Страница 95 от 171 ПърваПърва ... 45859394959697105145 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,411 до 1,425 от общо 2555

Daikin - мнения за моделите на тази марка

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Re:Daikin - мнения за моделите на тази марка

Каар, ходи в бг-мама да си мериш п..ката. Там ще ти е най-голяма. Не ти ли омръзна да се драчиш бе, човек? Дай едно полезно или креативно мнение...

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2007

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    Каар, ходи в бг-мама да си мериш п..ката. Там ще ти е най-голяма. Не ти ли омръзна да се драчиш бе, човек? Дай едно полезно или креативно мнение...
    Kasap, мисля, че ти е рано още да излизаш от "бг-мама" и да идваш да лееш мозък тук! Стой си там!
    Мненията са ми обосновани и мои (нямам нужда да се крия зад чужди) и там е разликата ни с теб
    Признавам ти единствено способността, да пълниш навсякъде всичко с OFFTOPIC! ....както го и доказваш за пореден път с постчето си по-горе...

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

tmit - първо това НЕ Е САЙТА на Дайкин за Европа,а за АМЕРИКА. В твоите ръководстава става въпрос за футове,а при нас няма такива.Освен това изискването за мин дължина си го изсмукал за клими от клас 15,18 и 24,а при нас за Европа техните модели са си 25,35,50,60 и т.н. А едва ли си си купил климатик оттам и да го караш до тук !!!
    Може за Хамериката да си има подобно изискване,там още карат на фреон 22,но за нас,тук в БГ,сред всички Европейски модели просто няма такова животно. Днес слагах една Уруру Сарара 28 в Божурище и повярвай,заради теб съм прочел 3 пъти ОРИГИНАЛНАТА инструкция за монтаж от кашона. Е няма и това си е...

5. Тук е от
    Aug 2009

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    tmit - първо това НЕ Е САЙТА на Дайкин за Европа,а за АМЕРИКА. В твоите ръководстава става въпрос за футове,а при нас няма такива.Освен това изискването за мин дължина си го изсмукал за клими от клас 15,18 и 24,а при нас за Европа техните модели са си 25,35,50,60 и т.н. А едва ли си си купил климатик оттам и да го караш до тук !!!
    Може за Хамериката да си има подобно изискване,там още карат на фреон 22,но за нас,тук в БГ,сред всички Европейски модели просто няма такова животно. Днес слагах една Уруру Сарара 28 в Божурище и повярвай,заради теб съм прочел 3 пъти ОРИГИНАЛНАТА инструкция за монтаж от кашона. Е няма и това си е...
    Зьщо смяташ че твоята инструкция е оригинална а моята не. Аз също я вадя от кашона. Аз се включих в този форум защото неразбирам много от климатици и търся съвети.Пуснах снимка от моята инструкция и ти ми казваш че е фалшива.Пуснах и линк от дайкин - той пък бил от щатите ....... дрън дрън. ИМА ЛИ ИЗИСКВАНИЯ ЗА МИНИМАЛЕН ТРЪБЕН ПЪТ ИЛИ НЕ. Дали пък климатика ми не е фалшиф? Ако ми покажеш черно на бяло ще ти повярвам и ще се обърна към фирмата за обяснение. Ако неможиш ще черпиш една бира.

Фут е мерна единица в Великобритания и страните от Британската общност. Това че се използва и в САЩ не означава че е американска мерна единица.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Пич,свалил съм си всички сервизни на европейските модели.Прочел съм ги и ги знам.Е,може и да съм пропуснал нещо,но както днес ти казах- отново изчетох 3 пъти едно такова.Пусни ми снимка на лицето и гърба на твоята инструкция.Аз нямам такава на хартия,всичките са ми в електронен вариант.За кой модел става въпрос при теб ? И не ми казвай дрън-дрън,ами почети малко,ограмоти се,па тогава се изказвай:
    http://translate.google.bg/translate...3DiMC%26sa%3DG
    Toва е сайта,откъдето е и твоя линк.Прочети малко за Дайкин АС,дъщерната фирма на Дайкин Индъстриз.
    За разлика от теб аз това работя от 9 г и ако ти не разбираш от климатици,то аз разбирам.И доста като теб от форума ще го кажат.

7. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Прочитайки спора за задължителната минимална дължина на тръбният път при Daikin си спомних, че бях правил една табличка по друга тема и там бях проверил няколко модела климатици за това им изискване при монтаж. Погледнах сега на бързо в таблицата и видях че срещу модела Daikin FTXS25G съм записал изискуема минимална дължина на тръбният път 1,5 метра.

Това е пълното инженерно ръководство на моделите от серията на Daikin FTXS20_25_35_42_50G. На страници 54, 64 и 74 от ръководството горе в таблици може да се види и това изискване при монтаж, също да се прочете поради какви причини е въведено.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Интересно е,защо тогава в ръководството за монтаж,което си е в кашона,такова изискване няма.Или не чета,където трябва и не го виждам,или съм кьорав,или нещо се разминава.Утре имам монтаж на Уруру 42ка,в петък на подова 25ца,в събота на две FTX 35. И на трите модела ще взема монтажните ръководства от клиентите и ще ги разчоплим тук заедно страница по страница.

10. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Наистина в инструкциите и по монтаж сложени в кашона заедно с климатика, които остават в клиента не е посочено да има минимална дължина на тръбния път. Докато в пълните документации предназначени за сервизните центрове си е посочено съвсем конкретно, кое как е и трябва да е.

Изглежда посочването на тази информация зависи и от клиентите на съответния пазар в случая Европа. Има два варианта защо това е така – или изискванията към производителите и защитата правата на клиента в Европейската общност са ниски или конкретно в случая производителя умишлено укрива тази информация, защото спецификата на пазара и клиентите е такава, че клиентите са по взискателни и следят всичко да е според написаните от производителя изисквания. По този начин се намалят оплакванията и евентуално други последици към монтажните фирми и производителя за монтажи извършени не според правилата.

11. Тук е от
    Aug 2009

Ето това е всичко което беше в кашона.
    http://media.snimka.bg/4371/014998058-big.jpg
    http://media.snimka.bg/4371/014998083-big.jpg
    http://media.snimka.bg/4371/014998112-big.jpg
    http://media.snimka.bg/4371/014998137-big.jpg
    http://media.snimka.bg/4371/014998175-big.jpg
    За сетен път казвам че не съм специалист по климатиците просто казвам (показвам) какво пише в моето ръководство.

12. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Здравейте,сега съм решил да закупя още един Дейкин FTXS20G за едната спалня.Параметри-външна излолация с 5см стиропор,вътрешна с гипскартон и вата,4-камерна ПВЦ дограма,изложение-север.Да го взимам ли или????

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Спалня, спалня... колко да е спалня? Ако не ме разбра - квадратура, кубатура?? Имай предвид, че 25-цата е с двуредов топлообменник, а 20-цата с едноредов. Само това, иначе е ОК.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Sep 2009

До колегата tmit,Прав си колега,има минимална дължина на тръбите-1.5метра.Поне съм живял 13 години в Италия чета,пиша и говоря перфектно.Така че прочетох че има минимална дължина на тръбния път за да няма вибрации и шум от външното тяло.

16. Member
    Тук е от
    Sep 2009

А това че е с двуредов топлообменник какво ще рече колега???

17. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

sladi4kia - взимаи FTXS25G .

Знам че има мин. дължина на тръбите ...логично е просто..все тая дали го пише или не...благодаря на всички които откриха текста .

18. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Този път ще ви послушам и ще взема FTXS25G.Въпреки,че от ММC ми казаха че и 20-ката ми е достатъчен.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Daikin - мнения за моделите на тази марка II част
    От badr във форум Климатици Daikin
    Отговори: 1740
    Последно: 02-01-25, 17:39
  2. Отговори: 3
    Последно: 12-10-13, 23:00
  3. OSAKA -НИКОГА- моят опит с тази марка
    От nach във форум Климатици Osaka
    Отговори: 38
    Последно: 17-08-11, 21:44
  4. Отговори: 64
    Последно: 20-07-09, 14:20
  5. Мнения за марка Bompani...
    От stsaki във форум Друга битова техника
    Отговори: 1
    Последно: 25-08-08, 13:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе