За съжаление цената на сегашния FTX50 вече e 2020 лв.а цената на новия китайски FTXN e сегашната.Първоначално публикувано от aruba_man
За съжаление цената на сегашния FTX50 вече e 2020 лв.а цената на новия китайски FTXN e сегашната.Първоначално публикувано от aruba_man
Сериозно ли? 2 бона пак си струва, ама за 1500, някъде за 1360-1400 си беше направо подарък. Както казваше дядо ми - който взел, взел.
Аз съм много доволен от модела. Нещо като Голфа в автомобилостроенето!
Е крайно време беше и Дайкин да бръкнат в кцата с меда и да продадат малко китайски гутсове на цената на европейски
Кризата явно им влияе, не им се влагат нови технологии и добър материал за Европата, че май няма гаранция дали ще избият разходите през годината.Пък и пазара се насити явно.
Сега някой да не си помисли, че като качество FTXN е като FTX-G.
... Просто от Дайкин явно се усетиха, че FTX50/60/71 работят по-добре от техните очаквания и от предвидения клас. Сега вероятно с новата цена отиват в класа си а идват новите машини, които ще са по-слаби (така си мисля). Иначе няма да има логика в новите цени. Но е факт FTX50GV - 2020 лв. който взел, взел.
До изчерпване на останали стари количества. интересно обаче, ако приемем, че някой има 10бр. 50-ки купени на стара цена и като ги продаде пак на стара как ще си купи 10бр на новата цена? Защото простата аритметика показва изваждане от няколко хиляди лв за 10 бр.
Ако ги е платил на старата цена няма проблем и да ги продаде на старата. Друг въпроса, че едва ли някой би го направил. А след това взима на новата и продава на новата. Няма загуба. Но предполагам, че който има на склад ще ги пази за негови хора.
Вътрешното в Дайкин-Тайланд, както досега, поне така казаха че няма да се различава.Ами външното в Грии- Китай ли? Защото ако е така аз мисля че е добре.
Кое му е доброто? 42 килограма за външно тяло на 18-ка е много малко. Който си взе за 1500/1800 лева FTX/GV, определено спечели. От новата серия ми се струва, че ще изпищят!
Ето тук се виждат даните и на двата модела
Така като гледам, от двата Дайкина, които взех миналата година - вече съм 800 лева на печалба!
Определено за сега, който взе, спечели.
Цените са отвратителни.Предполагам че бързо ще ги коригират.
Иначе е абсолютно нормално да почнат да правят и те климатици в Китай.Много ниска себестойност и относително добро качество е това което търси всеки производител.Явно взимат пример от други производители,които дръпнаха последните години с китайските модели.