Страница 93 от 171 ПърваПърва ... 43839192939495103143 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,381 до 1,395 от общо 2555

Daikin - мнения за моделите на тази марка

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2009

Re:Daikin - мнения за моделите на тази марка

а един може би глупав въпрос ама ако е 35-цата имам ли шанс за стопляне и на коридор (4кв) и кухня (9кв) ?

2.  

3. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

roshav ohluv - решението ти е правилно, не се притеснявай...Честито- вече си в семейството на Дайкин.
    eeky - FTXS25G - Това е твоята машина -не се замисляй изобщо ,и за топло и за студено ще те слуша дълги години.Тиха,икономична и с резерв от мощност за зимата ...аз имам 2 броя вече - чуднесна машинка...
    --------------------
    - eeky -
    Дай си разположението на помещенията и ще говориме пак...Но по принцип - да може. извинете за последователните постове- стана случайно.

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от roshav ohluv
    От 2 дена имам FTX35GV, засега с тези температури не мога да го тествам като хората, но съм доволен от монтажа, работи тихо и стабилно. Дано и след година решението ми да взема този вместо FTYN35GX ми изглежда правилно
    От теб очаквам включване средата на януари - дано разсееш съмненията ми

5. Тук е от
    Sep 2009

това имам предвид! има ли смисъл 35, ще има ли ефект или да слагам 25 и да приключвам

http://img230.imageshack.us/i/59322500.jpg/

6. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Ще има разлика в температурите на кухнята и хола ,при постоянно отворени врати - става .слагай FTXS35G. Има и друго решение, но незнам доколко се използва кухнята.... - В хола - FTXS25G , а в кухнята -FTXS20G или FTYN25

7. Тук е от
    Aug 2009

Преди малко ми монтираха Дайкина. Наистина модела е FTXS35G2V1B и няма никакво "Т". Когато стане студено ще дам повече инфо.

8.  

9. Тук е от
    Sep 2009

идеята ми е да се скършва въздуха, не да е 30 градуса! все пак се готви в кухнята а котлона ни е 3 kw!

10. Тук е от
    Sep 2009

някой знае ли с какъв климатик са сметките на "deian" и как подяволите ги засича така!??? надали е с молив и листче пред електромера!

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Off-topic:
    Mitsubishi Heavy SRK25ZGX-S
    Sanyo SAP-D28U
    Вярваш или не - точно така ги засичам С отделни електромери са.

12. Member
    Тук е от
    Nov 2008

eeky , вземи си за хола FTXS25G , имам такъв , за същото помещение , и се справя идеално , като консумира 25-35 лв. на месец.И аз съм от Варна , и мога да кажа , че в този влажен климат тук не е замръзвал миналата зима.
    За кухнята мислех да взема втори климатик , но се отказах , защото тя се ползва 1 час на ден - да сготви нешо жената. Затова взех духалка - сгрява бързо кухнята .
    По принцип отоплението на по-вече от една стая с климатик е проблем , защото стената над вратата пречи за циркулирането на въздуха м/у помещенията, и не е ефективно.
    Вземай FTXS25G + духалка . Успех.

13. Тук е от
    Sep 2009

и двете стаи са запад и лятото е ужас! то идеята ми е сега за зимата, но се замислих и за лятото! 35-цата ще разхлажда малко кухнята! не се готви на 40 градуса! а незнам защо си мисля че няма да харчи повече! 35-цата може и много може и мавко да топли! ама 25-цата може по-малко! незнам дали съм прав! вие кажете!

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

И двата ще харчат еднакво,защото са със сходни параметри откъм консумацията и КОП-а.За по-малкото на 25цата не разбрах...

16. Тук е от
    Aug 2009

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    Дайкин няма изискване за минимална дължина на тръбния път в инструкцията за монтаж.Така че е излишно да разтягаме локумите за тази марка.При други може да не е така. При Тошибата или Кериъра имаше нещо такова,но не помня точно.
    Даикин ИМА изисквания за минимален тръбен път. Моля давайте информация само когато сте сигурни. Добре че ги накарах да го монтират с 1.60-1.70м тръбен път защото след това видях в инструкцията че минимума е 1.50м.

17. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

tmit - честита придобивка -зимата пиши как се справя климатика ,аз знам ,но има хора които все още се съмняват.А относно тръбният път -такова изискване не съм видял с очите си и ако можеш го снимай и го дай тук...Фирмата ни има 16г. опит с Дайкин и указанието на шефа е минимум 1.5 метра ,в повечето случаи е 2 метра...

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

tmit - имам оригиналните ръководства за монтаж на почти всички модели на Дайкин,включително и капризния Уруру Сарара.Единствено при мултитата има изискване за мин.дължина 3 м за стая.
    Ще сме ти благодарни,ако ни кажеш или покажеш откъде си видял изискването от 1,5 м.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Daikin - мнения за моделите на тази марка II част
    От badr във форум Климатици Daikin
    Отговори: 1781
    Последно: Вчера, 17:33
  2. Отговори: 3
    Последно: 12-10-13, 23:00
  3. OSAKA -НИКОГА- моят опит с тази марка
    От nach във форум Климатици Osaka
    Отговори: 38
    Последно: 17-08-11, 21:44
  4. Отговори: 64
    Последно: 20-07-09, 14:20
  5. Мнения за марка Bompani...
    От stsaki във форум Друга битова техника
    Отговори: 1
    Последно: 25-08-08, 13:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе