,друго няма.Т.е ако отвора е вдясно,а наклона е вляво,може да протече в левия край лятото.

6. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Мерси.

7. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

marielitka, Ако можеш сама да си свършиш работата е за предпочитане пред други варианти. Развий болтовете само от ниската страна, някой да повдигне леко тялото, защото е тежко, а ти ги постави. Не е сложно нито е опасно за климатика.

Но ако тялото е монтирано извън терасата не поемай излишни рискове. Обади се отново на фирмата и отново учтиво им обясни, че конденза от външното тяло не може да се изтича правилно, защото имаш 2 сантиметра денивелация. Кажи им, че имаш тампони да дойдат и да ти ги поставят. Не се карай с тях, защото и ти имаш известна вина, че работата не е свършена при второто им идване. Нивелът е трябвало да го поставиш преди да дойдат, а не след като са си отишли.

8.  

9. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

тавите на добрите климатици имат 2 или 3 отвора в краищата и дори да не го нивелираш много добре не трупа лед

10. Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от valen1
    Когато моделите на Daikin FTXS20_25_35G2V1B/RXS20_25_35G2V1B са изключени от дистанционното управление, чрез функцията Standby Electricity Savings се изключва напълно захранващото напрежение подавано към външното тяло а вътрешното тяло се превежда в режим Standby.

Когато функцията е изключена, климатика хаби от мрежата 10 W, при включена функция консумацията е 1 W. Който желае може да си я включи, трябва климатика да се изключи от контакта и да се махне буксата, намира се под капачката за кабелите на външното тяло.
    аз имам FVXS 25F i RXS 25G2V1B - подово стенен и при мен пише че този куплунг като се изключи чак тогава може да се включи тихия режим на работа но само при охлаждане и намалява с 3 децибела и същото което цитираш по горе но не пише за никакви ватове а "electricity saving "

11. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

hP_Pavilion, Реших да направя проверка на твърдението ти за това че и ти имаш тази функция. Първото, което установих е, че външното ти тяло трябва да е ето това RXS25F2V1B, а не RXS25G2V1B. За колко пари го купи климатика.

Сега ще помоля всички, които могат да направят проверка дали не са те подхлъзнали с по-евтино и с по-ниски показатели външно тяло сравнено с оригиналното. Направете проверка, има ли нещо нередно при тази комбинация.

Какво ли не правят търговците, за да си увеличат печалбата при свиващ се непрекъснато пазар.

Коригирах изписването на външното тяло.

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

hP-няма такова положение при употребата на безшумния режим,няма никакви куплунзи и условия само при охлаждане,нещо си в грешка.Погледни в сайта : v-clima.com/download_manual.php. Има ръководство на БГ за твоя модел.

Valen-май няма външно тяло при Дайкин,което да започва с F,всички почват с R.
    Извинявам се,че не закачих поста към горния си.
    Предполагам,че е същото външно тяло,но с малка разлика в характеристиките или функциите.
    В ориг.диск на Дайкин,който имам,след цифрите за мощността има само една буква.За вътр. FVXS-25F дават външно RXS-25G. Опа,малко по-долу в таблиците на диска ги дават с всички букви.Комбинацията на hP е вярна.

13. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Изглежда Daikin са сменили външното тяло което е в комплект с вътрешното за подов монтаж. В пълната сервизната документация на модела от 2006 година е дадена тази комплектация която описах: Indoor Unit - FVXS25FV1B; Outdoor Unit - RXS25F2V1B.

Сега в сайта на Daikin вече е променена на Indoor Unit - FVXS25FV1B; Outdoor Unit - RXS25G2V1B. Двете външни тела са с почти еднакви характеристики дори в плюс малко на новият заместващ модел.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Външните тела са нови от пролетта на 2008г.Всичките са..........G .

16. Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от valen1
    hP_Pavilion, Реших да направя проверка на твърдението ти за това че и ти имаш тази функция. Първото, което установих е, че външното ти тяло трябва да е ето това RXS25F2V1B, а не RXS25G2V1B. За колко пари го купи климатика.

Сега ще помоля всички, които могат да направят проверка дали не са те подхлъзнали с по-евтино и с по-ниски показатели външно тяло сравнено с оригиналното. Направете проверка, има ли нещо нередно при тази комбинация.

Коригирах изписването на външното тяло.
    Ще сканирам упътването и ще го прикача.
    Верно се прекарах защото нямаше - F серията защото тя е истиннския японски компресор но ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НЕ НАМЕРИХ С FVXS25FV1B- има с F но са RXS 60FV1B и 71 които са големи
    Този със G e произведен в Чехия тоест моя и струва само компресора 925 без ДДС.
    ценатае като за F т.е. нее по евтин
    но параметрите съм ги сравнявал и са абсолютно като на F ! и ще Видим как ще работи.
    Кофти от 2008 моделите са произведени в Европа и май всички ще станат такива но за сега има поне вътрешни тела - голяма разлика има от изпълнението на Европейските. 2007 комплекта с вътрешното струваше около 1500 и беше оригинално но няма.
    ето и линк за параметрите
    http://pmd.daikineurope.com/Consultation/Internet/Display2/techdata.jsp?id=11207&locale=en%20(4%20of%204)%20[26.11.2008%20ã.%2018:27:03]

Сега искам да му закача второ вътрешно тяло т.е. едното си остава в дневната да работи само през деня а другото да остане в спалнята и да работи само вечер но не знам как ще стане и дали ще е ефективно.

Някакви идеи

17. Member
    Тук е от
    Jul 2008

А защо тогава в Атаро се продават FTXS high wall с външно RXS – G не пиша другата номенклатура тя е ясна, а за FVXS външното е RXS-V – продавам ги доста и знам, че винаги много се внимава какво външно ще се вземе, не че според мен има някаква разлика. Май единственото нещо Японско в Дайкна са вътрешните на конзолните и перлените и иноксовите модели. Според мен просто това са имали това са дали

18. Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от bigmouth
    А защо тогава в Атаро се продават FTXS high wall с външно RXS – G не пиша другата номенклатура тя е ясна, а за FVXS външното е RXS-V – продавам ги доста и знам, че винаги много се внимава какво външно ще се вземе, не че според мен има някаква разлика. Май единственото нещо Японско в Дайкна са вътрешните на конзолните и перлените и иноксовите модели. Според мен просто това са имали това са дали
    Ами около месец търсих по кои ли не фирми F серията но никъде нямаше останал нито 25 нито 35, та някой даже доста спориха докато не погледнаха какво продават и не случайно V-clima след това намалиха цената на 1690лв. комплекта уж промоционално

Сигурно има разлика защото при вътрешните от серията G и F има разлика имам снимки и можем да ги сравним.
    Друго също ми е интересно има ли разлика реална при 25 и 35 става въпрос за външните тела защото по размери и тегло са абсолютно еднакви - това значи ли софтуера или електрониката е само по различна.

И не се заяждам ама какво значи продавам доста - тези климатици са скъпи и много малко хора купуват от тях - по мое мнение.

Ето номенклатурата на MMC
    http://pics.data.bg/categories/1/%d0...a/pl_fvxs_f_08

FVXS-F-08 серия

Ето и въпросната опция за снемане на съединителния проводник и включване на безшумна работа на външното тяло само при охлаждане с 3 dbA

http://pics.data.bg/categories/1/%d0...8/mmc_opciii_2
    но сега като се зачетох може и да е печатна грешка защото го няма за този модел и е на български !

Ще взема да направя едно измерване с шумомера но сега едоста студено да го включвам да охлажда.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Daikin - мнения за моделите на тази марка II част
    От badr във форум Климатици Daikin
    Отговори: 1740
    Последно: 02-01-25, 17:39
  2. Отговори: 3
    Последно: 12-10-13, 23:00
  3. OSAKA -НИКОГА- моят опит с тази марка
    От nach във форум Климатици Osaka
    Отговори: 38
    Последно: 17-08-11, 21:44
  4. Отговори: 64
    Последно: 20-07-09, 14:20
  5. Мнения за марка Bompani...
    От stsaki във форум Друга битова техника
    Отговори: 1
    Последно: 25-08-08, 13:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе