o.k.,a клапите са ми само в една посока!
o.k.,a клапите са ми само в една посока!
Миналата зима се наложи да слагам климатик в офиса който е 70кв около 200кубика - и понеже повече от 1000лв не ми се даваха взех OSAKA CH-18-CN http://www.kkelectronics.com/product...ct_id=09034456
Разбирасе фирмата която доиде да монтира отказа и се наложи с триста къндърми да го монтират без да ми дават гаранция на моя отговорност.
По сметки излизат около 32вата на кубик но както многократно беше коментирано за по голями обеми е възможно да са по малко ватовете. Но за целта е важна хубавата изолация защото помещението изцяло е с гипскартон и вата отдолу а дограмата е пвц. В момента секретарката редовно го бичи на 24градуса защото е зиморничава и вътре се недиша. В офиса освен климатика работи компютър и осветление и до момент не съм плащал сметка повече от 60лв.
Според мен с двете 60ки няма да е проблем да поддържаш 15гр. дори и при по ниски температури от нулата. И е напълно безмислено да взимаш инвертор.
Силно се надявам да си прав!![]()
Преди гогини монтирах Хитачи 9ка в хол около 50 м2(120 м3).Само че собственика беше изолирал всички вйншни и вътр.стени с по 5 см изол.,а на тавана-гипсокартон+10 см вата,на пода 5 см фибран.Като пръднах по време на монтажа и дигнах температурата с 3-4 гр.Ходил съм да го гледам,като беше станало -20( в Русе преди няколко год),бачкаше си нормално.Бахти изолацията.
Колкото повече,толкова повече.Изолацията никога не е в повече.На пасивните къщи им дават по 30-40 см изолации
Отново искам да попитам за разход на електроенергия!Понеже не го изключвам 24 часа,трябва да умножа часовете работа по 2,04KW?Това прави грубо 50kW. за денонощие или по 0,17ст. kW=8,50лв. на денонощие?Така ли е?
lubaka2, Сметката ти е напълно правилна. Климатика ти не спира да работи, дори и да ти се стори, че спира то това е, защото е преминал на разкрежаване, но компресора пак си работи само вентилаторите са спрели.
Консумирани от климатика 49 kW на денонощие по 30 дена = 1 470 kW натрупани за 1 месец. През денонощието 1/3 от консумираната електроенергия се заплаща по нощна тарифа. Или имаме 1 470 делено на 3 = 490 kW по нощна тарифа и 980 kW по дневна тарифа.
Използвайки този калкулатор за изчисляване на консумираната електроенергия получаваме месечна сметка само за този 1 климатик от 230,75 лв.
о.к.Благодаря за бързия отговор!
http://www.inspect-ny.com/aircond/aircond19.htm тук има интересни неща!
Здравейте!Имам следния въпрос:
Вкъщи имам електронен електомер и знам как отчита,но служебния е аналогов и въобще не мога да се оправя с цифрите?
Искам да разбера колко киловата консумация имам при показания на електромера:
0266746 след това измерено 0267262?Благодаря!
Ти действието изваждане не си ли го учил в училище-2-ри клас
НЕ СЕ ПОДИГРАВАЙ,А КАЖИ?
ами той ти каза ,изваждане ,от второто вадиш първото ,щото ако направиш обратното енергото ще имат да ти плащат а не ти на тях![]()
ДОБРЕ БЪЗИКАЙТЕ СЕ С МЕН!![]()
Какво сложно има да извадиш една цифра от друга?!?Първоначално публикувано от lubaka2
Ново показание - 0267262кВ
Старо показание - 0266746кВ
Изразходени - 516 кВ
Ама това било много сложна сметка бре!