Имат,да...Точно такива 50-ки - все от там бяха...
Имат,да...Точно такива 50-ки - все от там бяха...
Здравейте,
Бих искал да получа съвет от вас за избора на климатик за моята всекидневна. Става въпрос за стая 35кв, 2.5метра височина, ново строителство, южно изложение, на висок етаж. Имам френски прозорци по цялата дължина на южната страна - около 5.5 метра дължина. Спрял съм се на модел FTXM35M, който се води до 35кв.м. помещение, но от MMC ме убеждават, че имам нужда от следващият модел - FTXM42M, защото 35 няма да има достатъчна мощ при охлаждане... Основната разлика между двата е, че единият се води A+++, а другият A++ и по спецификация единият има годишен разход за отопление 686 квтч, а по-големият - 1217. Бихте ли споделили мнение дали 35 все пак няма да е достатъчен?
Поздрави
Този пост е редактиран от linkah; 03-09-18 в 16:07.
Даже най добре е да се позапознаеш и с FTXM50M, според мен.
Ясно. Благодаря за отговора.
И аз бих взел 50-ка. Това че тук и там пишат до 35м2 .... доста подвеждащо е в повечето случаи.
Не знам откъде идват тези препоръки за м2 при европейските клими. Ще ми бъде интересно да разбера.
В японските мануали си има препоръки на производителя за площ на помещенията. Като пример - една 36ца най висок клас с показатели на отопление 4.2(0.2 - 7.3)кВт се препоръчва за 19м2 тухла.
Такъв и в половината на 19кв.м. да сложиш пак ще работи добре, почва от 200W.
- - - - - - - - - -
200W отдавана, не на ватметъра.
linkag Вие само за охлаждане ли търсите машина?
Малко свежи кадри от новия Daikin Stylish, бялата версия. Масивно вътрешно тяло, с тегло 14 кг, сензор за движение, вграден WI-FI модул и вдигащ се преден панел
Твърда и снежно бяла пластмаса, рядко срещана на последък! [emoji41]
За любителите на самопрофилактиката, не го препоръчвам! Има доста компоненти за счупване и цял гръб/вана.
Изпратено от моят MI 6 с помощта на Tapatalk
Сериозно изглежда машината.
Дали случайно не са сложили Steamer ?
Как ти изглежда външното ?
Няма стриймър, за съжаление. Външното е мултисплит.
Изпратено от моят MI 6 с помощта на Tapatalk
Значи отпада .....
Мерси !