Страница 2 от 5 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 68

Daikin FTXS25D - мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Re:Daikin FTXS25D - мнения

@cameo - Аааа не пукащ климатик не, ще се ползва в спалня, писна ми от пукащия конвектор ADAX за 340лв искам не-пукащ климатик , съгласен съм на по-висока цена само да не пука.

@vclima - Погледнах в сайта на даикин, също така и в сайтовете на атаро и ммц - интересно защо там не са чували за ATXS ?

Проверих в няколко фирми и се оказа, че никъде няма FTXS25D. Май ще се насоча към FTXS25G.

2.  

3. Junior Member Аватара на cameo
    Тук е от
    Mar 2007
    Живее в
    Русе

biro , в спалня не се поставя климатик. Дори най-безшумен, ще те дразни движението на въздуха.

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Ехее, целият форум спи на климатици. Зависи какъв е, някои не се усещат, че работят.

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Няма да ме дразни в хола имам климатика от подписа и си спим перфектно на дивана при изключена долна клапа (не знм защо но на този модел като се изключи при достигане на температурата затварянето на клапата е страшно шумно - има едно дунапреноподобно уплътнение в което се трие).

За сравнение, адакса в спалнята се пуска 30-60мин преди лягане и сутрин се спира и харчи по 10кв.ч. на нощ, а климатика в хола харчи по 17-20кв.ч. на седмица при нон-стоп работа денем 24гр. нощем 22гр. така че ще трябва климатик и за спалнята. Ако имаше място за подов нямаше да се замислям.

6. Junior Member Аватара на cameo
    Тук е от
    Mar 2007
    Живее в
    Русе

"Ако имаше място за подов нямаше да се замислям." Така вече съм съгласен!!!

7. Banned
    Тук е от
    Jun 2009

дайкина atxs почти не пука, но му е шумничко вентилаторчето дори и на най - ниската степен, казвам го като ползвател на такъв климатик, ако иска безшумен да си вземе мицубиши електрик, няма място за сравнение с дайкин - с риск да ме атакуват феновете

8.  

9. Junior Member Аватара на cameo
    Тук е от
    Mar 2007
    Живее в
    Русе

m_dikov, идеята е да се получи максимален комфорт в помещението. Подовите климатици са предпочитани от хора, които търсят най-доброто и имат по висок бюджет.

10. Banned
    Тук е от
    Jun 2009

съгласен съм, но трябва да имаш и място, където да го поставиш. при стая 12кв. едва ли варианта подов климатик е възможен

11. Member
    Тук е от
    Feb 2009

@vclima - Погледнах в сайта на даикин, също така и в сайтовете на атаро и ммц - интересно защо там не са чували за ATXS ?
    Не си мислиш, че някой ги сглобява във Б-я и им слага лепенки Дайкин?
    Винаги, когато има централна промоция на Дайкин, имам предвид от централата, ане на някой от вносителите, Дайкин слага една буква А преди модела или заменя първата буква с А.
    и Атаро и ММЦ го продаваха модела, но ги мързи да си променят сайта, вече и двете фирми го нямат, който взел, взел.
    между другото вече има по-високи цени на всички модели Дайкин от днешна дата, така, че честито на печелившите.

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

След 2 срещи с фирми предлагащи климатици се насочих към мицубиши GE25VA, като ниво на шум на вътрешното тяло са най-тихи и коп-а е малко по-висок от на дайкина. Съответно 150лв по-скъп но си заслъжава. Жалко за увеличението на цените при дайкина, трябва да купувам и за кухнята, но ще изчакам няколко месеца.

13. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от m_dikov
    дайкина atxs почти не пука, но му е шумничко вентилаторчето дори и на най - ниската степен, казвам го като ползвател на такъв климатик, ако иска безшумен да си вземе мицубиши електрик, няма място за сравнение с дайкин - с риск да ме атакуват феновете
    С риск да ме атакуват феновете на мицубиши електрик , ще споделя , че Дайкина ми е доста безшумен ,и си спя безпроблемно с него.
    П.П. Има ли ушен лекар във форума ?

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Значи ще спиш на мицубиши още по-добре според данните мицубишито е по-тихо, на най ниска степен на вентилатора прозивежда забележително нищожните 19децибела.

Аз се чудя нещо друго - защо почти навсякъде, за да признаят гаранцията искат всяка година да се прави профилактика срещу заплащане? И до колкото са ми споделяли потребители на тази услуга профилактиката се състои в посещение на адреса, написване на касов ордер за сумата и заминаване без абсолютно никакво наглеждане на климатика

16. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от zaqza
    С риск да ме атакуват феновете на мицубиши електрик , ще споделя , че Дайкина ми е доста безшумен ,и си спя безпроблемно с него.
    П.П. Има ли ушен лекар във форума ?
    Шумът, освен децибели има и честота. И с по-ниско ниво, може да е доста нервещ. Освен това, свикваш със собствения климатик. И като отидеш в комшиите, техния може да те дразни, макар и по-тих... С една дума - от Санчо по-убаво нема!

П.П. Уролог устройва ли те?

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Биро,на новия Панасоник Етерея също дават 19 дБ,а на Дайкин FTXS-G дават 22.Само че в един клиент сложих и двата модела,като се тръшках пред клиента,но по-шумния Дайкин го метнах в спалнята. Е,самия клиент после пита що бил по-тих,а по книга не е така??? Казах му,че явно при Панасоника са мерили шума от другата стая,какво да му кажа друго. Идеята ми е,да не се улавяш сляпо на цифрите,реалното понякога е различно...

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Е те панасоник не бяха ли телевизори , иначе тука собственици на AFXS казват че е леко шумен, а тези с мицубишите твърдят че са по-тихи. Имам наблюдение над едно мицубиши и наистина е доста тихо, те и турбините им са с малко голям диаметър.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 5 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 2
    Последно: 14-08-10, 17:53
  2. DAIKIN FTXS25D или Fujitsu General ASHA09LGC
    От Ventsip във форум Климатици Daikin
    Отговори: 14
    Последно: 01-02-10, 23:11
  3. 2x(FTXS25D+2MXS50F) или 2x(FTXS25D+ARXS25F) - кое от тях?
    От barabata във форум Климатици Daikin
    Отговори: 18
    Последно: 20-01-10, 23:19
  4. Daikin FTXS25D - да или не ?
    От imrahil във форум Климатици Daikin
    Отговори: 24
    Последно: 14-08-08, 15:31
  5. ME MSZ-SV257T, Daikin FTXS25D, Toshiba RAS-2217D или Sanyo SAP-SK22T
    От curizo във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 21
    Последно: 07-02-08, 19:20

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе