Страница 12 от 13 ПърваПърва ... 210111213 ПоследноПоследно
Резултати от 166 до 180 от общо 191

FTXN50K/RXN50K и FTXN60K/RXN60K - новите попълнения на Daikin

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Re:FTXN50K/RXN50K и FTXN60K/RXN60K - новите попълнения на Daikin

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    digunan да не бъркаш FTX50 с FTXN50 .. че 2та модела не са еднакви .. втория е нов олекотен китайски модел с компресор Ричи и неясни ( но със сигурност по ниски) възможности ,все още не е презимувал ..
    Alexi сигурен ли си, че са с компресор Ричи???
    В страницата на ММЦ пише инверторен херметичен DC суинг- http://www.mmc.bg/admin/pics/34_3_PL...(N)-J_K_11.pdf ????

Ако и компресора е Ричи, то тогава само надписа му е daikin.
    Това ще е е**ти подигравката с потребителя.

2.  

3. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Така преди половин час получих обаждането от Бител имали са три броя от FTX50G поръчка но клиента се отказал сега има само два броя на старата цена.

4. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Пак са коректни, че имат бройки и продават на старата цена. Спокойно можеха да сложат новата. Евала.

5. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Цитат Първоначално публикувано от justify
    В страницата на ММЦ пише инверторен херметичен DC суинг- http://www.mmc.bg/admin/pics/34_3_PL...(N)-J_K_11.pdf ????

за сигурен не съм ,но се предполага на фона на другите нови модели на Дайкин от ниския клас за които е сигурно че е Ричи .

6. Member Аватара на Bivola
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от justify

В pdf-a ясно си е написано вдясно под картинката на вътрешното тяло ,че компресора е патент на Дайкин.Предполагам,че не биха го написали,ако компресора беше Дайкин,а не патент.

7. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Daikin си правят компресора , просто патента си е техен , т.к. си е тяхна разработка . Не виждам нищо подозрително...
    Патентът си е своего рода запазена марка . И така суинг компресор за Daikin е нещо каквото е TDI за VW .

8.  

9. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

бомба са новите модели
    ето новите енергийни класове - май са вкарали новата система.
    50-ката е огън
    пишат че компресора е :
    Compressor Type Hermetically sealed swing compressor

info от тук http://daikin.eu/mdm_includes/specs....N-K/RXN-K&vrv=

снимка и на класовете на старите модели.
    за да се види еволюцията на модела...
    Прикачени изображения Прикачени изображения

10. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Демек еволюцията е надолу !!! Ако правилно съм разбрал - старите модели са били клас А/А, а новите B/B ...т.е. с по-нисък EER /COP ....ЕВАЛА !!!
    А може само за БГ да пращат такива, да чистят поредните сгрешени модели.

11. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

тцъ, на ЕУ сайта са - проверил съм румънци, руснаци, при нас ги има нататък не съм проверявал.

12. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от dimon
    Daikin си правят компресора , просто патента си е техен , т.к. си е тяхна разработка . Не виждам нищо подозрително...
    Патентът си е своего рода запазена марка . И така суинг компресор за Daikin е нещо каквото е TDI за VW .
    Същите компресори ( 2YC36BXD ), Daikin слагат и на мулти външните тела

13. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от nebelservice
    Същите компресори ( 2YC36BXD ), Daikin слагат и на мулти външните тела
    ами ако компресора е същия - какво може да се обърка вътре?
    ще бачка пак тихо и без вибрации, както старите?

nebelservice : да не си намерил някое сервизно? или си отворил някой?
    аз чакам моите климатичари да получат и ако искат да ми вземат парите - че ми го отворят да видим първо какво има вътре.

имаго FTXS външните - зависи само буквичката на ревизията отзад - може да е нова версия на компресора...
    по-пълни спецификации:
    http://ftx-gv-jv.blogspot.com/2011/05/ftxn-k-rxn-k.html

топлообменика го дават двуредов отвънка, както и при FTX

какво е Fin pitch това разтоянието между ламелите в топлообменика ли е ? - при новите и старите е намалено от 1.8 на 1.4мм
    както и Nr of Stages - колко пъти тръбата минава през ламелите? - това е намалено от 32 на 26 при 50-ката.

това намаляне на разтоянието може да обясни намаленето на топлообменика. но може би няма да допринасе до намаляване на реалния обем/площ - а бе не ги разбирам. при други модели виждали ли сте такова нещо - какъв е ефекта там?

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jul 2008

вчера разглобих едно външно тяло на FTXN50 от любопитство. Честно казано имах огормни резерви към този модел.какво се оказа обаче: двуредов много добре направен топллообменник, Blue fin кондензатор, уникална футуристична по форма перка на външния вентилатор сигурно гарантираща както нисък шум, така и много добро обдухване, перката е от еластична и относително дебела пластмаса, гарантираща здравина, китайски мотор на вентилатора, платка разделена на 2 части с голям радиатор за PAM модула, достатъчен брой видими защити по платката, тръбната разводка около компресора е много нагъната - намалява се шума и вибрациите, има 2 mufler-а, EEV, датчик на тръбата веднага след компресора на нагнетателната тръба, добри заварки, чохъл на конпресора (един около него) и един около тръбите- между тях и кутията. Външнияте чохли е гумирани - не се знае ако се вдърви зимата дали няма да дрънчи леко или по-силно. Има и чохъл върху компресора. Китайски 4 пътен с китайска бобина, но такива слагат всички. Липсва досадната мрежа отзад на климатиците, която събира всякакви боклуци. Като цяло мнооооого добре изглеждащ модел със следните няколко забележки: 1. има само една дупка на дъното на тавата под топлообменника - не е особено подходящо за нашия климат води до замръзване на външното тяло-това има много тъпо решение - да се разпробива тавата на още поне 2 или 3 места ако се появи такъв проблем през зимата. Нещо не ми хареса как е закачена стойката на вентилатора за топлообменника в горната си част- след разглабяне не си дойде сама на мястото, а трябваше да се пасне с малко повече внимание. Трябваше при сглабянето да напасвам повече от нормалното горния капак. Тук интересното е как ще се представи конкурентния модел на Panasonic YE18, които е със същите технически характеристики

16. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Благодаря за описанието и споделените ти професионални впечатления.
    Иска ми се да вярвам, че ще толкова добър колкото и FTX50/71GV, но за 50-ката специално този "Б"клас и КОП попадащ в този клас ме разколебава.Дразни и факта, че максимума отопление е 6.8кв, а това е 50-ка все пак.Дори моите 2 фуджитсу 12 LD са с максимум 6.7 кв в режим отопление?!?!?!
    Това, че е с двоен топлообменник според мен за инверторна 50-ка е нормално и не би трябвало да се приема като позитив, повечето 12-ки са двуредови!!!
    Мисля си, че едно 12 LD на фуджитсу ще свърши същата работа, на същата цена за покупка и ще е по-малък разхода на ток(с по-висок КОП е) като плазмата ще е един плюс в повече като екстра...

Ще видим зимата как ще е размразяването, защото сигурно откъм мощност няма да има проблем, той и ще си "лапа" прилично с КОП 3.5.

Честно казано започвам да си мисля, че климатиците като фуджитсу 12 LD или GHR http://www.**********************/klim...2ghr-784.html# серията на ШАРП или друга японска марка със сходна мощност за около 1700 лева с монтажа ще свършат по-добра и икономична работа за 28-30 кв.м. в около 75-83 кубика помещение през зимата отколкото този дайкин.

Да не говорим, че за тях ще получиш евентуланокогато заработи програмата кредит енергийна ефективност, а за клас Б климатик няма да отпуснат кредит...

17. Member
    Тук е от
    Jul 2008

По принцип си прав, само че 18-ка се слага в помещения 33-35м2, а не под 30. още повече че тук вътрешното тяло е 1050 или 1070мм срещу 800мм на Fuji/Fujitsu, 870 на Panasonic (които също е до макс 6.7квт). все пак се гледа номиналната мощност, която е по-висока от тази на една 12-ка. не защитавам моделът FTXN50, просто той е много мслко по-лошо предложение от FTX 50. разликата е по-малка от тази, която се очакваше да бъде. Ако тярбва да допълня недостатъци на този модел ето още 2 неща, които не ми харесаха: 1. на всички хубави климатици крачетата са поцинковани - това означава, че като се пристегнат с болта към стойката няма боя която да се олюпи и след 2 години да потече ръжда. тук просто са боядисани и ще гледаме филма с ръждата. Най неприятното от монтажна гледна точка е предно дясно краче(това пред вентилатора) много малко стърчи напред. Отворът за болта, хващащ климатика за стойката е почти под тялото на климатика и е много трудно достъпно, ако се монтира под прозорец - трябва да легнеш върху целия климатик и да се провесиш хубаво с главата надолу за да уцелиш дупката - старшно недомислие..А за кредита си прав. Но има едно "но"- до няколко години изискванията за А клас ще са променени - завишени с около 20%. Освен това до няколко години енергийната ефективност ще се смята както тази в Япония- затова сега има такива разлики между японските и европейските модели.

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Дано не съм прав, но освен видимите разлики очаквам и разлики, които ще се усетят след като поработи идната зима. Просто цялостното качество на изделието ще е занижено. Оттук-оттам е поспестено нещо и като ги събереш ще видим какво ще се получи.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 12 от 13 ПърваПърва ... 210111213 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Новите цени на Daikin или ритуално харакири
    От Mega във форум Климатици Daikin
    Отговори: 53
    Последно: 13-04-13, 01:15
  2. Daikin FTXN50L или FTXN50K - кой от двата?
    От djega във форум Климатици Daikin
    Отговори: 13
    Последно: 13-10-12, 19:16
  3. Отговори: 24
    Последно: 23-06-12, 18:36
  4. Daikin FTXN50K
    От dimo2 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 11
    Последно: 27-08-11, 22:44
  5. Ето и малко сайтове от мен: Нови попълнения
    От Danail Killer във форум Уебдизайн и 3D
    Отговори: 13
    Последно: 04-01-05, 12:12

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе