Страница 91 от 171 ПърваПърва ... 41818990919293101141 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,351 до 1,365 от общо 2555

Daikin - мнения за моделите на тази марка

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Re:Daikin - мнения за моделите на тази марка

Производителите дават препоръчителната дължина на тръбния път в документацията си. При по-малъка дължина на трасето, могат да се получат неприятни вибрации и шумове. Относно количеството на фреона, с който е заредена машината - то е разчетено именно за "стандартен монтаж". Някой от специалистите може да коментира, дали скъсения тръбен път оказва влияние върху работата на машината.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

При този модел има "само" 5-6 заглушителя на фреоновата линия и изобщо не го бърка дали е с 1 м или с 5м тръби.При други климатици при къс път понякога се чува движението на фреона,но тук е изключено това.
    А за различното количество фреон - затова си има ресивър,разчетен е до максимума метри според производителя.Над тях вече се допълва с опр.гр. за всеки метър над нормалните.

4. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

При къс тръбен път има по голяма вероятност да се предава шум и вибрации,също така е възможно запушване на вътрешното тяло с масло,знам че е масова практика да се намалява до минимум тръбният път но според мен това скъсява живота на машината...Моля колегите за други мнения по въпроса...

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Дайкин няма изискване за минимална дължина на тръбния път в инструкцията за монтаж.Така че е излишно да разтягаме локумите за тази марка.При други може да не е така. При Тошибата или Кериъра имаше нещо такова,но не помня точно.

6. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от tmit
    Поръчах си FTXS35GT и сега чакам да пи го монтират. Проблем ли ще е прекалено къс тръбен път 1-1,5м.
    Няма никакъв проблем.Всичко друго е измислица,само Дайсейкая на Тошиба има изискване за МИНИМАЛЕН тръбен път.

7. Member
    Тук е от
    Feb 2009

При фирма като Дайкин, където на монтажните инструкции всичко е написано като за малоумници, и пише всяко болтче как се завива, ако не пише за минимален тръбен път, значи няма такова изискване.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Днес ми монтираха FTXS25G2V1В-това пише на сервизните книжки за климатика, въпреки че в магазина е даден като FTXS25GТ.Не мога да дам професионално мнение, но благодарение на пишещите тук гледах внимателно какво правят монтажниците.В интерес на истината работеха бързо, но все пак приключиха за около два часа.За качеството на монтажа имам някои претенции при пробиването на дупките, но другите основни неща според мен извършиха добре.За работата на самия климатик е рано още да пиша, но при пробата ми направи много добро впечатление-много тихи тела, бързо влизане в режим, всичко се командва от дистанционното.Единствено от дистанционното не съм очарован.Можеше да е по-елегантно и по-лесно за боравене с него, но трябва да има и някакви кусури.
    Още един път благодаря на всички пишещи във форума и особено на админите.

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Всички китайски "дървета" имат доста елегантни дистанционни.Слава богу,това изобщо не е критерия,по който бих си избрал климатик или бих препоръчал на мой клиент.Климатика се избира да ми върши работата,за която го вземам,а не да го гледам лъскавото безполезно дистанционно,докато китаеца е замръзнал и се тюхкам кога ли ще дойдат "майсторите" да го размразят...

11. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Разбира се.Просто исках да намеря някакъв недостатък.

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Е точно на този модел на Дайкин още не се е намерил такъв.Това е може би идеалния баланс между цена-качество-възможности-надеждност в климатиците за Европа.

13. Member
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от ssamm22
    Разбира се.Просто исках да намеря някакъв недостатък.
    И аз съм собственик на същия климатик и съм сигурен че ще останеш много доволен от него.Само не съм съгласен за дистанционното.На мен ми се струва не лошо като дизайн а и лесно се борави с него.Седмичния таймер малко повече време ми трябваше да се науча да го нагласям, но сега вече мога и с затворени очи

14.  

15. Тук е от
    Sep 2009

Здравейте,
    Искам да ви попитам за съвет относно какъв климатик да си взема.Спрял съм се върху марката Daikin, но нямам идея какъв модел точно е подходящ за хола ми.Размерите са ~35кв.м.Също така ме интересува и къде от Пловдив може да се поръчат вносни климатици Daikin,японски или белгийски е по-добре, и също така с качествен монтаж?Благодаря предварително.

16. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Daikin FTXS35G за теб колега,но все пак дай повече инфо за стаята.Изложение,дограма,изолация и т.н.

17. Тук е от
    Sep 2009

Цитат Първоначално публикувано от sladi4kia
    Daikin FTXS35G за теб колега,но все пак дай повече инфо за стаята.Изложение,дограма,изолация и т.н.
    Южно,PVC,ИМА(ама каква нз...),2.50 е висока стаята.

18. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

FireClown колко квадрата са ти прозорците? най-малко според мен FTXS42 -5.4кв(2300лв), но според мен ти трябват в най-лошия случай 6кв за отопление.Аз бих сложил FTXS50 6.3kw(около 2600лв) или FTYN 60F -7кв на отопление(1700-1900лева). Може да помислиш и за general 14 NOKRIA 6kw(около 2500-2600лева).

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Daikin - мнения за моделите на тази марка II част
    От badr във форум Климатици Daikin
    Отговори: 1740
    Последно: 02-01-25, 17:39
  2. Отговори: 3
    Последно: 12-10-13, 23:00
  3. OSAKA -НИКОГА- моят опит с тази марка
    От nach във форум Климатици Osaka
    Отговори: 38
    Последно: 17-08-11, 21:44
  4. Отговори: 64
    Последно: 20-07-09, 14:20
  5. Мнения за марка Bompani...
    От stsaki във форум Друга битова техника
    Отговори: 1
    Последно: 25-08-08, 13:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе