За колко купи навремето FTX50 -ката? 1500?
Айде сега си помисли навремето при Нокрията дето бше 1000 отгоре щеше ли да я предпочетеш?
За колко купи навремето FTX50 -ката? 1500?
Айде сега си помисли навремето при Нокрията дето бше 1000 отгоре щеше ли да я предпочетеш?
хайде хайде до -10 не прави
иначе да 1500 с монтажа и 6м път и почти бяхме свикнали да живеем заедно други времена бяха.
Преди 3-4 години отстъпката за Дайкин беше доста по-гляма и съответно прибраните пари от дилърите бяха доста по-добри от сега, в сравнение с вносители на други марки към момента. От това всеки средно интелигентен човек сам може да си направи изводите защо до вчера Дайкин бяха супер, а вече не е за сметка на други марки, които са на "далавера" за част от така наречените загрижени съфорумци бързащи да дават компетентни коментари на нуждаещите се хора!
фриго говориш пълни глупости.аз бях най-заклетия защитник на дайкин,но един КАСАП ме подлъга и сега ми е топло за малко пари.както бях казал-дайкин е страхотна машина,НО ПРАВЕНА ОТВЪД КУРИЛСКИТЕ ОСТРОВИ.
Това са пълни глупости. Преди същите години моделите на Daikin бяха в пъти по-евтини и за това бяха добри предложения като възможности и цена. Сложили сме значителен брой 50-ки. За няколко години, цените скочиха значително. От там и търсенето замръзна. Не са ми търсили Daikin поне от година. Съжалявам, но FTX50GV за 1500 лв. не е същото като за 2100. За едната цена е супер предложение, за втората е лудост! Та не дилърите са алчни, май са други хора?
Този пост е редактиран от Mega; 30-12-13 в 22:25.
Колега, не обичам да споря на щом се налага нека конкретизираме "глупостите" които съм казал според теб!
Факт, че отстъпката за дилъри, която достигаше до 25% в комбинация с ниската цена (целяща разбиване на пазара) дойде доста добре на много фирмички, които заработиха добри пари, и хвалейки Дайкин "под път и над път" сега се скъсват да плюват, понеже вече няма далавера. Как тогава тези недостатъци на моделите тогава не съществуваха?
Недостатъците ги изтъкват потребителите, не търговците. Търговците продават каквото се търси. Нормална пазарна икономика. Няма как клиентите да се бият за Daikin пък аз да продавам най-много Toshiba (примерно)?
Моделите на Daikin са с 15 - 20% по-ниска цена от тези на Mitshubishi и General-Fujitsu, които са в същите класове климатици.
Този пост е редактиран от Aleksandars; 02-02-14 в 20:55.
Май гледате ценовите листи като дяволя евангелието. Такъв абсурд били по ниски цените им как ли пък не да погледнем например FTXS35S и ASHG12LMC който са в един клас относно мощности и консумация като видим цената на първия е със 500лв по скъп.
А да хубаво си пускаш лека реклама ама поне си платете за свестен сайт
Този пост е редактиран от justify; 02-02-14 в 22:39. Причина: поправка на граматични грешки.
Спокойно във Варна постоянно се появяват нови фирми за известно време и после изчезват
Наистина през последните две години цените на дайкин все вдигнаха, но не много. Mitsubishi, Toshiba държат едни и същи цени но все пак са малко скъпи от Daikin. При Daikin обаче проблем съм виждал, но при Mitsubishi 99% от подадените сигнали за проблем се оказват фалшиви.
Здравейте колеги, сега се зачетох в темата, и като ползвател от 4 зими на Дайкин, реших да взема отношение по темата, относно дали може 50FTXN да топли помещение около 45 квадрата. Единият от климите ми е FTXS42G и е сложен в помещение 28 квадрата + (срещу климатика, с врата 1,50 м.) кухня 12 квадрата т.е. общо 40 квадрата. Къща новоремонтирана (тогава) с външна изолация (5см.), енерджи стъклопакет и изолация (5см.) на тавана отдолу и всичко отвътре с гипсокартон. До към -20 градуса климатикът топли и прави 22-23 градуса (вероятно на максимална мощност 6,0 КВ, но то си е като номинал 5,4 КВ. Под тези температури до към -23 успява да задържи 21 градуса и под -23 му пускам духалката. В хола е с 27 лунички х 35 вата + 46 инча телевизор на който екрана му е с температура между 35 и 40 градуса (по спомен това). Никога не намалявам температурата, дори когато ме няма и винаги вентилатора ми е на макс (свикнал съм на шума). Хубаво би било да имаше по-голяма мощност, но докато работи ще е с него. После нещо с номинал около 6,5 КВ и развъртане до към 8,5 КВ. Това са ми впечатленията, дано съм помогнал на някой. Вероятно ще се амортизира по-бързо, въпреки събраните номинал и максимал, но връщане назад няма .Сега се загледах по това, но времето не му е дошло. ASHG18LFCA.
Този пост е редактиран от stennly; 14-08-14 в 14:41.