а един може би глупав въпрос ама ако е 35-цата имам ли шанс за стопляне и на коридор (4кв) и кухня (9кв) ?
а един може би глупав въпрос ама ако е 35-цата имам ли шанс за стопляне и на коридор (4кв) и кухня (9кв) ?
roshav ohluv - решението ти е правилно, не се притеснявай...Честито- вече си в семейството на Дайкин.
eeky - FTXS25G - Това е твоята машина -не се замисляй изобщо ,и за топло и за студено ще те слуша дълги години.Тиха,икономична и с резерв от мощност за зимата ...аз имам 2 броя вече - чуднесна машинка...
--------------------
- eeky -
Дай си разположението на помещенията и ще говориме пак...Но по принцип - да може. извинете за последователните постове- стана случайно.
От теб очаквам включване средата на януари - дано разсееш съмненията миПървоначално публикувано от roshav ohluv
![]()
това имам предвид! има ли смисъл 35, ще има ли ефект или да слагам 25 и да приключвам
http://img230.imageshack.us/i/59322500.jpg/
Ще има разлика в температурите на кухнята и хола ,при постоянно отворени врати - става .слагай FTXS35G. Има и друго решение, но незнам доколко се използва кухнята.... - В хола - FTXS25G , а в кухнята -FTXS20G или FTYN25
![]()
![]()
Преди малко ми монтираха Дайкина. Наистина модела е FTXS35G2V1B и няма никакво "Т". Когато стане студено ще дам повече инфо.
идеята ми е да се скършва въздуха, не да е 30 градуса! все пак се готви в кухнята а котлона ни е 3 kw!
някой знае ли с какъв климатик са сметките на "deian" и как подяволите ги засича така!??? надали е с молив и листче пред електромера!![]()
Off-topic:
Mitsubishi Heavy SRK25ZGX-S
Sanyo SAP-D28U
Вярваш или не - точно така ги засичамС отделни електромери са.
eeky , вземи си за хола FTXS25G , имам такъв , за същото помещение , и се справя идеално , като консумира 25-35 лв. на месец.И аз съм от Варна , и мога да кажа , че в този влажен климат тук не е замръзвал миналата зима.
За кухнята мислех да взема втори климатик , но се отказах , защото тя се ползва 1 час на ден - да сготви нешо жената. Затова взех духалка - сгрява бързо кухнята .
По принцип отоплението на по-вече от една стая с климатик е проблем , защото стената над вратата пречи за циркулирането на въздуха м/у помещенията, и не е ефективно.
Вземай FTXS25G + духалка . Успех.
и двете стаи са запад и лятото е ужас! то идеята ми е сега за зимата, но се замислих и за лятото! 35-цата ще разхлажда малко кухнята! не се готви на 40 градуса! а незнам защо си мисля че няма да харчи повече! 35-цата може и много може и мавко да топли! ама 25-цата може по-малко! незнам дали съм прав! вие кажете!
И двата ще харчат еднакво,защото са със сходни параметри откъм консумацията и КОП-а.За по-малкото на 25цата не разбрах...
Даикин ИМА изисквания за минимален тръбен път. Моля давайте информация само когато сте сигурни. Добре че ги накарах да го монтират с 1.60-1.70м тръбен път защото след това видях в инструкцията че минимума е 1.50м.Първоначално публикувано от vanko68
tmit - честита придобивка -зимата пиши как се справя климатика ,аз знам ,но има хора които все още се съмняват.А относно тръбният път -такова изискване не съм видял с очите си и ако можеш го снимай и го дай тук...Фирмата ни има 16г. опит с Дайкин и указанието на шефа е минимум 1.5 метра ,в повечето случаи е 2 метра...
tmit - имам оригиналните ръководства за монтаж на почти всички модели на Дайкин,включително и капризния Уруру Сарара.Единствено при мултитата има изискване за мин.дължина 3 м за стая.
Ще сме ти благодарни,ако ни кажеш или покажеш откъде си видял изискването от 1,5 м.