докъм -5 ще го отоплява ,надолу - греяна ракия !
докъм -5 ще го отоплява ,надолу - греяна ракия !
Бихте ли ми препоръчали климатик, подходящ и за отопление, и за охлаждане. Ще го ползвам в стая 23 кв.м., няма външни стени, терасата е остъклена, но е последен етаж.....нещо около 1100 лв....познати хвалят FUJITSU ASYG12LLCC NEW, но като имам предвид, че го ползват от 2 месеца, не знам до колко да им се доверя.
Информацията която сте дали за помещението е крайно недосатъчна за да Ви се предложат конкретни модели. А и бюджета също...Освен ако не обърнете внимание на друга техника, работеща на друго напрежение. Колкото до споменатия от Вас модел - по добре недейте...
Ако може да си позволите малко да вдигнете бюджета - General Fujitsu ASHG12LUCA, Panasonic CS-RE12QKE, General Fujitsu ASHG12LMCA.
Имате предвид, че не е надежден за отопление ли модела? Жилището е тухла, с външна изолация, ПВЦ дограма, 2,60 височина стените....
Благодаря, какво бихте ме посъветвали да сложа, спешно трябва да подменя климатика в стаята?
Когато се действа спешно, определено се получават грешки. По нагоре съм дал мнение по Вашия въпрос.
Да, благодаря, пропуснала съм да видя, много Ви благодаря.
подкрепям Aleksandars за General Fujitsu ASHG12LUСА , чудесна машинка е
Читав ли е този модел?
Инверторен климатик Fujitsu General ASHG09LLC/AOHG09LLC
При този модел важно е каква е четвъртата буква като тя може да е LLCA. LLCB или LLCC, като последния е най новия. При него се ползва вече външно тяло от по скъпия модел LMCA. Но в посочения сайт иформацията е спестена и не се знае точно кои модел ще ти продадат.
Тази сутрин, след "ъпгрейда" на климатизатора направих поредният тест с моят подов дайкин(Daikin FVXS50) монтиран февруари 2009год.Предни зими при температури 0 и под 0 градуса започваше дефрости на всеки 50 минути.Така 4 зими.Тази сутрин в хола беше 16.5 градуса(през нощта от 0'00 часа съм задал на програматора да поддържа 18 градуса, но поради он-оф цикли и "успиване") спада до 16.5 градуса до сутринта.В 7.20 часа при външна температура -8.5 градуса под нулата му зададох 24 градуса.До 9'15 часа беше вдигнал до 21.1 градуса като външната температура се беше покачила до -7.9 градуса.
Не направи нито един дефрост през тези почти 2 часа.
Беше като Змей Горянин.Другата зима ще направя вътрешна изолация на тавана на целия апартамент(външна на стените има) и ще топля хол+ коридор.Все така да е при минусови температури.Бях решил да го продавам, но при тези обстоятелства ще го задържа, освен ако не продавам целия апартамент.
Този пост е редактиран от justify; 08-01-15 в 11:43.
Как така дефростите са се разредили? Датчиците ли мести? Би ли споделил повече инфо?
justify, моя подов дайкин никога не е дефроствал по време. По някога се е случвало да дефростне след 1:40ч от предния дефрост и след това 8 часа никакъв дефрост.
Интервалите на дефрост не са по време. Провери си датчиците и фреона на твоя.