Страница 8 от 20 ПърваПърва ... 67891018 ... ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 290

Размисли и страсти с hP_Pavilion

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Re: Размисли и страсти с hP_Pavilion

Абе надценките са си реални, според мен, но такава е играта - моя Кериър директно от вносителя излезе 945 лв (без ДДС), проверете си сами колко е иначе!

Интересното е, че аз си бях приготвил 1500 лв за инвертор и като ми казаха тази оферта (то повече подарък за рожденния ми ден от мой съученик излезе) - не устоях!

Но реално той си пое ДДС, той направи безплатен монтаж и се лиши от надценката си - т.е. той е вложил реално поне 400-500 лв от него на практика (вкл. пропусната печалба или натоварване да ми начислява амортизации и да го води на негово име, за да освободи ДДС)!

Така че, когато някой е успял да вземе нещо по-тънко - честито - за нас си има каталожна цена и обикаляне по магазините! Такъв е животът!

И аз исках Дайкин за 1500 лв - ама нямаше как в момента (после се появи, ама вече беше монтиран моя, а и да доплатя 550 лв ми се досвидя, пък и демонтаж, да търся на кой да продам Кериъра, сложно ставаше). 1500 лв FTYN50 май беше офертата (пак без ДДС, надценка и монтаж, пак същият човек - а той не пропусна, сложи си си го у тях - като си пием ракията - ни топли).

Не помня модела на Дайкина - беше 18-ка, инвертор!

2.  

3. Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от enkov
    Абе надценките са си реални, според мен, но такава е играта - моя Кериър директно от вносителя излезе 945 лв (без ДДС), проверете си сами колко е иначе!

Интересното е, че аз си бях приготвил 1500 лв за инвертор и като ми казаха тази оферта (то повече подарък за рожденния ми ден от мой съученик излезе) - не устоях!

Но реално той си пое ДДС, той направи безплатен монтаж и се лиши от надценката си - т.е. той е вложил реално поне 400-500 лв от него на практика (вкл. пропусната печалба или натоварване да ми начислява амортизации и да го води на негово име, за да освободи ДДС)!
    Прав си .
    И парите от ДДс-то даже няма да ги вземе в брой ами счетоводителя трябва да съумее да го използва в съответния месец. Щото като ти връщагт ДДс - в брой може и без фирма да останеш после - такава ревизия ти правят че ... нямам думи.
    Аз нямам нищо против надценките всеки си знае бизнеса но побеснявам някой като не си свърши работата пък иначе много знае и ръмжи. Да не говорим че има елемнти които даже и не вакумират !!!

4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

hP_Pavilion ,защо не пуснеш фактурата,която са ти дали за климатика.Само така можеш да докажеш,че има такива цени.

5. Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от jori
    hP_Pavilion ,защо не пуснеш фактурата,която са ти дали за климатика.Само така можеш да докажеш,че има такива цени.
    нали ти казах че на тебе ще ти дам инфо като мине далаверата - нали от фактурата ще видиш доставчика )

а ти що не си признаеш че работиш с огромни надценки ???

и няма какво да доказвам !

и май доста те мързи

аз ако бях въртя три телефона и досега щеше да имаш цените от къде да си заредиш по евтинко че да изкараш до зимата с некой лев у джоба

6. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Това може да е само Атаро...те често правят промоции...

7. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Покажи фактурата без доставчика.

8.  

9. Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от jori
    Покажи фактурата без доставчика.
    ама много си мързелив
    ето колегата ти дава пример

що не звъннеш да питаш ?
    може и да уцелиш 3 фирми са все пак

10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Аз може да съм мързелив,но ти си измамник.Зная много добре цените на всички вносители и няма такива цени.

11. jdg
    jdg е офлайн

Тук е от
    Dec 2004

Да-а-а! Така и не стана ясно защо ръмжи компресора на определени обороти. Явно не е заради това, че е чешко производство(японските като ги правят в Китай, лоши ли си?), оказа се, че има и белгийски такива. Дали само причината е в по-калпав монтаж? Не вярвам, че някои и друг милиметър в нивелацията ще се окаже толкова важен. Все пак какво мислят хората, които се занимават с продажбата и монтажа на климатици Дайкин?

12. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

тия машини се продават с огромна надценка тя преди няколко години беше още по голяма за тия които си спомнят цените на Дайкин тогава ,но ще си дойдат на нивото на качеството на машината ,вече има отстъпки от по 400-1000 лв за различни модели не е измама

13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

отстъпки от по 400-1000
    Приказвате глупости.Вярно е че преди 1-2 години цените на дайкините бяха много високи,но тогава ММС бяха практически монополисти,Атаро не ги вълнуваше този пазар,те си гледаха големите обекти,а Тери препоръчваха фуджицуто като отидеш за Дайкин.Отделно,че цените паднаха и заради чешкото производство.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от jdg
    Да-а-а! Така и не стана ясно защо ръмжи компресора на определени обороти. Явно не е заради това, че е чешко производство(японските като ги правят в Китай, лоши ли си?), оказа се, че има и белгийски такива. Дали само причината е в по-калпав монтаж? Не вярвам, че някои и друг милиметър в нивелацията ще се окаже толкова важен. Все пак какво мислят хората, които се занимават с продажбата и монтажа на климатици Дайкин?
    Ами като сме се се минали, ще го преживеем и ще мислим за какво си даваме парите следващия път. Не че при късмет няма да попаднеш и на добър 220 волтов Дайкин, но това се отнася и за другите модели на 220 волта. И аз не вярвам да е от монтажа. Не че той няма значение. Но причината за ръмженето е в самия климатик, монтажът, дори да е най-перфектният в света, не може да премахне причината.
    За японките, макар и да са произведени в Китай, те са за Япония, тоест с най-високи изисквания за качество. Боклуци само в България е възможно да дойдат, в Япония хората нямат нагласата да допускат на пазара си такива неща. Така че да се радваме, че имаме и възможността да се почувстваме като японци при по-разумен избор.

п.п. Преди доста време един човек, много навътре в климатичната проблематика (няма да му казвам името, за да не му правя реклама), ми каза, че при въпросните модели на Дайкин на 220 волта са произведени и пуснати в продажба значителен брой дефектни компресори. Така че някои от нас са ударили джакпота.

16. jdg
    jdg е офлайн

Тук е от
    Dec 2004

Цитат Първоначално публикувано от saissais
    Преди доста време един човек, много навътре в климатичната проблематика (няма да му казвам името, за да не му правя реклама), ми каза, че при въпросните модели на Дайкин на 220 волта са произведени и пуснати в продажба значителен брой дефектни компресори. Така че някои от нас са ударили джакпота.
    Да им имам японския контрол на качеството! Ами да вземат да си ги изтеглят от пазара, както правят реномираните производители.
    Пък и не мисля, че европейският пазар е по-малко претенциозен от японския.
    Далеч съм от мисълта, че в Чехия и Белгия отделят дефектните компресори за Източния пазар, все пак в България Daikin от много хора се смята за Мерцедес-а на климатиците.
    И в тази връзка ми е интерсно коя марка климатици са най-продавани в Европа, осбено в южните страни, където ги ползват и за отпление?
    В много рускоговорящи сайтове Dаikin е на челна позиция.

17. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Специално за хората като SSILENT, които не вярват в силата на резонанса.
    Пример за механичен резонанс е люлката. Ако се опитваш да поддържаш честота /или трептение/близка до резонансната честота на люлката, то тя ще се издига все по-високо и ще увеличава амплитудата си. Явлението с люлката може да се опише с една малка формулка, но няма да изпадам в подробности. Ако мост бъде въведен в резонанс с външно тяло и това тяло има достатъчен потенциал да отдава ппродължително време енергия то мостът може да падне, независимо колко е голям, здрав, красив и пр. Само трябва да завибрира с честота равна или близка с тази другото вибриращо тяло. Сега. Ако за едно детенце с тегло 30 кг е лесно да прикляка и да тласка люлката чак до преобръщането и, то за една мравка би било доста трудно. Дори и тя да налучка честотата на вибрацията, енергията и ще бъде твърде малка за да катурне люлката. Просто силиците и ще се погубват дори само от съпротивлението на въздуха. И все пак теоритично мравката има шансове. Един взвод бойци ако минат през дунав мост с марш няма да го помръднат. Но ако по моста минава огромна колона, която вибрира и отдава огромна енергия достатъчно продължително време, ако собствената честота на моста се доближи то дази на колоната, то мостът ще се заклати, постепенно амплитудата му ще се увеличи и ще падне. Същото може да направи и Хаер с къща на теория. Последният вариан е малко вероятен по редица причини, но най- вече заради това, че собствените честоти на големите конструкции са твърде различни с тези на климатиците, за щастие. Климатикът също така е като мравката. Освен това в сградите има прекалено много различни материали, по плътност, еластичност, структура, състав, свойства. От това следва, че външни вибрации много трудно биха могли да съвпаднат до тези на сградите. Външните вибрации, достигнали до сграда, започват да се разсейват в разнородните материали и кухини, служещи като буфери, изпадат в дисонанс и затихват. Пак за щастие.
    Има случаи на мостове и сгради паднали в следствие на резонансно трептене. През 1905 година рухва Египетския мост в Санкт Петербург, през 1940 моста Такома Нероу в САЩ и др.

Извинявам се на тези , които не ги интересува, но не обичам да ме засягат на тема физика.

18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

SSILENT,за да си сигурен че е от машината ги извикай от Тери да си оправят монтажите.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 20 ПърваПърва ... 67891018 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Размисли и страсти
    От nmdimitrov във форум Хладилна техника
    Отговори: 1
    Последно: 05-01-15, 00:09
  2. Размисли за субтитри и звук
    От abv във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 9
    Последно: 08-05-12, 17:54
  3. Наблюдение и размисли относно хладилници
    От compressor във форум Бяла техника
    Отговори: 3
    Последно: 29-01-07, 16:20
  4. Малко страсти - о/с Р4@5.2 vs. FX55 :)
    От FearMe във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 11
    Последно: 07-08-06, 11:29
  5. Бай Стамат или малко размисли...
    От DarkRose във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 16
    Последно: 02-12-05, 23:58

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе