Страница 2 от 41 ПърваПърва 123412 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 605
Like Tree15Одобрявам

Daikin FTX35JV - размразяване на 22 мин.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Re:Daikin FTX35JV - размразяване на 22 мин.

Цитат Първоначално публикувано от dimon
    Не е точно това - това са по-скоро инструкции за монтаж и технически данни . Трябва ми SERVICE MANUAL на машината.
    Благодаря все пак !
    Аз за ДАЙКИН други видове, освен тези ТТ данни не съм виждал, порови ли из мрежата, там се намират, но след доста ровичкане.

2.  

3. Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от dimon
    Лекуването не е трудно , просто модела е нов и не мога да му намеря сервизното описание. Трябват ми критериите за размразяване и могат да се пипнат малко номиналите на термисторите , които участват в дефроста. Явно пак ще трябва сам да се оправям в тази БГ джунгла- магазинерите вдигат рамене и казват , че може да е така проектиран...
    Виж това дали ще ти свърши някаква работа,че и при мен се появи този проблем.А взе да топли и по-малко от другият,който е абсолютно същият.Имаш ли идея от какво може да е!?

4. Тук е от
    Dec 2010

Вече се опасявам, че нищо не може да се направи с дефроста! Дали е възможно дограмата да оказва влияние. Имам предвид, че моята напоследък нещо е провиснала и има места, от които вее. Това дали влияе на заскрежаването на климатика? Предварително се извинявам, ако ми е глупав въпроса?

Biro, моето помещение е 16 м2, също отворено към коридора, но зададената температура е 26 С. При 23 оС ми е доста хладно, Не знам дали правя добре като настройвам 26 оС

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от Gail
    Дали е възможно дограмата да оказва влияние. Имам предвид, че моята напоследък нещо е провиснала и има места, от които вее. Това дали влияе на заскрежаването на климатика?
    Цъ! Може да влияе дотолкова, че да ти повиши топлозагубите и да тормози климатика да ги наваксва и по-често да влиза в режим на размразяване. Ама чак такъв ветрилник не вярвам да е у вас .

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Е зависи от външните Т, но да знаеш, че е точно от дограмата. Ако има начин замери моментната консумация на климатика и ще си покаже дали се товари. При мен на 23 зададени си прави 23-23.5 и ми е добре, по някога като се отпусна и 24 настройвам.

Колкото повече са зададените градуси толкова по-ниска температура се образува върху външния топлообменник и ето ти предпоставка за честия дефрост. Затвори към коридора, намали на 20-22 и кажи как е. Ако е по-добре може леко да увеличиш до 24 след това.

7. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от №3
    Виж това дали ще ти свърши някаква работа,че и при мен се появи този проблем.А взе да топли и по-малко от другият,който е абсолютно същият.Имаш ли идея от какво може да е!?
    Toва съм го гледал , но е за старите модели FTX(K) , не съм убеден , че критериите на дефрост са същите.

Цитат Първоначално публикувано от biro
    Е зависи от външните Т, ...
    Колкото повече са зададените градуси толкова по-ниска температура се образува върху външния топлообменник и ето ти предпоставка за честия дефрост. Затвори към коридора, намали на 20-22 и кажи как е. Ако е по-добре може леко да увеличиш до 24 след това.
    Не е точно тъй . Хет ексченджър термистора , който следи и отговаря за дефроста е разположен на тънката тръба във външното тяло. Демек веднага на изхода от вътрешното. И следователно колкото по-голяма Т сме задали да гоним , толкова по-топла ще е изходната тръба на вътрешното тяло . Следователно и термистора ще показва по-голяма такава и няма да влиза в дефрост. Чак когато външното тяло се заскрежи и спира топлообмена , вътрешното тяло спира да пуска топло , изхода му също и термистора изстива. Тогава ще има и дефрост.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Oct 2010

А един мармот.........
    п.с.На етажа сме със 4 DAIKIN.Никой от тях няма такъв режим на работа.
    В момента в офисът едно LG S18 AT се пъни яко,но и то не прави такъв дефрост.
    При момите работят 3 Нitachi,преди малко се изпикаха за първи път днес.
    Откъде ги вадите тези смешки незнам.

1. "На чужд гръб и 100 тояги са малко..."

2.едно е да ползваш в офис където шефа не дава повече от 20 градуса, за да не заспите по време на работа от горещината, друго е у дома 24-26 градуса...

3.всяко отоплявано помещение си има средногодишно дни слънцегреене, дори само в зависимост от изложението и...
    Ти помисли ли каква глупост си написал?

10. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от ferdi
    А един мармот.........

2.едно е да ползваш в офис където шефа не дава повече от 20 градуса, за да не заспите по време на работа от горещината, друго е у дома 24-26 градуса...

3.всяко отоплявано помещение си има средногодишно дни слънцегреене, дори само в зависимост от изложението и...
    Алоо, Мармота !!!
    Много по мармотски се обясняваш , бе !
    Три пъти ти чета мненията , те все едни и същи , де ... нищо не мога да им схвана ...и все ми идва да ида да изпикая Момата !!!

11. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от ferdi
    А един мармот.........

Написах го и не го довърших, защото:
    Този линк http://www.sec.bg/userfiles/file/sus...k%20BG%203.pdf го има във форума и е за такива като теб, ПИСАТЕЛИ...

Остава да станеш и читател...

12. Member
    Тук е от
    Jul 2008

темата беше за ненормален дефрост на 35-ца, а не за това на кой как му работи климатика и да си хвали направените покупки.

13. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от Gail
    ...Дали е възможно дограмата да оказва влияние. Имам предвид, че моята напоследък нещо е провиснала и има места, от които вее.
    ... моето помещение е 16 м2, също отворено към коридора, но зададената температура е 26 С. При 23 оС ми е доста хладно...
    Значи картината е доста по-различна от това климатика да работи в 16кв. м. при нормална за зимата 23°С. Я затвори вратата към коридора, залепи с тиксо пролуките на дограмата и сложи климатика на 23 градуса. Дръж го така едно денонощие и ни кажи след това как се справя климатика. Така даже и 26 градуса ще държи.

едит - оппа, то ставало въпрос за FTX35JV, аз незнам защо си мислех че говорим за подова 25-ца. Този пак трябва да се справи, но честите дефрости явно са заложени в софтуера на тази серия климатици заради малките топлообменници и като види зор дефроства начесто

14.  

15. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Mомчета,климатиците не ви работят нормално и не се ровете в тях защото ще ги повредите само...Има едни хора на които това им е работата - обадете се да дойдат.Чета нещо за лоша дограма и отворени врати към друго помещение...премислете пак дали сте задали на климатика си възможна или невъзможна задача за изпълнение.

16. Тук е от
    Sep 2010

абе пичове аз съм с най-слабия модел FTX25JV Отоплявам 12кв м неизолирана стая-сандвич панели[със стеропор по средата]2 крайни стени.последен етаж.
    Единствената екстра е външна щора.При -14гр прави дефрост на 50 мин.Като го сложа на автом. режим на вентилатора дефрост прави на по-голям интервал от време.При тези-14 изоставаше с 1-2 гр. от зададените.Не харесвам това че при размразяване нощем компресора е доста шумен.Въпреки че на AUTO не е най-икономичен според скромното ми мнение на лаик външното тяло работи най-добре и е най-тихо.Убедих се че задължително трябва изолация на помещението!Там е заровено кучето.....

17. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от savov
    абе пичове аз съм с най-слабия модел FTX25JV Отоплявам 12кв м неизолирана стая-сандвич панели[със стеропор по средата]2 крайни стени.последен етаж.
    Единствената екстра е външна щора.При -14гр прави дефрост на 50 мин.Като го сложа на автом. режим на вентилатора дефрост прави на по-голям интервал от време.При тези-14 изоставаше с 1-2 гр. от зададените.Не харесвам това че при размразяване нощем компресора е доста шумен.Въпреки че на AUTO не е най-икономичен според скромното ми мнение на лаик външното тяло работи най-добре и е най-тихо.Убедих се че задължително трябва изолация на помещението!Там е заровено кучето.....

Съгласен и според мен най-много топлина се губи през прозорците, без значение какъв е стъклопакета.Просто с единия се губи по-малко с другия повече.Дори през стените загубата на топлина е по-малко отколкото през прозорците.
    Външната ролетна щора помага да не блъска студен вятър и да няма студа непосредствен допир до прозореца.

18. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от savov
    абе пичове аз съм с най-слабия модел FTX25JV...
    ...При -14гр прави дефрост на 50 мин.Като го сложа на автом. режим на вентилатора дефрост прави на по-голям интервал от време.При тези-14 изоставаше с 1-2 гр. от зададените.Не харесвам това че при размразяване нощем компресора е доста шумен.Въпреки че на AUTO не е най-икономичен според скромното ми мнение на лаик външното тяло работи най-добре и е най-тихо.Убедих се че задължително трябва изолация на помещението!Там е заровено кучето.....
    Taka трябва да бъде . Но не и на 22 мин при въшна температура примерно -1 . При мен когато температурата е доста под нулата външното тяло също се чува доста силно , макар че е на тампони ( истински) .

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 41 ПърваПърва 123412 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Daikin FTX35JV vs. Panasonic cs-e12pkew-cu-e12pke-etherea-2013
    От SK7 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 4
    Последно: 06-10-13, 20:01
  2. Daikin FTX35JV или Mitsubishi MSZ-GE25VA
    От Gost 1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 01-06-12, 15:43
  3. Daikin FTX35JV или Daikin FTXS35J
    От nrjize във форум Климатици Daikin
    Отговори: 45
    Последно: 20-04-12, 23:49
  4. Daikin FTX35JV - струва ли си?
    От newmanGB във форум Климатици Daikin
    Отговори: 60
    Последно: 27-06-11, 21:58
  5. Fujitsu ASYA12LGC или Daikin FTX35JV ?
    От vannnnkata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 34
    Последно: 28-10-10, 13:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе