Ще чакаме да каже някой, който знае. Крият я някъде около компресора и двата вентила.
А, каква е идеята, за какво служи?
мен ми хареса покривчето - трябва да обзаведа моите.
сервизното като изтече от някъде ще се разбере какво има вътре.
Каква е идеята от това покривче и как се прави?
Някой ползва ли "econo" бутона и има ли идея от него за допълнително спестяване на ел. енергия?
Мерси
За "покривчето"-малко винкел и от пункт за скрап, страница от стара ел.печка "Мечта"- не ръждясва, много добро покритие, няма нищо общо със съвременните
За второто- не съм чак толкова любопитен...бих предпочел да стоя в неведение поне още едни 10-тина години...
- - - - - - - - - -
Служи да пази от падащ топящ се сняг от последния етаж, друг климатик от горе, бутната саксия заедно с котката...
Ето една бърза схема
DSC_0021[1].jpg
май не е :
image_name2.jpg
да си €%%$№ принтера http://www.e2e.si/wp-content/uploads...9_DATABOOK.pdf
има и звукови нива на вътрешното - явно при тихия режим се намаля и вътре перката.
- - - - - - - - - -
дабъл пост но има причина : има и нова EMURA освен новата SARARA !
http://www.archinfo.it/whitepaper_li...ikin_Emura.pdf
кихнали са за дизайн но от към харектеристики ... следват политиката на фирмата.
кинти : почват от 3000 нагоре ориентировъчно.
FTXS-ите са с нови външни тела RXS-L със swing компресори.
гледайте и плачете : малко препоръчителни цени : http://www.idaikin.es/catalogos/avan...ARIFA_2014.pdf
50гв 1800 евро моя ще го сложа в рамка!!!
Този пост е редактиран от estqwerty; 30-11-13 в 21:07.
Ако, някой все още го интересува, да споделя впечатления след една седмица експлоатация. Дайкинчето, макар и от нисък клас, топли!Все още, не знам колко ще ми струва това като разход на електроенергия, но определено тези 100 кубика ( някой сметна, че са толкова) не са му проблем. В момента в Пазарджик е -3, тихо и сухо.Климатикът поддържа 23 гр. при зададени толкова и включен режим "quiet" , не се изключва, няма дефрости.Между 08 и 17 часа, когато в къщи няма никой, както и през нощта, климатикът стои на 18 гр.С. Евтината пластмаса явно има значение. При определен режим, пластмасата на вътрешното тяло, за около 3-4 минути, изпада в нещо като резонанс.Нищо дразнещо, просто се променя звукът. При допир с ръка спира.Проблемът със силния вентилатор на ниската степен, частично е решен, като клапата е забита максимално надолу.Познайте, къде стои дакела!? Ами, това е!Като цяло, машината до момента, оправдава очакванията ми.
Колега термометърът не ти е верен.СиноптикБг също- за Пазарджик мерят и дават данните на станцията в Ивайло, а там тя е в един треволясал голям двор насред полето.В града е по -топло в момента +2 градуса е по моята станция.
Истината ще я разбереш от неделя нататък по прогноза на Синоптик-а, стига да познаят: prognoza.jpg
само да ти кажа,че намалянето на градусите не води до почти никаква икономия,защото после климата наваксва,а така също променяш и темперирането на стените.
В това си твърдение не си прав, защото средната температура на помещенията пада. Колкото по-големи са топлинните загуби, толкова по-голяма е икономията, която се реализира. Чиста физика. Това е и смисъла на таймерите на климатизаторите. Съвсем друг е въпроса, дали човек може да си позволи такава икономия. Първо, този номер не става с неправилно подбрани климатизатори и второ, ако помещенията се обитават 24 часа в денонощието, е безсмислена.
dodo,след много експерименти с намаляне,с умни очи и т.н. съм стигнал до този извод.ако става въпрос за 5 лв.-мерси.